Santa cruz å språkets begränsningar

Eftersom vädret som utlovades i puerto de la cruz inte lockade till solbadbestämde vi oss för att ta en tripp till santa cruz i jakt efter shopping (kan också påpekas att mina förkylningssymtom har gett efter under förmiddagen).

Vi hoppade på en buss med sikte mot santa cruz, med minnet om vad som hände oss senast vi tillsammans hoppade på en buss under en utlandssemester (låt oss säga som så att vi har sett mer av Birminghams förorter än de flesta).

Även denna gång hoppade vi av på ett ställe där vacklande språkkunskaper inte hjälpte oss för att hitta 1. till ett köpcentrum å 2. tillbaka. Men på något märkligt sätt gjorde vi det ändå å resan längs ön var lika givande som själva shoppandet. Vyerna när vi körde buss liksom promenaden i santa cruz, där vi förövrigt fick såväl sol som värme.
Shopping blev det inte ändå så mycket; jag hittade jordgubbar å te, E hittade en topp. Å så fick vi testa lite nytt i matväg. Å lika nöjda för det.

Ett annat språkprov blev restaurangerna. Vi har tidigare under veckan skrattat åt översättningar till svenska å finska, såsom "sössut" (sötsursås) och luona henki (per henkilö). Men när de gällde våra egna språkkunskaper var vi lika "lost", vilket resulterade i att min lunch på en helt vanlig restaurang resulterade i en proteinshake och en äggviteomelett! Tydligen är min spanska version ett hälso-freak. Å helt gott var det iaf.Nu e vi tillbaka å vilar på hotellet å Emmis rygg behöver smörjas med after-sun efter de starka solstrålarna! Senare blir det diskoteket som kallar, det ska minst sagt bli intressant å jag gissar att vi även fär drar ner medelåldern ;)

Gillar

Kommentarer