Vikten av att förebygga ohälsa

När jag går till massören från caféet där jag dricker mitt kaffe och äter en semla så slår det mig hårdare än förut. Hur otroligt mycket den regelbundna massagen betyder för mig. Det är så viktigt för att orka med de tuffa dagarna, å för att jag ska få en nystart varje månad när massagen haft effekt.

Om det är något jag lärt mig med mitt nuvarande jobb är det vikten av att förebygga ohälsa - för blir det ohälsa blir vägen till hälsa betydligt dyrare, längre och svårare än när vi känner oss i riskzon men inte är drabbade ännu.

Förebyggande av ohälsa kostar. En närmare tusenlapp i en massage kan låta mycket, att gå ner i arbetstid för att få mer egentid kostar ännu mer. Men om det är det som krävs för att du ska hållas på den friska sidan så är det ju helt klart värt det. Långsiktigt.

Inför bebis ankomst känner jag att det blir ännu viktigare. Att göra bäckenbottenträningen för att skapa de bästa förutsättningarna för en stark bättenbotten. Att planera för att kunna prioritera sömnen, de kroppsliga, mentala och sociala behoven när det väl gäller. Att lyfta de svåra frågorna nu när energin ännu finns och inte när man är tröttast. Att vidmakthålla så mycket styrka i kroppen som möjligt så kroppen klarar av att återhämta sig och bli stark igen efteråt. Att veta vem man kan ringa när man behöver hjälp.

Jag tror samtidigt inte på detaljplanering. Överdriven kontroll. Mycket får lösas där och då och kan inte planeras. Men att skapa de bästa förutsättningarna kan vi redan här och nu. Det är lättare än där och då när krafterna inte kanske finns.

På väg till den heliga massagen.

  • Nära Fruängsgången, Hägersten

Gillar

Kommentarer

klivinihemligheten
klivinihemligheten,
Vilka bäckenbottenövningar gör du?
nouw.com/klivinihemligheten
hidinsideout
hidinsideout,
Främst knipövningar, t.ex. http://www.linabjorkskog.com/traning/backenbottentraning-tips-pa-bra-knipovningar
nouw.com/hidinsideout
klivinihemligheten
klivinihemligheten,