MINIMALISTEN LEVER VIDARE

Har nyss läst klart boken ”Hejdå saker”, ännu en minimalist-bok som handlar om hur bara att rensa bort saker kan leda till så många positiva effekter i vårt liv. Minns inte när jag upptäckte minimalismen fullt ut men jag håller så med. Ju mindre jag äger desto lyckligare blir jag, på ett märkligt sätt.

Det häftiga med minimalist-resan är hur man skalar av lager för lager. När man tror att man rensat klart så finns det ändå efter ett tag ett nytt lager att rensa. Å det är inte att man köpt nya saker däremellan. Utan att man tydligare ser sakers verkliga värde och hur mycket det faktist kostar oss att äga saker.

Så jag har rensat i helg. Å jag älskar det. Älskar känslan där och då, å efteråt. Lugnet. Energin.

Det som var intressant med boken är också hur maximalismen (motsatsen till minimalismen) kopplas ihop med en massa vanliga problem vi har idag. Oro. Stress. Relationsproblem. Skärmberoende. Å hur minimalismen kan leda till lösningar för varje ett av Problemen. Jag har alltid tänkt på det men nu blev det liksom mer tydligt. Tänker på hur många som skulle kunna må bättre av att äga mindre. Kan man börja skriva ut minimalism på recept åt stressade patienter?

Gillar

Kommentarer