Kannattaako kapseligarderobia luoda pienellä budjetilla?

kapseligarderobi
Follow my blog with BloglovinKapseli garderobin tarkoitus on ostaa muutama sellainen vaate, joita yhdistelemällä löytyisi asu jokaiseen tilaisuuteen. Näiden vaatteiden täytyy olla ajattomia ja niiden tulisi sopia värimaailmaltaan yhteen. Kapseli vaatekaapilla säästää pidemmän päälle niin aikaa, vaivaa kuin rahaakin, kun sulla ne luotto tuotteet, joista saat aina luotua itsellesi asun.

Oon pohtinut viime aikoina omaa kulutustani ja koska kaupoissa pyöriskely on jäänyt multa kokonaan pois muutaman viime kuukauden aikana, oon ollut yllättynyt siitä, kuinka hyvin oon keksinyt kivoja, uusia asukokonaisuuksia nykyisistä vaatteistani, joita ei siis ole kovinkaan paljoa, koska oon vienyt niin PALJON keräykseen vanhoja vaatteitani ja säilyttänyt ainoastaan ne, joita käytän säännöllisesti.

Siksi halusin myös täällä blogin puolella pohtia otsikossa mainittua aihetta, koska itselläni edelleenkin suurin osa vaatteista on pikamuotia.

Tarkoitukseni on pikkuhiljaa luoda kapselityylinen valikoima myös itselleni ja pohdinnassani onkin, kannattaako mun enää turvautua ollenkaan pikamuotiin vai ostanko ainoastaan kestäviä laatutuotteita?

Miksi pikamuotivaatteet eivät toimi yhtä hyvin kapselivaatekaappi ajattelussa

Pienellä budjetilla saa helposti kapseli vaatekaapin kasaan, koska pikamuotiliikeet myy myös klassisia vaatteita, jotka kestää aikaa muotoilunsa puolesta. Itselläni on monta bleiseriä ja mekkoa ostettuna juurikin näistä kaupoista, jotka on olleet mulla käytössä useamman vuoden ajan. Nämä vaatteet on kuitenkin tyyliltään sellaisia, joita saatan käyttää kerran kuukaudessa tai harvemmin tai ne on mulla päällä vain lyhyitä aikoja päivästä, jonka vuoksi ne on myös materiaalinkin puolesta kuin uusia.

Kapselikonseptin pointti on kuitenkin ostaa ajattomia vaatekappaleita, jotka todella kestävät aikaa. Niiden tarkoitus on kestää viikoittaista ja jopa päivittäistä käyttöä vuosien ajan. Siksi yritän kiinnittää itse erityisesti huomiota juuri materiaali valintoihin ja luoda hieman uutta ajatusmaailmaa omaan päähäni ja kysyä itseltäni ennen ostopäätöstä:

onko vaate todella tarpeellinen?

sopiiko se jo olemassa olevien vaatteideni kanssa yhteen?

onko tämä vaate, joka ei mene pois muodista?
Kun vertaillaan pikamuotia ja laadukkaampia merkkivaatteita tulee eteen väistämättä myös kysymys eettisyydestä, mutta tässä postauksessa en paneudu siihen, koska tästä kirjoituksesta tulisi todella pitkä.

Mutta yhteenvetona ja lyhyesti voisin todeta, että jotta koko kapselivaatekonseptin tarkoitus toteutuu, olisi aina hyvä panostaa laatuun ei määrään.

Aivan ihanaa ja lämmintä valmistujais viikonloppua,


Xx Tiina

Tykkää-merkinnät

Kommentit