Sesonki vaatteiden varastointi

sesonki vaatteiden varastointi

Mainitsin jo aikaisemmin aikeistani jakaa kesävaatteiden varastointi prosessini täällä blogissa, mutta postaus on venynyt, koska tarkoitukseni oli jakaa samalla valmiista uudistetusta vaatehuoneestani kuvia.

Sain jokin aika sitten päähäni, että haluan maalata vaatehuoneen seinät kokonaan uusiksi ylijääneellä maalilla ja siinä samalla miettiä vähän käytännöllisempää ratkaisua säilytykseen. Mutta projekti siirtyy nyt myöhemmälle ajankohdalle, koska saatiin vähän yllättäviä menoja, jotka on vieneet oman aikansa. Vaatekaapin uusinta postaus siirtyy siis jonnekin( toivottavasti) lähitulevaisuuteen.


Halusin kuitenkin tulla jakamaan teille mun kesävaatteiden varastointi prosessin. Tykkään järjestyksestä ja voisinkin sanoa, että oon todella hyvä järjestelemään paikkoja kotona, kun taas siivoaminen ei ole yhtään mun juttu. Kaikella pitää olla paikkansa, enkä esimerkiksi voi sietää ylimääräisiä vaatekasoja lattialla vaan vien ne samantien omille paikoilleen.


Tästä syystä haluan myös sesonki vaatteita varastoidessa siivota koko vaatekaapin kunnolla ja käydä kaikki vaatteet yksitellen läpi, jolla varmistan, että mitään turhaa ei eksy varastoon ja kaikki varastoon menevät vaatteet on puhtaita ja hyvässä kunnossa seuraavaa vuotta varten.


Sesonkivaatteiden varastointi prosessi


Aloitan aina siitä, että tyhjennän kaikki vaatteet hyllyiltä ja henkareista näkyville, yleensä sängylle ja jaan vaatteet kategorioihin, jotka ovat:


kierrätykseen menevät,

myyntiin menevät

ja varastoon menevät.


Kierrätykseen laitan vaatteet, jotka ovat ns. yhden sesongin vaatteita, ei niin hyvälaatuisia. Ja joista kirpparilla pyytäisin ehkä pari euroa. Pesen vaatteet ja vien ne lähimpään kierrätyskeskukseen.


Myyntiin laitan hyväkuntoisia, laadukkaampia vaatteita, joiden uskon menevän hyvin kaupaksi kuten takkeja tai vaikka farkut. Tykkään myydä tori.fi:ssä oikeastaan kaiken mitä laitan myyntiin, sen helppouden vuoksi. Testasin zadaa appia viime viikonloppuna, mutta se ei ollut mun juttu. Toiset pitää parhaana vaihtoehtona kirppispöytää, eli jokaiselle varmasti löytyy paras tapa kierrättää vaatteensa.


Varastoon päätyvät vaatteet pesen ja säilytän joko meidän isommassa kaapissa henkarissa, tai laitan vaatehuoneen ylähyllylle vaatteille tarkoitettuihin säilytys laatikkoihin. Kaikista paras vaihtoehto vaatteille ja kankaille säilytykseen ovat kankaiset laatikot.


Kengät puhdistan ja suojaan niille tarkoitetuilla aineilla ja varrelliset saappaat ja nilkkurit täytän esimerkiksi pahvilla tai sanomalehdillä, jotta muoto pysyy oikeanlaisena. Säilytän kengät aina kenkälaatikoissa tai isoimmissa muovisissa säilytykseen tarkoitetuissa laatikoissa, joihin mahtuu useampi pari. Poikkeuksena kuitenkin ylipolvensaappaat jotka pituutensa vuoksi mahtuu ainoastaan pystyasentoon lattiatasolle.


Käsilaukuista isoimmat tote mallit kannattaa täyttää esimerkiksi tyynyllä tai ohuella paperilla, jotta muoto säilyy.Mitä sitten pidän itselläni ja mitkä vaatteet laitan eteenpäin?


Jos epäröin jonkin vaatteen kohdalla sen käyttöä, yleensä laitan sen kierrätykseen tai myyntiin. Oon melko ronski heittämään pois vaatteita, koska jos en ole käyttänyt vaatetta pitkään aikaan, on siihen aina hyvä syy. Usein, jos huomaan, että jokin vaate kerta toisensa jälkeen ei toimi esimerkiksi asukuvissa, on aika antaa se eteenpäin.


Miten pidän vaatteet freesinä vaatekaapissa ja varastossa ?


Vaikka kuinka pesen vaatteet ennen varastointia, osa niistä tuoksuu pitkän säilytyksen jälkeen todella tunkkaiselta. Näin jokin aika sitten sattumalta Instagramissa jonkun laittavan laventelin tuoksuisia saippuioita (jotka olivat pienissä pussukoissa) varastoitujen vaatteiden väliin, ja ajattelin tänä vuonna kokeilla itsekin saman tyylistä keinoa.


Itselläni oli kesällä takapihalla muutama laventeli, joista syksyn tullen leikkasin kukat ja laitoin kuivumaan narun päähän ja kun kukat olivat kuivuneet, laitoin niitä pieniin puuvillapussukoihin, jotka asettelin vaatteiden väliin. Laventeli toimii varastoiduissa vaatteissa, koska se on mm. antibakteerinen. Tämän kikan aion viedä myös lakanoihin ja pyyhkeisiin. Laventeli ei myöskään vahingoita kankaita millään tavalla, joten se on myös turvallinen vaihtoehto kokeilla.Siinä mun prosessi kokonaisuudessaan. Vaikka vaatteiden varastointi voi tuntua isotöiseltä ja tylsältäkin, suosittelen sitä kuitenkin aina sesonkien vaihtuessa. Ainakin itsellä tulee todella hyvä fiilis kun tietää tarkalleen, mitä kaikkea sieltä omasta vaatekaapista löytyykään, mitä vielä uupuu ja ennenkaikkea ettei sieltä löydy mitään ylimääräistä, jolle ei ole käyttöä.Ihanaa uutta viikkoa,


xx Tiina

  • Yleinen

Tykkää-merkinnät

Kommentit