Björnstad av Fredrik Backman

Vad betyder ett lag för en stad? Vad betyder en sport för en familj? Vad betyder en enda match för ett samhälle som kämpar för sin överlevnad?
Bara allt. Den betyder bara allt.
Björnstad är den första delen i en serie om en liten plats med stora drömmar. Den handlar om 15-åriga flickors odödliga vänskap och 17-åriga pojkar som spelar hockey med en hel stad på sina axlar. Men den handlar också om ett oförlåtligt brott, hur snabbt ett samhälle kan lära sig att blunda, och de fruktansvärda saker vi ibland är redo att göra för framgång.
Mitt i allt står Peter, som flyttar hem efter livet som hockeyproffs för att bygga upp sin moderklubb, och Mira, som slits mellan advokatkarriären och ett tyst liv i skogen som fru och mamma. Det är en saga om idrott och familj, och om hur långt vi är redo att gå för att skydda våra barn.

Recension:
Jag hade väldigt höga förväntningar till denna boken då man har hört så mycket bra om den.
Jag var nära på och ge upp flera gånger då jag tyckte den var väldigt seg och det bara enbart var om hockey! Något jag inte alls är intresserad av. Men samtidigt så var jag fast i alla dem olika karaktärerna. Jag klarade inte sluta. Och det är jag verkligen glad för att jag inte gjorde för bara man kommit in i boken var den helt fantastiskt bra. Den är så himla spännande. Boken är så bra skrivit och man får verkligen en relation till var och en av alla karaktärerna. Man lever sig verkligen in i boken. Tänk att man kan ha så stora förhoppningar på någon att man inte ens vill/kan se att den personen faktiskt har gjort något fel och väldigt dumt. Tänk och vara denna personen som verkligen en hel stad ser upp till och har så stora förväntningar på? Man kan till tider känna sig både arg och ledsen i boken. Men också väldigt glad.

Jag är så glad att jag gav denna boken en chans ändå! En riktigt bra och välskriven bok.
Kan starkt rekommendera denna bok för er som ännu inte har läst den.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229