Vaatekaapin 19 peruspilaria

Kun pidät huolen, että vaatekaapistasi löytyy tietyt perusvaatteet, jotka toimii pilareina koko vaatekokoelmallesi, löydät helposti ja ennen kaikkea nopeasti tyylikkään asun jokaikiselle päivälle.

Tämä on mun tavoite myös omassa vaatekaapissa ja siksi oonkin ottanut selvää, mitä kaikkea tulisi kuulua toimivaan vaatekaappiin sesongista riippumatta.

Oon lukenut ja kuunnellut vuosien aikana paljon aiheeseen liittyvää kirjallisuutta ja mielipiteet siitä, mitkä vaatteet on niitä vaatekaapin tärkeimpiä basic pilareita, vaihtelee. Mutta kaikissa vastaan tulleissa kirjoituksissa ja videoissa on kuitenkin aina ne tietyt samat vaatteet vuodesta toiseen.

Mä ajattelin julkaista oman basics - listani, sellaisen joka on ajankohtainen just nyt vuonna 2020. Osan vaatteista omistankin jo mutta vielä on mullakin matkaa täyteen listaan.

Jos susta tuntuu, että oot ihan hukassa oman tyylisi kanssa etkä tiedä, mistä aloittaisit luomaan kestävää vaatekaappia, aloita alla olevasta listasta. Kun nämä peruspilarit on kunnossa, on siihen helppo lisäillä kauden trendituotteita oman maun mukaan ja yhtäkkiä sulta löytyykin vaatekaappi, josta saat koottua todella monipuolisia asukokonaisuuksia.

Vaatekaapin peruspilarit

1. Suorat housut

Mustat (tai jokin muu usein käyttämäsi väri) suorat housut on pelastus kun kalenteriin ilmestyy esimerkiksi työpalaveri tai tilaisuus, johon tulee pukeutua siistimmin.

2. Slip on-kengät

Esimerkiksi loaferit tai cap toe- malliset kengät toimii niin töissä kuin ruokakaupassa.

3. Mustat korkkarit

Klassikot, jotka ei mene koskaan pois muodista ja on pelastanut ainakin mut monelta kenkä kriisiltä.

4. Valkoinen t-paita

Niihin päiviin kun ei jaksa miettiä päivän asua liikaa, valkoinen t-paita ja farkut on varma valinta. Valkoinen t-paita sopii myös monen muun alaosan pariksi.

5. Tekonahkatakki

Sopii niin juhlamekolle takiksi kuin casuaalisti farkkujenkin kanssa.

6. Trenssi

Hyvin istuva tai oversized näyttää jokaikisen päällä tyylikkäältä!

7. Kietaisumekko

Kietaisumekko on must have, koska se imartelee jokaista vartalotyyppiä.


8. Musta mekko

Ootte varmaan kuulleet miljoona kertaa, kuinka pikkumusta on jokaisen naisen must have - vaate, mutta se on myös niin totta. Kokeilin omaa monta vuotta vanhaa mustaa mekkoa jokin viikko sitten pitkästä aikaa päällä ja se oli käynyt jo sen verran tiukaksi että hankintalistalle lähti nyt uusi.

9. Farkut

Tällä hetkellä loose fit on se trendikkäämpi valinta, mutta jos haluaa mennä klassisemmalla linjalla niin tummansiniset suorat tai hieman kapenevat, nilkkapituiset lahkeet on aina in.

10. valkoinen kauluspaita

Aina varma valinta. Must must must have !

11. Musta käsilaukku

Jokin klassinen malli sopii asuun kuin asuun.

12. Nilkkurit

Mallilla ja korolla ei ole väliä, pääasia että kengät on mukavat sun jalkaan ja joista sinä pidät oli ne sitten piikkikorot tai matalat bootsit.

13. Neule

Kashmir neule on laadukas, mutta sopii myös kesällä käytettäväksi viileämpinä päivinä.

14. Legginssit

Ihanan rento ja ennen kaikkea mukava vaihtoehto vaikkapa farkuille. Legginssien kanssa yhdistäisin joko bleiserin tai valkoisen kauluspaidan ja oot good to go.

15. Valkoinen paita

Esimerkiksi jokin ohut puhvihihainen tai röyhelömalli, joka menee päivällä töissä ja illalla hienompaan tilaisuuteen eri alaosaan yhdistettynä.

16. Eläinkuosinen mekko

Leokuosi on tullut jäädäkseen. Eläinkuosi voi löytyä myös esimerkiksi paidasta tai hameesta tai vaikka laukusta.

18. Klassinen aurinkolasimalli

Mikä on sun suosikkimalli? Mulla se taitaa kallistua aviatoreihin, koska se sopii niin hyvin mun kasvon malliin.


19. Valkoiset lenkkarit


Siinä mun lista. Lisäisitkö sä tuolle listalle vielä jotain ja jos niin mitä?


EDIT: Lisäsin vielä yhden tärkeän kohdan numero 19. joka jostain syystä unohtui alkuperäisestä kirjoituksesta.

xx Tiina  • FASHION

Tykkää-merkinnät

Kommentit