Klassinen tyyli, tylsäkö?


klassinen tyyli
Follow my blog with Bloglovin
Myönnän heti alkuun olleeni joskus se tyyppi, joka ei voinut sietää klassista tyyliä. Olisin vielä muutama vuosi sitten kuvaillut tyyliä tylsäksi ja persoonattomaksi, blaa tyyliksi.

Oon perehtynyt vuosien varrella tähän tyylilajiin enemmän lähinnä siksi, että kiinnostuin capsule wardrobe -ajatuksesta. Haluan luoda itselleni kestävän vaatekokoelman, jota voin käyttää vuodesta toiseen. Lisäksi myös ilmastonmuutos laittoi mut miettimään, miten voin säästää luontoa omalta osaltani ja tällainen kapseli vaatekokoelma onkin siihen mielestäni täydellinen ratkaisu. Tästä syystä siis olen tutustunut pikkuhiljaa enemmän klassiseen tyylilajiin muodin saralla ja huomaan sen edustavan täysin sitä omaa tyylilajia.

Ehkä mun käsitys klassisesta tyylistä oli aikaisemmin jotenkin vanhanaikainen, jolloin aina sanan "klassinen" kuultuani tuli ainoastaan mieleeni Chanelin tweed jakku yhdistettynä kotelohameeseen, haha.

Nyt pidän sitä enemmänkin yhtenä tyylilajina, jonka jotkut taitaa paremmin kuin toiset niinkuin muissakin tyyleissä.

Miten sitten näyttää hyvältä klassisessa asussa?

Mun mielestä onnistuakseen näyttämään hyvältä juuri tässä tyylilajissa, pitää löytyä tyylitajua (tai hyvä stylisti), jotta asut näyttää hyvältä ja mielenkiintoisilta.

Mutta ehkä tärkeintä kaikista on, että vaatteet istuvat päällesi! En voi korostaan tarpeeksi sitä, kuinka ison eron tämä seikka tekee. On niin tärkeää, että kantaja tuntee olonsa mukavaksi vaatteissaan, koska se huokuu olemuksestasi myös muille. Kun viihdyt vaatteissasi näytät myös hyvältä muille.

Lisäksi myös klassisessa tyylissä pitää tuoda omaa persoonaa esiin ja kun onnistut tässä, onnistut todennäköisemmin myös koko asussa.

Yksi hyvä esimerkki klassisen tyylin taitajista on tyyli-ikoniksi noussut Rosie Huntington-Whiteley, joka omaa täydellisen, siis TÄYDELLISEN klassisen tyylin. Rosie on super taitava yhdistämään todella yksinkertaisia, klassisia vaatekappaleita, mutta kuitenkin modernilla, tähän päivään päivitetyillä versioilla niistä. Jos et seuraa häntä vielä Instagramissa ja muoti kiinnostaa niin hän on ihan must seurattava!

Eli vastaus otsikon kysymykseen on yksinkertaisesti, että klassinen tyyli on kaikkea muuta kuin tylsä.

Mitä ajatuksia sulle syntyy kun mietit klassista tyyliä?

Ensi kertaan,


xx Tiina

Tykkää-merkinnät

Kommentit