Tjugo år till dig av Anna Lönnqvist

Linn har en turbulent sommar bakom sig. När hon på egen hand bestämmer sig för att uppfylla sin längtan efter barn slutar det ut en smärtsam förlust. Hon flyr från sin barninredda lägenhet i Stockholms innerstad för natursköna Abisko.

På fjällstation jobbar Joel. Han har bara en het önskan i livet, men förhoppningarna går i kras när flickvännen sviker. Han lämnar förotsvillan i Stockholm för nordligaste Lappland.

För tjugo år sedan möttes Linn och Joel på en stökig universitetes fest. En kväll Joel aldrig glömt men som Linn knappt kommer ihåg. Omgivna av det vackra och dramatiska fjällandskapet korsas nu deras vägar igen. Men de hinner inte mer än träffas innan deras tidigare liv kommer ikapp.

Vad hände egentligen luciakvällen för tjugo år sen? Varför vägrar Carin, den sjuttioåriga kvinnan på tåget , att lämna Linn ifred? Och varför riskerar Joel allt för att bevara sin hemlighet? Under några omtumlande och dramatiska septemberdagar tvingas Linn och Joel söka inom sig för att få svar. Men går det att släppa taget om enda drömmen man någonsin haft?

Efter å läst en hög med deckare var det verkligen behövligt få läsa lite annat.
Denna boken innehåller massa kärlek, vänskap, kärleksintriger och den norrländska naturen. Miljön är otroligt väl beskriven och man kan verkligen leva sig in i den friska fjälluften.
Det är väldigt mycket obearbetade känslor i denna boken.
En riktigt feelgood.
Måste ju även nämna det otroligt fina och mysiga omslaget.
Själva berättelsen i boken känns väldigt trovärdig och boken är lättläst.

En perfekt sommarläsning. 

Blir även väldigt nyfiken på Annas bok som hon debuterade med i år 2014 ' Tills kärleken skiljer oss' 

Ger denna bok 4 av 5

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229