Varför fokusera på det negativa?

Om ni inte hängt med här särskilt länge, så kanske ni inte vet om eller har koll på mina år av skev kroppsuppfattning och matproblematik som varvades av hetsätning och svält i perioder. Detta är en anledning till min viktuppgång. Det tog mig många år att trivas i min kropp men nu trivs jag i den mer än när jag var som smalast, trots att det går emot samhällets normer. För vet ni vad, jag skiter blanka fan i normer och hur man "ska" vara. Enligt min kultur (jag är från Bangladesh) ska jag inte ALLS vara som jag är. Jag ska inte klä mig som jag gör, jag ska inte bete mig som jag gör, jag ska inte ha den personligheten som jag har. Det hade alltså aldrig funnits en Sam här i världen om jag rättade mig efter normerna jag lärt mig. Det tycker jag är sorgligt, det finns ju bara en jag.

Håller ni inte med?

Efter viktuppgången var det såklart en chock för mig. Jag tyckte inte om att se på min kropp, de extra kilona eller faktumet att jag inte kom in i mina gamla "smalkläder". Det gjorde bokstavligt talat ont i mig. Jag bröt ihop x antal gånger på grund av detta. Jag kunde bryta ihop av minsta lilla kommentar om min kropp, det kunde bara vara en fråga - "har du gått upp i vikt?" och min dag var över. Jag fokuserade bara på det negativa. Jag letade efter mer och mer saker att avsky med mig själv, hur sjukt är inte det?


2014-2017


Nu,, efter år av självhat, så framhäver jag och letar efter saker jag uppskattar med min kropp och mitt utseende. Varför slösa tid på negativitet och varför sätta sig själv i en hemsk spiral? Detta har verkligen hjälpt mig i mitt återhämtande. En av mina nya favoritsaker måste ändå vara min "nya" rumpa hahaha. I 27 år, hur tjock jag än var, hur mycket jag än tränade, så kunde jag aldrig (!!) gå upp i vikt på rumpan. Vikten sätter sig främst på magen och överkropp för min del. Jag har alltid haft smalare ben än resten av min kropp.

Men inte denna gång. Denna gång har det satt sig en del på rumpan. Jag har äntligen lite bootey, haha! ÄLSKAR det och jag tycker det är så snyggt med former kring höfter och ben. Det roliga är då att jag försöker flexa på bilden från 2014, och på nya bilden står jag bara utan att flexa. Jag älskar mina nya former och fettet som hjälpt formerna komma fram, faktiskt!!! Och det får jag lov att göra.

Välj att fokusera på allt ni älskar med er själva! På så sätt sätter ni er själva i en positiv spiral som sedan kommer fortsätta generera positivitet i ert liv.

Gillar

Kommentarer

fashionbyewe
fashionbyewe,
Grym du är!! Va stolt över dig själv😍
nouw.com/fashionbyewe
heysam
heysam,
Det är jag! Det borde vi alla vara <3
nouw.com/heysam
sannanilssonsegna
sannanilssonsegna,
Känn dig stolt, så grym du är 💕
nouw.com/sannanilssonsegna
heysam
heysam,
Det gör jag fina! Kram på dig!
nouw.com/heysam
johnssons
johnssons,
Bra skrivet<3
nouw.com/johnssons
heysam
heysam,
Tack snälla!
nouw.com/heysam
annahss
annahss,
Du är verkligen helgrym, och din rumpa är hur snygg som helst!!! Även hela du såååklart 😃
nouw.com/annahss
heysam
heysam,
Vi alla är SÅ JÄVLA FINA! <3
nouw.com/heysam
Trisiaa
Trisiaa,
Riktigt grymt bra skrivet 😃 <3
nouw.com/trisiaa
heysam
heysam,
Tack fina du!
nouw.com/heysam
hhannacarlsson
hhannacarlsson,
Du är så himla fin och bra skrivet! 💕
nouw.com/hhannacarlsson
heysam
heysam,
Men tack snälla!
nouw.com/heysam
Mikaela,
Så himla bra skrivit, var stolt över dig själv!! Du är så himla fin ❤️❤️
www.nouw.se/readthis
ViktoriaOsbeck,
Bra skrivet <3
fruosbeck.se
Idamida
Idamida,
Go booty! 👍🏻🙌🏻💪🏻
nouw.com/idamida
Lina,
BRa skriver. Du är så otroligt fin ❤️❤️
linathor.se

Instagram

Instagram