Vissa dagar är hälsa massor av choklad

Som jag skrev i det här inlägget förra veckan, så trivs jag så jäkla bra i min "nya" kropp. Jag kombinerar dock den nya kroppen med att också försöka äta hälsosammare på en balanserad nivå. Jag har ätit choklad när lusten fallit in, försökt förstå min kropps signal när den är uttråkad och inte hungrig (jag är en sån som blir sötsugen när jag är uttråkad haha...) och äter en varierad kost nu 80% av tiden. Jag har dessutom blivit riktigt bra på att dricka mer vatten vilket hjälper kroppen enormt.

Ibland är hälsa för mig att äta 250 gram choklad, andra gånger är det att dricka en Pepsi max och förstå att jag bara behöver något att sippa på. Jag kan lova att jag mått mycket bättre sedan jag också började äta mellanmål och frukost, något som jag inte gjorde innan men som jag börjat med den senaste månaden. Jag går upp tidigare för att hinna med frukosten, annars äter jag den på jobbet. Förut brukade jag inte heller äta något alls mellan 13.00-20:00 ungefär för att sedan komma hem och trycka i mig massor av mat på grund av att jag inte fått i mig något på länge, och nu tar jag med mig mellis i form av frukt till jobbet så det stora mellanrummet inte gör mig så utsvulten. Det gjorde även att mitt humör skiftade rejält brutalt hela dagen.

Jag kollade vikten efter någon månad men jag la faktiskt inte någon större fokus där för jag har märkt andra saker istället. Jag är piggare och har lättare att kliva upp ur sängen när alarmet ringer, mindre hungrig, mindre uppblåst och min mage verkar jobba på lite bättre hehe.

Det finns många anledningar till att äta bättre. Jag har gått från att se på det på ett så skevt sätt - vilket ni vet, ni som hängt här länge vet om problematiken jag har haft med mat och träning (jag ville bara gå ner i vikt) Men nu förstår jag verkligen förstå varför. Sedan lägger jag inte längre någon större ångest på att jag äter choklad eller chips någon dag eller ett par gånger på en vecka, för det är okej för mig också. För mig är hälsa vissa dagar att äta massor av choklad, andra dagar är det att poppa en pepsi max eller Celsius och bara njuta, det tycker jag ju är minst lika gott.


Sedan vill jag poängtera att allt på sociala medier inte alltid är som det ser ut. Som jag tidigare skrivit så hänger min mage ofta ut ur byxorna men just här så syns det inte på grund vinkeln och håret som täcker.

Gillar

Kommentarer

Instagram

Instagram