Pieni vaatteiden huolto-opas

pieni vaatteiden huolto-opas
pieni vaatteiden huolto-opas
pieni vaatteiden huolto-opas

Mulla on muutamia vaatteita, joita oon käyttänyt usean vuoden ajan aina uudelleen ja uudelleen. Tämä kertoo siitä, että oon löytänyt oman tyylini, mutta myös siitä että oon onnistunut pitämään vaatteista niiden vaatimaa huolta. Vaatteet tarvitsee säännöllistä huoltoa samanlailla kuin vaikkapa hiuksetkin.

Vuosien varrella oonkin oppinut välillä kantapään kautta huoltamaan ja säilyttämään vaatteita niin, että ne pysyy niin hyvässä kunnossa kuin mahdollista, myös silloinkin kun kun vaatteet ovat olleet käyttämättöminä kaapissa kuukausien ajan.

Alle listasin ne itselleni tärkeimmät ja tehokkaimmat tavat pitää huolta vaatteistani, koska on ihan super hyvä fiilis, kun huomaat jonkin suosikki vaatteen kestävän käytössä vuosia ja vaikka vaatteen kestävyyteen vaikuttaakin moni asia, niin se miten huollat vaatteitasi on ehkä se suurin.8 tapaa huoltaa vaatteita onnistuneesti
Pese vaatteet mahdollisimman viileässä vedessä. Kuuma vesi voi vahingoittaa vaatetta

Katso aina vaatteen pesuohje

(vaikka peset vaatteen viileämmässä kuin ohjeessa sanotaan,ei vaate vahingoitu,

kun taas jos peset vaatteen kuumemmassa vedessä kuin ohjeessa neuvotaan voi se vahingoittua)


Älä käytä liikaa pyykinpesuainetta, se voi tehdä vaatteista jäykkiä


Käytä laadukkaita henkareita, esim. puiset on parempia kuin muoviset


Pidä painavat neuleet hyllyllä, koska ne venyy helposti henkareissa


Säilytä vaatteita kuivassa ja auringon valolta suojassa


Vaatteen kuivaukseen paras tapa on ilmakuivaus, mutta jos tämä ei ole mahdollista kannattaa kuivausrummussa käyttää viileintä mahdollista lämpöä

Pese vaatteita niin harvoin kun mahdollista, toisin sanoen ainoastaan silloin kun niissä on tahroja ja likaa / hajuja. Esimerkiksi neuleita ja farkkuja pesen todella harvoin.


Yllä olevissa kuvissa kaikki vaatteet ja asusteet on hankittu useampi vuosi sitten, paitsi bleiseri, jonka ostin vuosi sitten ja aurinkolasit, jotka ostin pari viikkoa sitten.

Tällä viikolla on muuten tulossa vielä toinen vaatteiden huoltoon liittyvä postaus, joka onkin ajankohtainen juuri tähän aikaan vuodesta, joten pysykäähän kuulolla.


Ensikertaan siis,

xx Tiina

Tykkää-merkinnät

Kommentit