Hilding 5 månader

Tänk att den här lilla skrutten blev 5 månader förra veckan. Hjälp vad fort det går! Idag var vi på BVC för fem månaderskontroll och vaccin. Plutten väger nu alltså 7,2 kg och är 64,5 cm lång, han var så himla duktig på BVC. Blev lite ledsen precis när de stack honom i benen men gråten avtog nästan direkt när de var klara. Han liksom fann sig i situationen och jag kände mig så stolt.

Förhoppningsvis slipper vi biverkningar och sådär, sist gick det ju så himla bra så jag tänker att det borde göra det den här gången också.

Vi har börjat introducera lite mat och det går bra tycker jag, än så länge. Han gapar, smakar och allt är kanske inte det godaste han ätit men det funkar. Favoriten just nu verkar vara potatis- och morotspuré. Ibland vill han ha mer, ibland har han bara maten i munnen och liksom smakar på det och ibland spottar han ut allting men jag tycker ändå att det funkar bra. Det känns som att magen hänger med också vilket är så skönt.

På tal om magen så har jag faktiskt börjat låta honom sitta på toaletten lite. Han har den senaste 1,5 veckan bajsat väldigt mycket och istället för att ha bajs i hela badrummet har jag börjat sätta honom på toaletten en stund vid blöjbytena. Det funkar kanon. 9 av 10 gånger kissar han i toaletten när jag sätter honom där och ett par få gånger har han faktiskt även bajsat på toan. Han ser så stolt och nöjd ut och det är så fruktansvärt gulligt.

Jag har absolut inga förväntningar eller förhoppningar på att han ska göra sina behov på toaletten eller pottan istället för i blöjan men det är väldigt smidigt just nu helt enkelt och jag tror det kan vara nyttigt i längden.

I fredags var vi även tillbaka på NÄL och huvudet såg bra ut nu, det är egentligen bara nacken vi ska fortsätta träna på. Så det kommer vara prio nu det närmaste. Annars ligger han på mage ett par stunder om dagen och försöker ta sig framåt, han kommer såklart ingenstans än men övning ger färdighet har jag hört!

Gillar

Kommentarer

emmeliesehlin
emmeliesehlin ,
Så fort det gått! Vad härligt att han kissar och bajsar på toaletten. Har faktiskt tänkt testa det med men det har varit så mycket i och med flytten. Jag gick nyss med i en grupp på fb om plockmat för barn, tips om du vill börja med det mer och mer!
nouw.com/emmeliesehlin
heyagnes
heyagnes,

Visst har det, man tror inte det är sant! Åhh ja det funkar kanon, han ser så himla stolt ut när han sitter där, så himla gulligt <3 Förstår, man kan inte alltid göra allt. Gud vad bra! Ska absolut kolla på 😊

nouw.com/heyagnes
Marie,

Oh vilken sötnos

sweetwordsbymirre.com