New Years TAG 2018

Hur har ditt 2018 varit?

Det här året har varit det bästa i mitt liv. Kan fortfarande inte ta in allt jag har fått uppleva det här året, känns overkligt. Jag skulle nog säga att våren var den absolut bästa perioden, med tanke på allt som hände kring studenten då. Resorna, skivorna, festerna, balen, vädret, allt var fantastiskt. Hade även en underbar sommar, dock väldigt lugn och inte så jättehändelserik, men det var något jag var okej med med tanke på den hektiska våren.

Hösten har varit väldigt annorlunda, har fått smälta studentvåren och gått in i ett helt nytt liv. Från att ha gått i skolan, träffat vännerna varje dag och pluggat på min fritid, samt att det hände sociala tillställningar typ konstant- till att jobba nästan varje dag, och på fritiden göra typ ingenting. Det har varit otroligt skönt att slippa plugget, men det sociala man fick utav skolan är något jag saknar lite. Kan väl inte påstå att jag mått helt hundra den här hösten, men har ändå på något sätt accepterat den nya tillvaron och gjort det bästa av det. Har verkligen mina vänner och familj att tacka att jag ändå mått väldigt bra i många stunder den här hösten, om jag inte hade fått spendera min fritid åt att umgås med dem hade det inte funkat.

Om du kunde se tillbaka till ett minne från det här året som du kunde återuppleva, vilket skulle det vara?

Hela resan till Rhodos. Jag har verkligen så många fantastiska minnen från det här året, men om jag verkligen måste välja ett minne att återuppleva är det verkligen Rhodos. Jag har aldrig haft så kul i mitt liv, hade roligt exakt varje dag i en hel vecka. Det var så skönt att bara släppa allt och bara fokusera på att ha kul liksom, fanns inga gränser där nere hehe. Och känslan av att vara klar med skolan och ha studenten framför sig gjorde det hela så mycket bättre.

3 bästa låtarna i år?

Man ba oj gillar du Ariana Grande eller? Men det har ju verkligen varit hennes år. Dessa låtar är absolut de jag älskat mest, tycker alla tre är ganska talande för mitt år också.

Vilket nyårslöfte lyckades du hålla det här året?

Stressa mindre, sluta jämföra mig så mycket med andra och inte ställa så höga krav, börja nöja sig med mindre. Detta var mina nyårslöften för 2018. Och asså nja, har väl inte hållt de helt. Jag har nog aldrig upplevt stress så mycket som det här året. Var så sjukt stressad över skolan hela vårterminen, och har känt av stress även den här hösten också. Jämföra mig med andra tror jag faktiskt jag blivit bättre på att inte göra dock, har t ex avföljt en del influensers på instagram just av den anledningen, och börjat tänka mer realistiskt när jag scrollar igenom människors perfekta bilder och liv. Men tror tyvärr att det är något som är svårt att bli av med helt, man jämför sig nog alltid omedvetet liksom.

Nöja sig med mindre... hmm, tycker det var ett konstigt löfte ärligt talat. Varför ska jag inte ställa höga krav och varför ska jag nöja mig med mindre? Haha liksom tycker snarare jag borde ställa högre krav vad gäller många saker, (killar *host*), man förtjänar väl ändå det bästa? Sen kanske man inte ska ha orimliga krav om att livet ska vara perfekt på olika plan, vilket jag kanske ändå klarat av helt okej med tanke på att jag inte levt ett jätte "glamouröst" liv den här hösten. Har bara jobbat liksom, och förstår ju att det är hur verkligheten ser ut och lärt mig att acceptera det.

Favorit klädesplagg det här året?

Mina ljusa momjeans från na-kd tror jag, de har hängt med från början av året till slutet, och passar för varje årstid till och till många outfits!

Något du ser fram emot nästa år?

Konkreta saker jag ser fram emot är att gå på konserter och festivaler och att göra en del resor! Har ingen resa bokad eller planerad än men jag vill gärna göra några, skulle vilja åka någonstans i typ februari/mars, en London weekend i vår och gärna någon resa i sommar. Men vi får se!

Allmänt känner jag bara att jag är väldigt redo för det här året men att det också får bli lite som det blir. Jag har ju verkligen inga planer för 2019, förutom att jobba och tjäna pengar så jag kan åka iväg och backpacka i slutet av året. Tycker ändå det känns skönt, har liksom inga förväntningar på nästa år, det kan bli hur som helst och det är okej. 2018 hade jag ju så höga förväntningar på, hade typ hela året planerat innan det ens börjat, sedan vart det ju väldigt bra ändå, men ibland kan det vara bra att inte ha några förväntningar alls så får man låta ödet bestämma haha.

Vad har detta år lärt dig?

Jag tror jag har lärt mig att respektera mig själv på riktigt, har typ äntligen insett vad jag faktiskt är värd. Har så många gånger i mitt liv låtit mig behandlas dåligt och bli orespekterad, och typ funnit mig i det? Har trott att det är så det ska vara bara, men det här året har jag verkligen insett att jag är värd såå mycket mer än så. Och det är fan inte värt någonstans att lägga sin energi på människor som får en att må ens bara lite dåligt. Ska man vara med någon ska det kännas bra, man ska inte behöva gå varje dag och känna det där tvivlet. Känna att man inte är tillräcklig, nej usch. Och livet är verkligen för kort för att ha dåliga relationer, thank you, NEXT!!

Favoritartist det här året?

Ariana Grande!!

Slutligen, vad är dina nyårslöften inför 2019?

Inför 2019 vill jag verkligen inte sätta någon press på mig själv, vill liksom bara låten tiden låta gå och leva i nuet. Att lova saker känns egentligen så himla meningslöst när man har noll vetskap om vad som kommer hända. Händelser i livet kan ju verkligen göra att man får helt nya perspektiv och lärdomar, så det är sjukt svårt att hålla "nyårslöften". Men sätta upp mål kan man väl göra ändå, bara för att peppa sig själv lite för att faktiskt ta tag i grejer.

Jag hoppas iallafall att jag kommer fortsätta i samma bana som nu, att fortsätta se mitt eget värde och alltid stå upp för mig själv, att inte låta konflikträdslan stå i vägen för min egen självrespekt. Se till att inte slösa min tid på relationer som inte ger mig något, utan istället fokusera helhjärtat på de jag faktiskt får ut något av. Och lite ytliga grejer; ta körkort (tredje året i rad jag har det som mål lol), komma in i riktiga träningsrutiner, utveckla min klädstil och få en bättre och större blogg!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229