vikten av fysisk aktivitet, myt eller sanning?

Snön ligger fortfarande tjock och vit här i Kouvola, det är så otroligt mysigt. Jag älskar det vita snötäcket som ligger över hela staden och kylan som dragit in. För att inte tala om att Zorro fullkomligt älskar snön, allt med den, äta den, hoppa i den rulla i den ja - you name it.

E har gått till ishallen för träning och för min del blir det snart träning med, har sån träningsvärk i benen och rumpan efter gårdagens träningspass, som förövrigt var första passet för året. och det är helt okej att det tog fyra dagar innan jag tog mig till gymmet. Dagens pass bir ett överkroppspass, så lär ha träningsvärk överallt i morgon haha. Men träning är ju som terapi för mig, vare sig det är styrketräning eller långa promenader i skogen. Om jag känner att energin tryter eller humöret svajar så är fysisk aktivitet alltid det som hjälper mig att komma tillbaka. Ni vet den känslan man får efter man har tränat - DEN känslan är det jag alltid tänker på och det är det som får mig att göra det igen och igen och igen.

Det är mitt absoluta bästa tips att ge er, tänk på känslan ni får efter ett träningspass - Den känslan skall ni tänka på om motivationen tryter för träning. Och det bästa av alla ALL TRÄNING RÄKNAS, all motion. glöm aldrig det.

När det kommer till träning för mig så har det vart lite upp och ner i huruvida jag har gjort det för att jag mitt välmående eller av andra anledningar. Men som jag skrev igår så är två av mina mål att vara min egen bästa vän och träna för att det är kul. Jag har väldigt mycket vardagsaktivitet, äger man en border collie så är väl det nästan ett måste? Vår hund Zorro är ju inte bara en border collie utan också unghund = MYCKET ENERGI. Men jag älskar det, jag kommer ut varje morgon, och det finns inga undantag, ungefär en timme varje dag på morgonen och kvällen, och däremellan kommer livet som också innehåller mycket fysisk aktivitet. Och jag har aldrig mått bättre. Sen vi skaffade Zorro så mår jag så mycket bättre, främst för att han är bäst men också för att man kommer ut så mycket i naturen och kopplar bort från allt vad telefon och stress heter och bara är i nuet. Jag menar inte att man skall skaffa en hund av dessa anledningar, utan mer att gå ut i naturen och bara va, ta in, andas och gå eller spring eller vad du än vill.

Jag älskar att uppmuntra folk till rörelse, alla former av rörelse just för att det har sånna positiva effekter på oss.

Mitt mål är att få in minst tre gympass i veckan, blir det fler så är det grymt och blir det färre - ja då blev det så den veckan! och ja detta är ett nytt tankesätt som jag under slutet av 2020 anamma mer, efter att under många år brottats med hjärnspöken. Ibland så kommer livet emellan och att stressa igenom dagen för att hinna med ett träningspass är ohållbart, för sinnet, kroppen och välmåendet. Men den dagliga rörelsen måste finnas där för mig, vare sig det är ett gympass, promenad, löptur etc för att jag skall må bra och få energi.

Hur ser ni på fysisk aktivitet/träning? känner ni som mig att träning och rörelse har en stor positiv inverkan på er?


#nouw30daychallenge

Gillar

Kommentarer