Tämän syksyn opiskelut on vihdoin ja viimein startattu. Tuntuu hassulta, että minä oon tosiaan taas opiskelija. Mulla on jopa oikeus opiskelijakorttiin, joka itseasiassa odottelee mua jo Jyväskylässä opintotoimistolla. Edellisistä virallisista opiskeluista onkin jo about 2,5 vuotta, joten kai se on taas korkea sivistää itseään.

Aloitin tosiaan muuntokoulutuksessa ICT-alan insinööriksi, joka siis tarkoitaa sitä, että tästä ohjelmasta voisi valmistua 1-2 vuodessa ICT-alan insinööriksi. Näin nopea valmistumisaika johtuisi tosiaan edellisen insinööritutkinnon hyödyntämisestä tähän koulutukseen, jolloin luonnollisesti voidaan perusopintojen sijaan keskittyä vain pääasiassa ICT-alan syventämiviin opintoihin. Lisäksi käyn Lapin avoimessa yliopistossa markkinoinnin perusopintoja, jotka itseäni ovat pitkään kiinnostaneet. Markkinoinnin kenttä on kiehtova, erityisesti kun voin nyt yhdistää sen digitalisaatioon!

Mulla oli muutama viikko sitten orientaatiopäivä Jyväskylässä. Se muutti hieman omia opiskelusuunnitelmiani, sillä tulin tulokseen, että en kuitenkaan todennäköisesti käy inssiopintoja niin pitkälle ja paljon, että ottaisin paperit ulos. Alkutiedoista poiketen läsnäolo olisi tietyillä opintojaksoilla hyvin suotavaa, joten jos haluaisin mahdollismman nopeasti muutamassa vuodessa valmistua, olisi ihan hyvä käydä myös välillä niillä lähiopetustunneilla. Mutta jos rehellisiä ollaan, en koe kovinkaan fiksuna ajella 200 kilometrin väliä suuntaansa viikoittain, saatika edes kerran kuussa. Päätin siis muuttaa pläänejäni.


Opinnot tietää usein monia kuppeja teetä. Onneksi oon löytänyt uusia teesuosikkeja!


Valitsin tulevalle syksylle mielenkiintoisia kursseja, jotka on mahdollisuus suorittaa verkossa. Luovuin samalla ajatuksesta, että valmistun ICT-alan inssiksi (tai ainakaan tästä kyseisestä koulusta). Valitsemani kurssit liittyvät webtekniikaan, relaatiotietokantoihin, ohlemoinnin perusteisiin ja internetteknologioihin. Opinnoissa saan mm. hyödyllistä HTML/CSS/JavaScript-osaamista, jonka hallitseminen vaatiikin itselläni päivitystä näiden asioiden osalta. Lisäksi valitsin CampusOnline kautta eri ammattikorkeakouluista erilaisia kursseja mm. verkkokauppaan, digimarkkinointiin ja websuunnitteluun liittyviä opintojaksoja. Nämähän liittyvät mielestäni oleellisesti myös ICT-alaan ja niistä on hyötyä myös ajatellen blogin kirjoittamista. Ja onhan ne nyt todella mielenkiintoisia samalla avaten ehkä jopa uusia työllistymismahdollisuuksia.

Suunnitelmat nyt siis poikkeavat hieman aikaisemmista, eikä se itseasiassa haittaa mua yhtään. Musta on ihan parasta, kun voi periaatteessa opiskella vain niitä itseä kiinnostavia juttuja, vaikkakin toki tutkintonimikettä en tästä saisikaan. Opinnoista on kuitenkin aina hyötyä ja mikäli haikailen nykyisen työni sijaan uusia tuulia, on näistä myös siinä suuri apua. Katsotaan mihin tie vie.

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Kirjoita kommentti...
IP: 82.99.3.229