Välkommen hem av Ninni Schulman

En sensommardag får Magdalena Hansson en inbjudan till en återträff med sin högstadieklass. Tanken är att de ska sova i klassföreståndarens sommarstuga, precis som de gjorde en helg i nian. De ska äta och umgås och gå på spökvandring i skogen. Precis som då.Magdalena känner bara olust. De senaste veckorna har hon blivit utsatt för grovt näthat och hon skulle mycket hellre tillbringa helgen tillsammans med Petter, som äntligen är hemma från Norge där han numera jobbar. Men eftersom en av klasskamraterna idag är musiker och dokusåpakändis åker hon dit för att göra ett reportage till Värmlandsbladet.På festen faller alla tillbaka i gamla mönster. Allting spårar ur och Magdalena blir kvar mitt i kaoset. Sent på kvällen hittas en av klasskamraterna brutalt mördad. Dagen efter hittas ännu en person i klassen död på Hotell Monica. Tillvägagångssätten verkar helt olika, men det måste väl ändå vara samma gärningsman? Vilket är i så fall motivet? Och finns det fler i klassen som är i fara?

Recension:

Välkommen hem är den femte delen av Ninni Schulmans populära serie om Journalisten Magdalena Hansson och poliserna Petra Wilander och Christer Berglund. Åter igen har Ninni tagit mig med storm. Det känns som man kommer så nära alla huvud karaktärerna. Skildringarna av huvudpersonernas privatliv med relationsproblem och allt vad det innebär bidrar till en väldig närhet och förståelse. Jag kommer verkligen till och sakna Magdalena, Petra och Christer. Bara att få följa dessa tre gör att boken blir otroligt bra. Det är inte bara ett "fall" som är spännande i Ninnis böcker utan även allas liv förutom jobbet som dem gör. Man får följa Petras rehabilitering efter sjukdomen hon drabbats av, Magdalena kämpar på med alla sina hot mail hon får och Christer med sin frus svartsjuka till tider.

Denna boken är så välskriven , spännande och Ninni har fått med händelser som är otroligt gripande till tider. Fast det är lite då och nu tid i boken så har Ninni lyckas utan att det blir rörigt när man läser. Man hänger med i boken hela tiden ändå.

Ninni Schulmans 5 böcker i Hagfors serien har absolut blivit en favorit hos mig. Jag hoppas verkligen att hon kommer ut med flera böcker i denna serien. Jag känner mig inte riktigt redo än till och släppa dessa tre fantastiska karaktärer.

Ger denna boken 5 av 5 stjärnor

Gillar

Kommentarer

[Anna]
[Anna],
Så himla bra serie det där!! 😊 www.bokraden.blogspot.com
Hildesbokblogg
Hildesbokblogg,
Ja men visst är det! Sååå tråkigt att jag läst alla nu! Man blir ju verkligen fast i dem! ☺nouw.com/hildesbokblogg
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229