Recept tips - ugnsbakad pumpa med getost och valnötter

Här kommer ett hett tips till alla er som älskar pumpa precis som jag eller som vill testa något nytt. Butternut pumpan är helt klart en utav min favoriter, det är den där ljusoranga som är smalare upp till och rund ner till och är i säsong under vinterhalvåret. Perfekt för er som vill äta mer säsongsbaserat! Så till alla som inte bestämt dagens middag så tipsar jag om denna enkla rätt. Rätten består av 7 ingredienser:

-Butternut pumpa

-vitlök

-Getost

-Valnötter ( eller annan valfri nöt)

-persilja

-olivolja

-salt+peppar efter smak

1.Sätt ugnen på 200grader. Skär upp pumpan i ungefär 1,5cm tjocka skivor, pensla bägge sidorna av pumpan med olja.

2. hacka eller pressa vitlöken, skär upp getosten och valnötterna. Blanda ihop vitlök, getost, valnötter och persilja. salta och peppra efter smak.

3. lägg önskad mängd av röran på pumpan och sätt in plåten i ugnen.

4. de tar cirka 20-30 min beroende på ugn, min tar 20min och sen voila färdigt och redo att ätas!

Ät som de är eller servera med valfritt tillbehör, åt kyckling till men tror att det funkar med egentligen vad som helst.


boun appetit!


#nouw30daychallenge #recept #recepttips #butternutpumpa

Gillar

Kommentarer