Miten pukeutua helteillä?

miten pukeutua helteella
miten pukeutua helteella
miten pukeutua helteella

Seuraavat kaksi kaksi viikkoa Forecan sääennuste näyttää tänne melkeinpä joka päivälle +30 asteen helteitä. Tällaisina päivinä moni miettii miten ihmeessä pitäisi pukeutua helteellä. Niin, että pysyisi mahdollisimman viileänä ja siinä sivussa saisi pitää kiinni omasta tyylistä.

Näinä päivinä tekisi mieli pukea päälle ainoastaan uikkarit tai bikinit. Tämä ei kuitenkaan usein ole mahdollista, varsinkaan silloin kun on käytävä töissä. Ja arvaan, että harvat meistä päättää valita ylleen vaikkapa kaupungille pelkkiä uikkareita.

Mulle helle pukeutuminen on aina aiheuttanut päänvaivaa, koska kuulun heihin, jotka ei voi sietää paahtavaa kuumuutta ja siitä aiheutuvaa tukalaa oloa. En esimerkiksi voisi kuvitellakaan makoilevani auringossa muutamaa minuuttia pidempään.

Tämän vuoksi hankalinta mulle on pukeutua helteillä sellaisiin tilaisuuksiin, joihin tulisi pukeutua asiallisesti ja siististi, mutta samaan aikaan pysyä edes jotenkuten viileänä vaikka ilmastoinnista ei olisi tietoakaan.


Mitä pukea päälle helteillä, jotta pysyt mahdollisimman viileänä ja samalla tyylikkäänä


Kaikista tärkeintä on kiinnittää ensiksi huomio vaatteen materiaaliin. Valitse siis materiaali, joka on kevyttä ja hengittävää. Omat suosikkini on puuvilla, pellava ja denim. Nämä materiaalit myös näyttää todella tyylikkäältä päällä ja sopii siksi täydellisesti esimerkiksi työpäivään toimistolle niin mekon, paidan kuin housujenkin muodossa.


Denim on puuvillaa ja pellavaa raskaampi materiaali, mutta kaikki kolme on myös todella hengittäviä ja ilmavia materiaaleja, jotka imee hyvin kosteutta.


Kuumalla ilmalla kannattaa myös valita hieman väljempi istuvuus. Alaspäin levenevät vaatteet kuten a-linjaiset hameet ja levenevät lahkeet housuissa ja sorteissa on parhaita malleja kun haluaa pysyä mahdollisimman viileänä.


Väreinä kannattaa suosia vaaleita sävyjä, koska vaalea tunnetusti heijastaa valoa kun taas musta imee valoa itseensä ja on näin paljon kuumempi.Mä metsästän kesäpäiviin culotte-mallisia pellavahousuja, puuvilla t-paitoja, löysiä maximekkoja, a-linjaisia minimekkoja ja tänä kesänä oon myös ihastunut bermuda sortsitrendiin, jotka on hyvä valinta kuumiin päiviin vaikka töissä, koska ovat pituudeltaan melkein polviin saakka ja malliltaan väljät.

Töihin nappivalinta olisi korkeavyötäröiset suorat puuvillahousut, joihin yhdistäisin samaa materiaalia olevan t-paidan tai jonkin löysän ja ohuen kesäpaidan. Myöskin puuvillainen bleiseri on ollut mulla pitkään hankinnan alla, sille näkisin nimittäin paaljon käyttöä juuri kesäisin.


Löytyykö sulta jo luottovaate/vaatteet kesähelteille?xx Tiina


  • FASHION

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Äippä?????
,
Ihana teksti ja ihanat kuvat💕
Hervisionbytiina
Hervisionbytiina,
Kiitos ❤️😘
nouw.com/hervisionbytiina
Life with Satu,
Ehdottomasti pellava. Selviäisi kesää ilman pellavahousuja
xlelamaa.blogspot.com/
Hervisionbytiina
Hervisionbytiina,
Se on kyllä ehdoton näillä helteillä 💦☺️
nouw.com/hervisionbytiina