Ennen ostopäätöstä kysy itseltäsi nämä viisi kysymystä 

Ennen vaatteen ostoa kysy itseltasi nama kysymykset
Ennen vaatteen ostoa kysy itseltasi nama kysymykset
Ennen vaatteen ostoa kysy itseltasi nama kysymykset
Ennen vaatteen ostoa kysy itseltasi nama kysymykset

Vuoden loppu lähenee ja se tarkoittaa mm. vuoden viimeisiä (ja ehkä niitä parhaita?) alennusmyyntejä.

En ole henkilökohtaisesti iso alennusmyyntien fani, mutta en myöskään kiellä etteikö alennusmyyntejä kannattaisi hyödyntää, kunhan vaan hankkii niitä asioita, joita oikeasti kokee tarvitsevansa ja käyttävänsä.

Mutta miten sitten tunnistaa sellainen vaate tai asuste, joka kannattaa ostaa? Varsinkin silloin kun tavoitteena on kuluttaa vähemmän ja luoda toimiva ja ajaton vaatekaappi.

Oon aikaisemmin kirjoittanut parikin postausta tähän samaan aiheeseen liittyen ja jos haluat lukea aiheesta lisää niin löydät postaukset täältä ja täältä.

Listasin alle muutaman kysymyksen, joiden avulla myös sinun olisi helpompi selvittää, onko alelöytö tarpeellinen ostos.


Jotta vältyt heräteostoksilta - ennen ostopäätöstä vastaa näihin kysymyksiin


Vastaako vaate omaa tyyliäni ja sopiiko se elämäntapaani?

On tärkeää oppia tuntemaan oman tyylinsä lisäksi myös oma sen hetkinen elämänvaihe. Kotiäiti ei todennäköisesti tarvitse uutta jakkupukua eikä paljon ulkoileva . Kysy myös itseltäsi mitä arvostat eniten vaatteessa, onko se mukavuus vai vaatteen eettisyys valmistuksessa.

Onko kyseessä trendivaate?

Trendivaate jää yleensä vähäiselle käytölle puhumattakaan niiden käytännöllisyydestä. Siksi siis itse välttelen niiden hankkimista.

Keksinkö vaatteelle ainakin kolme eri tilaisuutta, joissa sitä voin käyttää?

Voitko asustaa vaatteen juhlavammin ja toisaalta taas myös rennosti? Voitko käyttää sitä esimerkiksi töissä ja tietyissä tilaisuuksissa vapaa-ajalla? Mitä enemmän keksit vaatteelle paikkoja käyttää, sitä todennäköisemmin se on myös hyödyllinen ostos.

Sopiiko vaate useampaan sesonkiin?

Varsinkin silloin kun asut maassa jossa on neljä vuodenaikaa ei moni kesävaate sovi talveen ja päinvastoin, mutta on myös paljon vaatteita, jotka sopivat. Jos siis keksit vaatteelle käyttöä useammalle sesongille on se tietysti myös monipuolisempi ja sitä kautta myös käytössä enemmän.

Tarvitsenko vaatteen juuri nyt?

Jos vastaat kyllä, todennäköisesti vaatteelle on myös käyttöä. Jos taas vastaat kieltävästi, et todennäköisesti tarvitse sitä myöskään tulevaisuudessa.


Tänä vuonna etsin itse alennusmyynneistä talvikenkiä sekä pidän silmällä myös erilaisia talvitakkeja sekä pienempiä over the shoulder-laukkuja.


Mitä sun hankintalistalta löytyy tällä hetkellä? Oletko jo tehnyt hyviä joulun jälkeisiä alelöytöjä?


xx Tiina


Tykkää-merkinnät

Kommentit