Mina London tips

Mat

Jag tror ärligt det bästa med den här resan var maten, vi har ätit sååå god mat verkligen! Tänkte lista upp de restauranger vi åt på och vad jag tyckte om dem.

Shake Shack: Magiska hamburgare och pommes, ett måste är pommesen med ostsås. Enda nackdelen här var att det inte fanns glutenfritt bröd. Vi satt längst upp vid fönstret och såg ut över stan vilket var jättemysigt. Vi åt på ett som låg nära Picadilly Circus men det finns typ överallt i London.

The Locals Cafe: Det här har jag redan skrivit om, men den här restaurangen ger jag verkligen 5/5. Om ni gillar brunch ska ni gå hit, det är typ ett hälsocafé så all mat var så himla fräsch, men ändå såå god. Massor glutenfria alternativ också. Nackdelen var att det var ganska dyrt, i för sig beställde vi så mycket så det förklarade ju priset haha.

Granger & Co: Ett perfekt lunchställe i Notting Hill. Det var en lång kö för att komma in men tillslut fick vi ett bord. Maten där är såå god verkligen och miljön är jättemysig. STORT tips.

Wahaca South Bank: En mexikansk restaurang vid South Bank, så när man sitter där ser man ut över Tempsen, så mysigt. Det var en väldigt lång väntetid för oss dock, så rekommenderar att boka bord. Maten var hur god som helst iallafall, inte jättedyrt heller.

Utöver detta åt vi på Burger King och Pizza express haha, pizza express hade faktiskt riktigt goda pizzor så det kan jag också rekommendera.


Områden

Det finns egentligen såå många områden man hade velat åka till i London, men har man bara tre dagar hinner man inte riktigt det. Men efter att ha varit i London sju gånger nu kan jag ändå berätta vilka jag gillar mest än så länge.

Notting Hill: Högst upp på listan, helt klart. Vart du än går så är det så vackra husbyggnader överallt, där hade jag kunnat gå runt en hel dag. Det finns även restauranger och affärer här. Ett måste är att gå på Portobello road, där de har färgglada fina hus och affärer.

Soho: Jag och Hannah var här en stund, men hittade aldrig dit vi ville så det vart lite misslyckat. Men jag kan verkligen tipsa om att åka till Soho, en lite mysigare del av London med mysiga restauranger, pubar och affärer. Om man vill till något annorlunda än Oxford street kan man åka hit.

Chelsea och Kensington: Förra året bodde vi i Kensington och det var ett så himla fint område. Chelsea var jag i denna resa när jag och Hannah skulle till The Locals Cafe. Här finns massor fina hus som bilden här ovan (den röda outfiten). Väldigt fotovänligt område, Chelsea ligger nära till Buckingham Palace.

South Bank: Ett måste om man är i London. Detta är en gata som sträcker sig över Tempsen. Här ligger London Eye och man ser Big Ben härifrån. Det finns massor restauranger och caféer och det händer saker överallt, musik, människor som uppträder osv osv. Det är en riktig härlig stämning helt enkelt!

Shopping

Att shoppa i London är bland det bästa jag vet, det finns så sjukt mycket att välja på. Jag har egentligen inga speciella tips att komma med, vissa finns ju även i Sverige, så det kanske inte ger en så stor hjälp, men dessa affärer går jag alltid till när jag är i London:

Bershka

New Look

Pull&Bear

Zara

Victoria's Secret

Mango

Forever21

Primark

Övrigt

Finns så mycket att göra i London. Är man där för första gången rekommenderar jag det traditonella, åka och titta på Big Ben och London Eye, Madame Tussauds, Buckingham Palace, Picadilly Circus och shoppa på Oxford street. Det finns massor vackra parker i London, så om det är fint väder tycker jag verkligen man ska åka till någon. Jag och Hannah funderade på att ha en picknick, men det får bli någon annan gång. Hyde Park som vi var i är hur fint som helst.

Sky Garden är ett STORT tips, att få en utsikt över hela London över en drink var en magisk upplevelse. Vill också tipsa om att åka Uber i London, jag har aldrig gjort det innan så det vart första gången för mig. Det var verkligen billigt och så smidigt! Jag tycker dock man ska ha ett oystercard så man kan åka i tunnelbanan för det mesta då det är det billigaste alternativet i längden, men att åka Uber några gånger ibland var riktigt skönt faktiskt.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229