Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Halloj! Idag är det första juni och detta faktum gör att jag får fjärilar i magen, bara en vecka kvar till sommarlov och ca två veckor kvar tills jag fyller 18år! Det känns som om att juni månad har så mycket att erbjuda och inte bara för min del, te.x balen, studenten, sommarlov, midsommar och en massa annat! Älskar denna tiden på året då det på något vis känns som om att allt slit har varit värt det och det är sommaren som blir belöningen! Jag hoppas att min uppdatering här kommer bli mer kontinuerlig när jag slutar skolan, men tills dess så får ni har det så bra. puss

Likes

Comments

Då var det tisdag igen och endast tre veckor kvar till sommarlovet (!!!) känns helt sjukt men samtidigt så underbart. I vanlig ordning blev jag väckt av denna lilla lurvbollen idag och det är ingenting jag klagar över! Snart bär det av till skolan, hoppas ni får en bra dag! Puss

Likes

Comments

​I fredags åkte jag och Mathias till Halmstad för att hälsa på Elin och hennes kille Hannes över helgen. Det var skönt att åka iväg över en helg och bara komma bort från hemmiljön ett tag! Igår gick vi lite på stan och på kvällen gick vi ut och åt på Pinchos, som var huuur gott som helst! Jag älskar verkligen den typen av mat.. Givetvis så missade vi inte Eurovisionfinalen och jag var faktiskt lite besviken allt som allt i år, det var inget bidrag som tilltalade mig.. eller så är det jag som är konstig.. Aja, hoppas ni hade en riktigt bra helg! Kram 

Likes

Comments

Det känns som om att Afrika-inläggen aldrig kommer att ta slut, och för min del gör det absolut ingenting! Jag blir alldeles varm i hjärtat när jag bläddrar igenom bildgalleriet och det är nästan så att jag kan känna lukten av Tanzania. Som ni ser på bilderna så var vi på besök i en masajby mitt ute i ingenstans. Det var som att resa tillbaka genom tiden, det var verkligen en helt annan värld. Inte bara jämfört med Sverige men även jämfört med städerna och de andra städerna och byarna runt om i landet. Det som skiljer masajjsamhällerna från resten av Tanzania är livsstilen, då man försörjer sig på boskapskötsel, lever i hyddor, kvinnan har inte alls samma ställning och man lever mycket efter gamla vanor och seder. Männen kan ha flera fruar och de flesta unga kvinnorna gifts bort. Visst kan man bli frustrerad över detta faktum men det som slog mig mest under besöket var vad olika människor ser på lycka. Det känns som om att vi människor som lever i rikare länder i väst tänker att alla som inte lever som oss är olyckliga. Men den fördomen sprack för mig. Jag insåg att även om människor lever under helt annorlunda förhållanden mot vad jag gör så kan de vara minst lika lyckliga som jag! Dessa människorna kämpar med de mest grundläggande mänskliga behoven nästan varje dag, ändå kan jag inte påstå att dem är olyckliga. De ser lycka i att kunna ta hand om sina getter som kan generera i pengar som går till skolgång och annat. Lycka för dem är även deras identitet och familjer/stammar som de flesta är mycket stolta över. Det är någonting som jag kommer ha med mig resten av livet, att jag kan aldrig identifiera någon annans lycka och absolut inte döma eller kritisera den.  


Likes

Comments

Ett minne som alltid kommer ligga mig varmt om hjärtat är besöket på lågstadieskolan Kokirieschool. Vi var bara där i några dagar men ändå gjorde det ett oerhört stort intryck på mig! Vi hade med oss teckningar från en skola i Sverige som skolan fick och sedan målade alla barnen teckningar som vi tog med oss tillbaka. Det var så roligt att se deras respons dels av teckningarna som de fick men också över att få måla med riktiga färgkritor! Vissa av barnen var inte riktigt vana vid att måla och det visar ganska tydligt skillnaderna mellan skolbarnen hemma och i Tanzania. Innan resan gick jag även runt hos olika sportbutiker och frågade om de ville bidra med någonting till barnen och jag fick med mig en hel del fotbollar, hopprep, koner, frisbees och lite annat smått och gott. När vi skulle överlämna rastleksakerna så sprang eleverna fram och började hoppa så fort de såg hopprepet! Där och då insåg jag att det krävs så oerhört lite för göra skillnad och att sprida glädje! 

En annan sak som jag och Agnes gjorde innan vi åkte var att sälja matkuponger som gick till skolmat för barnen på just denna skolan. Då vi visste att det var ca 45 barn som saknade pengar till skolmat så kände vi att vi ville försöka göra någonting åt det. Endast100 svenska kronor genererar i skolmat för ett helt år för en elev och 50 kronor för en hel skoltermin! Vårt mål var att samla in pengar så att vi skulle täcka kostnaderna för dessa 45 elever för ett helt år, dock gick insamlingen över förväntan. Nu behöver ingen elev på Kokirieschool gå hungrig hem efter skolan och vi är försäkrade om att pengarna kommer hjälpa dessa elever under en längre tid framöver. Jag är så oerhört glad över att det var så pass många som ville hjälpa till och bidra och jag känner verkligen att dessa bidrag kommer göra oerhört stor skillnad för dessa barn och deras familjer. Inget barn ska behöva gå hungrigt!! 

Likes

Comments

Självklart måste jag publicera lite bilder ifrån vår safari-tripp i Lake Manjara och Ngorongoro som är två av Tanzanias nationalparker. Detta var i princip det enda "turistiga" vi gjorde under vår resa då vi bodde på hotel två nätter och anlitade guider. Resten av tiden umgicks vi med människor som lever där och fick se hur deras liv ser ut! Även att Safarit var en helt otrolig upplevelse så måste jag ändå erkänna det att få träffa alla dessa människor och få ta del av deras vardag, var det bästa med hela resan. Men givetvis så är ett safari någonting som man vill kunna bocka av på sin bucketlist! 

Likes

Comments

Som många av er redan vet så var jag i Tanzania för ett tag sedan, då jag har uppdaterat ganska många bilder på Instagram därifrån. Så jag tänkte att det skulle vara uppskattat om jag delade med mig lite av min upplevelse även här! Jag kan utan tvivel säga att denna resan har varit det bästa och absolut häftigaste jag någonsin har varit med om och jag längtar redan tillbaka ..

Med kameran upptryckt i ansiktet en stor del utav tiden så har det blivit en hel del bilder, dessa ovanför är några ifrån ett besök på den lokala marknaden där vi bodde. Ni kan ju tänka er hur många bilder det blev efter två och en halv vecka!

Likes

Comments

Hej på er, det var ett tag sedan! Underlig känsla att sitta och skriva blogg igen efter mitt långa uppehåll, men samtidigt känns det kul med en nystart! Det har hänt så mycket sen jag slutade blogga i höstas och jag tror detta kommer speglas av även här.  Jag är förväntansfull över mina kommande inlägg och jag hoppas ni stannar för att ta del av dem, Välkomna! 

Likes

Comments