Är det fel att influencers tjänar pengar?


Är det fel att influencers tjänar pengar?

Ikväll scrollade jag igenom kommentarerna på en väldigt stor skvallerblogg. Där diskuterades adlinks - d.v.s. annonslänkar. Jag blev så förvånad av många kommentarer. Många kommenterade att dem absolut aldrig vill klicka på dessa även fast de t.ex undrar vart ett plagg kommer ifrån för man vill inte ge bloggarna pengar eller klick. Jag själv tycker det är lite galet.

Kanske är jag lite bloggskadad men jag älskar att hjälpa mina bloggvänner och klickar mer än gärna på annonslänkar och handlar via deras länkar om jag ändå ska handla. Why not? Det är inte extra pengar ur min ficka dem får. Jag hade betalat lika mycket oavsett vad.Följer man en blogg antar jag att man tycker om att följa den. Då känner jag att jag kan unna dem klicken eller säljet. Det är många som tycker det är fel att bloggare tjänar pengar på det dem gör, jag antar att det är för att det är en relativt ny bransch och kanske inte lika respekterat som andra branscher. Det tycker jag är synd. Men att jobba på internet är SÅ i vår tid. Det är ett sätt för mig att få ut mina tankar och känslor, ett sätt att förmedla det jag älskar dessutom.

Jag jobbar deltid på en ”vanlig arbetsplats” och jobbar deltid med mina sociala medier och jag hoppas att mina läsare kan unna mig och alla andra det. Varje gång man kommenterar, gillar eller sprider ett inlägg, kanske klickar på mina länkar eller delar en bild från mig så hjälper man mig att bygga min dröm, hur coolt är inte det egentligen?


Vad tycker ni om detta? Bör influencers tjäna pengar på sina sociala medier? Var gärna aktiv i kommentarerna och diskutera!


Gillar

Kommentarer

Jenniferssynpalivet
Jenniferssynpalivet,
Ja klart vi ska tjäna pengar på våra sociala medier och jag tänker som dig och klickar på mina bloggkollegors länkar 😃
nouw.com/jenniferssynpalivet
eschutz
eschutz,
Helt sjukt ! Klart vi ska få tjäna pengar på våra sociala medier ! Vi gör ju sånt stort jobb för reklam åt mängder av företag.
nouw.com/eschutz
Karoline ,
Vi hjälper varandra alla dagar i veckan! Bra inlägg <3
www.devote.se/karoliness
simonegronqvist
simonegronqvist,
Håller helt med dig! Sen är det lite flummigt hur dessa människor använder ens rabattkoder men vägrar klicka på en länk.. Förstår inte riktigt. Gissar på att det hela grundar sig i ren avundsjuka.
nouw.com/simonegronqvist
Liw,
Självklart bör bloggare få tjäna pengar. Tyvärr har folk fått indokrinerats med någon aversion för reklam och att det är fult att tjäna pengar på företagande. Kan jag tycka. 😊
www.liwslust.se

Instagram

Instagram