MITEN MENI VIERUMÄEN HARJOITUSKILPAILUT?

Harjoituskilpailut järjestettiin jälleen Vierumäellä viime viikon lauantaina. Kyseessä olivat mulle nyt toiset harjoituskilpailut, joten enää ihan täysin uutta ja ylitsepääsemättömän jännittävää asiat eivät onneksi olleet. Millaiset fiilikset itselle jäi nyt harjoituskilpailuista part 2?


Ylin kuva: Suomen Fitnessurheilu ry:ltä lainattu (Facebook).


Ensinnäkin, musta oli ihan super kiva, että Jose lähti mun mukaan sinne. Viimeksi olin aika itsekseni siellä, joten oli ihana, että itselle tärkein ihminen oli matkassa mukana ja tsemppaamassa yleisössä. Oltiin Vierumäellä perillä hyvissä ajoin, joten ehdittiin katsoa hieman muidenkin sarjojen esiintymistä ennen mun omien harjoitusten alkamista. Laitan tähän kuvitukseksi tuon Suomen Fitnessurheilu ry:n kuvan lisäksi muutamia kuvankaappauksia Youtuben Livestä. Ja musta oli muuten ihana huomata, miten moni läheinen seurasi etänä mun harkkakisaa <3

Body fitness kisaajia oli 45, jotka jaettiin 4 ryhmään suurin piirtein pituusluokissa. Mä olin lavalla viimeisessä ryhmässä, joten ehdin katsella pari ensimmäistä body sarjaa katsomossa. Lavan takana toki hieman jännitti ja pieni tuskan hiki meinasi nousta, ihan jo siitäkin syystä, että salissa oli tosi raskas ilma ja lämmin.

Oma vuoro lavalle nousuun tuli kuitenkin jälleen tosi nopeasti ja yhtä äkkiä sitä oltiin jo yhteisvertailut lavalla tehty. Yhteisvertailut meni mielestäni ihan hyvin. Tällä kertaa mulla jopa irtosi hymy paljon paremmin kuin ensimmäisellä kerralla maaliskuussa, joten ainakin pieni kehitysaskel on otettu. Jee. Tällä kerralla kuitenkin hiki virtasi ihan hulluna, ja jossain kohtaa lopussa mietinkin vain, että "hiki valuu silmään, hiki valuu selässä" :-D Ehkä vähän turhaan keskittyminen herpaantui siihen, mutta ainakin lihakset teki töitä, kun hiki niin irtosi.I-kävely meni myös ihan jees. Siis suurimpana kehityskohteena mulla tosiaan olisi sellainen itsevarmuuden lisääminen. Laitan toki ison osan tämän itsevarmuusasian suhteen mun kuntoon, sillä edelleenkään en ole kisakunnossa, jota haluaisin välttämättä tuomaristolle erityisesti esitellä. Tottakai tykkäsin olla lavalla kaikesta siitä jännityksestä ja hiestä huolimatta, mutta kuitenkin oli ehkä iiihan pikkiriikkisen kiusaantunut olo, kun tiedosti, että en näytä ns. kisamielessä "hyvältä".

Harjoituskilpailut olivat kuitenkin todella hyvää harjoitusta ja nyt lähden rakentamaan sitä mun kadonnutta itsevarmuutta takaisin. Mun täytyy myöntää, että elän toisinaan myös muiden mielipiteiden varassa ja jos joku muu sanoo mulle jotain ns. negatiivista, kuten "en mä edes huomaa sussa kyllä mitään eroa, samalta näytät kuin ennen dieettiä" jne, se vaikuttaa mun fiilikseen koko tästä hommasta. Ja siis pahaltahan tuo tuntuu ihan kenestä tahansa, jos on 15 viikkoa porskuttanut dieettiä ja elopainoakin lähtenyt sellainen about 8 kg ja silti joku sanoo, että ihan sama lyllerö oot vieläkin. Ei saisi elää niin muiden kommentteihin perustuen, mutta epävarmuus on mussa vaan niin läsnä just nyt. Ensimmäinen dieetti ei oo helppo, varsinkaan mentaalipuolella.Millainen oli tuomaripalaute ja miten jatketaan?

Tuomarien antama palaute oli kuitenkin ihan hyvää. Poseeraamisessa ja liikkumisessa ei kuulemma ole niinkään mitään erityistä "huonoa", vaan juurikin tuo hymy ja energisyys pitää tuoda vielä paremmin esille. Yksi tuomareista kuitenkin kehui, että olen mennyt hyvin eteenpäin ensimmäisestä harkkakisasta, jonka tottakai tiedostin myös itse.

Tärkeimpänä kehityskohtana onkin nyt saada se itsevarma emmi takaisin, joka rohkeasti ja ylpeänä itsestään voi kävellä 6 viikon päästä lavalle Lahdessa. Eilen oli taas alin aamupaino, joten ei pidä luovuttaa kunnon(kaan) suhteen. Esiintymistä pyrin nyt treenaamaan enemmän ja nimenomaan keskittymään i-kävelyn sijaan peruskäännöksiin, eleisiin ja juurikin siihen hymyyn ja näyttävyyteen. Koska tavoitteena olisi päästä eliminaatiosta läpi, on perusesiintymisen oltava kunnossa. Jos jää jo esiintymisen suhteen muiden 30 likan varjoon, ei siinä paljon juhlita :-D Joten nyt rohkeutta, itsensä arvostamisesta ja varmuutta tuhat kertaa enemmän tähän likkaan.

Kaiken kaikkiaan fiilis harjoituskisasta oli kuitenkin hyvä ja olen tyytyväinen tähän asti saamaani kehitykseen. Parhaani tein ja nyt on vielä hyvin aikaa hioa esiintymistä lisää. Oon todella tyytyväinen, että onnistuin hymyilemään, sillä viimeksi en siihen pystynyt :-D Uskon, että näin kaksi harkkakisaa käytynä on paljon helpompi astella lokakuussa oikealle lavalle. Silloin on nimittäin annettava itsestä kaikki ja vielä vähän enemmän!

Rivien välistä kuitenkin varmasti paistaa mun tämän hetkinen epävarmuus. Lupaan kuitenkin itselleni, että alan nyt uudelleen tsemppaamaan ja olemaan itselle armollinen. Jätän muiden kommentit omaan arvoonsa, sillä sokea (tai muuten vain ilkeä) saa kyllä olla, jos ei noita kropan muutoksia huomaa muka koko ajalta. Tärkeintä kuitenkin, että itse uskon tekemiseen ja haluaa tehdä parhaansa. Huomenna nähdään Helin kanssa ja muutoksia on kuulemma jälleen luvassa.

16. dieettiviikko siis startattu ja hieman vajaa 6 viikkoa kisoihin. Nyt mennään, eikä meinata.

Kiitos kun roikut matkassa mukana!

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Kirjoita kommentti...
IP: 82.99.3.229