5 träningsrelaterade lifehacks och tips!

Tips nummer 1

Den första och kanske den absolut viktigaste (för mig haha) handlar om just träningskläder. Som ni vet är ju träningskläder bland det bästa jag vet. Jag älskar träningstights och jag ääälskar Gymshark! Jag ser väldigt ofta på instagram (och på gymmet) tjejer som har just Gymshark-kläder på sig, men att deras loggor (alltså själva märket) på plaggen flagnat av. Jag har förstått att detta är ett problem många har - både med Gymshark med även med andra märken, oftast på just träningskläder. Anledningen är med 90% säkerhet att plaggen tvättas fel! Jag äger säkert över 20-gymsharkplagg. Jag använder dom otroligt flitigt, och jag har alltså inte ett enda plagg där loggan ens börjat lossna!

Vad jag gör för att bevara alla mina träningskläder så bra som möjligt är att alltid tvätta både tights och sport-bhar i tvättpåsar! Dels finns det tvättmaskiner som orsakar små hål i plaggen, vilket även det undviks. Dessutom slipper träningskläderna som faktiskt är av lite känsligare material gnidas mot annat som jeansknappar, hårda sömmar, kardborre etc. vad man nu än har i tvättmaskinen haha, ni förstår! Sen tvättar jag aldrig några träningstights i mer än 30°C, och jag skulle heller aldrig torktumla dom, utan allt lufttorkas!

För den som av någon anledning inte äger tvättpåsar finns det överallt, säkert till och med på Ica, och är superbilligt. Mina är från Ge-kås och kostade typ 7kr styck!

Nummer 2

Vidare till nästa, som lite kan kopplas till den första är att bli kvitt dålig lukt i träningskläder. Träningskläer ska ju, som jag nämnde ovan (oftast) helst inte tvättas i över 30°C. Tyvärr dör ju inte alla bakterier vid den temperaturen, och viss dålig lukt som verkligen "fastnat" kan då bli kvar. Vad gör man åt det? Bakpulver! Bakpulver (alternativt bikarbonat) har en absorberande effekt, så vad jag gör om jag har plagg som liksom inte känns fräscha är att först tvätta och låta plaggen torka (för att se om det räcker). Om inte tar jag det torra plagget, lägger på plan yta och strör rikligt med bakpulver över området som luktar illa. Låt sedan plagget ligga så med bakpulver ett tag, helst typ ett dygn (eller två) om man kan! Häll sedan av eller dammsug upp bakpulvret och borsta bort det från plagget. Skulle man inte få bort allt vitt så ta en fuktig handduk, alternativt tvätta plagget igen, men lukten är vid det här laget oftast helt borta!

Detta fungerar verkligen, och kan även användas i exempelvis illaluktande väskor eller skor! Det viktiga är att inte snåla med bakpulvret eller bikarbonatet, det ska liksom inte vara några korn (som om man sockrar en pannkaka haha) utan häll på!

Nummer 3

Alla som tränar eller någon gång använt sig av en shaker har garanterat haft just en shaker som blivit unken och ofräsch. Detta är vanligtvis för att vissa väljer att blanda sitt pulver med mjölk, men även för att de allra vanligaste sorterna av proteinpulver är gjort av just mjölkprotein. Mjölk har ju som alla säkert vet verkligen en tendens att lukta riktigt illa så fort det inte hålls kylt och färskt. Som tur är behöver man inte slänga sin shaker bara för den blivit ofräsch, utan det finns knep även för detta! Allt man behöver är bakpulver och vatten!

Så diska först din shaker noga så att den är ren, häll sedan i ca 2 tsk bakpulver (bikarbonat fungerar säkert här också) och fyll sedan shakern med varmt vatten och skaka om så att det blandas och "når" hela shakern. Låt sen blandningen stå i något dygn. Är shakern riktigt illa däran och stått ofräsch länge kan man behöva göra om detta några gånger. Exempelvis hade jag glömt en shaker, med blandad shake i i min bil i flera dagar... Jag håller med om att det låter så vidrigt, men öven den fick jag efter några upprepade såna här blandningar ordning på och använder än idag! Efter en sån här "uppfräschning" upplever jag att det är viktigt att låta den lufttorka noga, och att inte sätta på locket innan man ställer in den i skåpet, utan låt den lufta!

Nummer 4

Tips nummer 4 är enkel, men en riktig life saver för alla oss med långt hår. Det GÅR INTE träna med utsläppt hår, och det är en sån sjuk mood killer att komma till gymmet och inse att man glömt hårsnodd. Jag ser därför till att alltid ha en extra tofs på min nyckelknippa! Man kan såklart även lägga ner extra tofsar i sin träningsväska, vilket är superbra! Men tofsen nyckeln har man ju verkligen alltid med sig! Det är så tacksamt!

Nummer 5

Sista tipset handlar om att förenkla det som förenklas kan! Jag använder nästan alltid proteinpulver när jag tränat. Det är absolut inget man måste, och jag skriver gärna ett inlägg en annan gång om varför eller varför man inte ska eller kan använda kosttillskott osv! Men, för den som faktiskt använder någon form av tillskott eller måltidsersättning före/efter träning är dessa Power-towers så himla bra att ha! Det är förvånansvärt jobbigt att hålla på att fylla sin smartshake med en laddning inför varje pass haha. Med sånt kan jag verkligen bli vardagslat!

Bor man supernära gymmet och är bra på att blanda sin shake direkt när man kommer hem är kanske inte detta en superviktig sak. Men bor man en bit ifrån, som jag och ofta handlar efteråt, eller gör annat när man kommer hem är det smidigt att ha pulver/mellis med sig i träningsväskan! Förutom pulver (i någon form) har jag ofta valnötter eller mandlar i en av burkarna! Perfekt som snabbt snack på väg till gymmet, för en som mig som absolut inte kan träna med minsta hungerkänsla! Den är enligt mig inte speciellt dyr heller, och just nu på extrapris! Ni hittar den här!

Gillar

Kommentarer

johnssons
johnssons,
Gymsharks träningsbyxor är ju guld värda , så sköna!<3
nouw.com/johnssons
hilmak
hilmak,
Ja, verkligen så bra! 🥰
nouw.com/hilmak
by_anniess
by_anniess,
Tack för tipsen. Sjukt bra! Älskar gymshark jag med, har 2 tights därifrån ( än så länge 😉
nouw.com/by_anniess
hilmak
hilmak,
Vad kul att du tycker det!! Visst är de nästan beroendeframkallande haha? Älskar dom! ♥️
nouw.com/hilmak
megkaup
megkaup,
hade noll koll på detdär med att bakpulver suger upp dålig lukt! ska definitivt prova på mina unkna träningskläder 😅
nouw.com/megkaup
hilmak
hilmak,
Det är så sjukt bra verkligen! Har räddat så många plagg jag varit redo att slänga! 👏🏼😍
nouw.com/hilmak
Emmamehrali
Emmamehrali,
Riktig bra tips! Jag älskar att gå i träningskläder så skönt ju! 😃 <3
nouw.com/emmamehrali
hilmak
hilmak,
Tack! 😍 visst är det!! <3
nouw.com/hilmak
ineees
ineees,
Sjukt bra tips!!!❤️
nouw.com/ineees
hilmak
hilmak,
Tack fina du! ♥️
nouw.com/hilmak
aliceemericsson
aliceemericsson,
Åh, vilka bra tips ju! Bakpulver mot lukt hade jag aldrig hört talas om! <3
nouw.com/aliceemericsson
hilmak
hilmak,
Tack! <3 Nej det är nog många som inte vet faktiskt! Men det är superbra verkligen 😍
nouw.com/hilmak
emelieanderssoon
emelieanderssoon,
Så himla bra tips! Hade inte ens koll på dennes bakpulver😉 sjukt fina träningskläder!
nouw.com/emelieanderssoon
hilmak
hilmak,
Tusen tack! Nej visst är det bra med lite knep så man slipper slänga plagg haha 😍 Tack fina <3
nouw.com/hilmak
ebbaalexandraa
ebbaalexandraa,
Vilket bra tips, tack!
nouw.com/ebbaalexandraa
hilmak
hilmak,
linndossing
linndossing,
Amen satan vad bra tips!!! Bakpulver måste jag testa & tvättpåsar måste införskaffas! Kram
nouw.com/linndossing
hilmak
hilmak,
Superkul att kunna dela med sig, och förhoppningsvis förhindra att fler plagg blir förstörda (eller behöver slängas 😅)... så himla tråkigt! Hoppas det funkar lika bra för dig vännen! ♥️
nouw.com/hilmak
sarasara
sarasara,
Åh, vilka bra tips! Speciellt tips nummer 3!
nouw.com/sarasara