Ennen ostopäätöstä kysy itseltäsi nämä viisi kysymystä 

Ennen vaatteen ostoa kysy itseltasi nama kysymykset
Ennen vaatteen ostoa kysy itseltasi nama kysymykset
Ennen vaatteen ostoa kysy itseltasi nama kysymykset
Ennen vaatteen ostoa kysy itseltasi nama kysymykset

Vuoden loppu lähenee ja se tarkoittaa mm. vuoden viimeisiä (ja ehkä niitä parhaita?) alennusmyyntejä.

En ole henkilökohtaisesti iso alennusmyyntien fani, mutta en myöskään kiellä etteikö alennusmyyntejä kannattaisi hyödyntää, kunhan vaan hankkii niitä asioita, joita oikeasti kokee tarvitsevansa ja käyttävänsä.

Mutta miten sitten tunnistaa sellainen vaate tai asuste, joka kannattaa ostaa? Varsinkin silloin kun tavoitteena on kuluttaa vähemmän ja luoda toimiva ja ajaton vaatekaappi.

Oon aikaisemmin kirjoittanut parikin postausta tähän samaan aiheeseen liittyen ja jos haluat lukea aiheesta lisää niin löydät postaukset täältä ja täältä.

Listasin alle muutaman kysymyksen, joiden avulla myös sinun olisi helpompi selvittää, onko alelöytö tarpeellinen ostos.


Jotta vältyt heräteostoksilta - ennen ostopäätöstä vastaa näihin kysymyksiin


Vastaako vaate omaa tyyliäni ja sopiiko se elämäntapaani?

On tärkeää oppia tuntemaan oman tyylinsä lisäksi myös oma sen hetkinen elämänvaihe. Kotiäiti ei todennäköisesti tarvitse uutta jakkupukua eikä paljon ulkoileva . Kysy myös itseltäsi mitä arvostat eniten vaatteessa, onko se mukavuus vai vaatteen eettisyys valmistuksessa.

Onko kyseessä trendivaate?

Trendivaate jää yleensä vähäiselle käytölle puhumattakaan niiden käytännöllisyydestä. Siksi siis itse välttelen niiden hankkimista.

Keksinkö vaatteelle ainakin kolme eri tilaisuutta, joissa sitä voin käyttää?

Voitko asustaa vaatteen juhlavammin ja toisaalta taas myös rennosti? Voitko käyttää sitä esimerkiksi töissä ja tietyissä tilaisuuksissa vapaa-ajalla? Mitä enemmän keksit vaatteelle paikkoja käyttää, sitä todennäköisemmin se on myös hyödyllinen ostos.

Sopiiko vaate useampaan sesonkiin?

Varsinkin silloin kun asut maassa jossa on neljä vuodenaikaa ei moni kesävaate sovi talveen ja päinvastoin, mutta on myös paljon vaatteita, jotka sopivat. Jos siis keksit vaatteelle käyttöä useammalle sesongille on se tietysti myös monipuolisempi ja sitä kautta myös käytössä enemmän.

Tarvitsenko vaatteen juuri nyt?

Jos vastaat kyllä, todennäköisesti vaatteelle on myös käyttöä. Jos taas vastaat kieltävästi, et todennäköisesti tarvitse sitä myöskään tulevaisuudessa.


Tänä vuonna etsin itse alennusmyynneistä talvikenkiä sekä pidän silmällä myös erilaisia talvitakkeja sekä pienempiä over the shoulder-laukkuja.


Mitä sun hankintalistalta löytyy tällä hetkellä? Oletko jo tehnyt hyviä joulun jälkeisiä alelöytöjä?


xx Tiina


Tykkää-merkinnät

Rennon tyylikkäänä jouluun

Rennon tyylikkaana jouluun
Rennon tyylikkaana jouluun
Rennon tyylikkaana jouluun

Vaikka joulun vietto on tänä vuonna erilaista ainakin useammalle meistä, niin silti tai ehkä juuri siitä syystä ainakin itselle on erityisen tärkeää viettää ja nimenomaan juhlistaa sitä.

Vaikkei kaikkia läheisiä pääsekään livenä tapaamaan niin haluan silti ottaa kaiken ilon irti tästä mun suosikkijuhlasta ja panostaa erityisesti ruokaan, juomaan, jouluiseen tunnelmaan kotona ja sitä kautta myös omaan asuuni. Ja koska minä ja monet muut teistä vietetään se tänä jouluna kotona, on mukavuus erityisen tärkeä kriteeri asua valittaessa.

Saatoittekin bongata aikaisemmin tällä viikolla Instastooreistani yhden suosikki ostokseni tältä syksyltä, pitkän neulemekon, jonka todennäköisesti laitan myös jouluaattona päälleni. Mekossa nimittäin yhdistyy juuri ne kaksi kriteeriä, joita jouluaaton asulta vaadinkin; rentous ja tyylikkyys.

Tämän blogin otsikko siis kuvastaa täydellisesti omaa joulutyyliäni itseasiassa jo vuosien ajalta. Jos siis pohdit vielä miten löytää asu, joka on päällä yhtä mukava kuin mikä tahansa kotiasu(tai ainakin melkein yhtä mukava) mutta näyttää samaan aikaan tyylikkäältä ja jopa hieman juhlavaltakin niin lue alta omat helposti toteutettavat vinkkini.


4 parasta vinkkiä rennon tyylikkään asun valintaan

Neulevaate missä tahansa muodossa

Housut, paita tai mekko kaikki neulevaatteet on tällä hetkellä todella tyylikäs valinta ja ennen kaikkea mukava sellainen! Kukapa ei haluaisi viettää koko päivää ihanan lämpimissä neulehouisissa, jotka eivät kiristä mistään ja samalla näyttää tyylikkäältä?


Täydellisesti istuvat farkut

Farkut on helppo tapa tuoda asuun hieman ryhtiä, ja kun on löytänyt ne täydellisesti istuvat yksilöt jotka eivät myöskään kiristä mistään, niillä voi hengata mukavasti myös kotona.


Glitteriä

Jos haluat tuoda asuun ripauksen juhlavuutta, on silloin esimerkiksi glitter hame tai leveälahkeiset glitter housut hauska valinta. Yhdistäisin kimaltelevan alaosan vähemmän huomiota herättävään yläosaan, kuten neulepaitaan, jotta asu pysyy tasapainossa.


Panosta asusteisiin

Jos kuitenkin päätät valita yllesi arkisemman asun kuten neuleen ja legginssit, niin voit silti saada lookisi näyttämään juhlavalta asusteiden avulla. Sipaise huuliin jouluisen punaista tai valitse asusteeksi lemppari statement korusi ja arkinen tyyli muuttuu hetkessä hieman kiinnostavammaksi.Onko teillä jo asu valmiina jouluaatoksi? Tätä postausta kirjoittaessa on muuten

tasan viikko jouluun. Ihanaa!


Palailen taas uusilla aiheilla ensi viikolla,


xx. TiinaTykkää-merkinnät

5 tapaa näyttää tyylikkäältä talvella - lämmöstä tinkimättä

5 tapaa nayttaa tyylikkaalta talvella - lammosta tinkimatta
5 tapaa nayttaa tyylikkaalta talvella - lammosta tinkimatta
5 tapaa nayttaa tyylikkaalta talvella - lammosta tinkimatta
5 tapaa nayttaa tyylikkaalta talvella - lammosta tinkimatta

Ollaan saatu tänne Keski-Suomeen lunta ja pakkasta ja toivon, että samanlainen sää pysyisi ainakin joulun ajan. Jotenkin lumi piristää tätä muuten niin pimeää vuodenaikaa todella paljon ja tuo ainakin vähän lisää valoa päiviin.

Nyt kun ollaan siis saatu tännekin jo hieman talven tuntua niin halusin jakaa teille muutaman helpon vinkin siihen, miten voi näyttää tyylikkäältä myös pakkasasteissa ja pysyä samalla lämpimänä.

Ainakin itselle pukeutumisessa on aina tärkeintä käytännöllisyys, mukavuus ja sään mukaan pukeutuminen, mutta haluan myös näyttää hyvältä ja pitää oman tyylini säästä riippumatta.

Oonkin huomannut, että pakkasilla turvaudun aina mahdollisimman simppeleihin lookeihin ja valitsen kaapista ainoastaan vaatteita, jotka lukeutuvat itselleni vaatekaapin kulmakiviksi. Jos huomaan tylsistyväni omiin lookeihin niin helppo tapa tuoda piristystä talviasuun on valita päälle muhkea, lämmin statement takki ja sen alle kerrostaa vaatteita.

Alle listasin 5 tärkeintä vaatetta / asustetta, jotka on hyvä löytyä jokaisen naisen talvivaatekaapista.

Kaikki alla mainitsemani vaatteet lukeutuvat taas kerran kategoriaan ajaton ja nämä löytyvät sinulta todennäköisesti jo nyt omasta vaatekaapistasi.


5 tapaa näyttää tyylikkäältä talvella


1. Suorat housut tai farkut - Suorat housut on aina tyylikäs vaihtoehto mutta talvisin ne ovat myös erittäin käytännöllinen valinta, koska niiden alle mahtuu hyvin sukkahousut, legginssit tai muu kerrasto pitämään lämpöä. Liian leveät lahkeet päästää kylmää ilmaa iholle kun taas liian kapeat housut voi tuntua epämiellyttävältä jalassa jos alla on jo toiset pitkikset.

2. Neuleet - Oma suosikkini tällä hetkellä on poolokauluksinen neule mutta mikä tahansa muu lämmin neule sopii hyvin. Neuleen alle laitan itse aina vähintään topin ja todella kylmällä ilmalla valitsen alle kerraston tuomaan ekstra lämpöä.

3. Hieman ylisuuri ja lämmin takki - Oli se sitten tällä hetkellä trendikäs, muhkea untuvatakki tai vaikka pitkä villakangastakki, tärkeintä on, että sen alle mahtuu myös neule eikä takki kiristä päällä senkään jälkeen. Tärkein kriteeri talvitakkia ostaessa on itsellä ajattomuus ja että se on oikeasti lämmin päällä.

4. Iso kaulahuivi - Tänä talvena oon ollut erityisen innoissani pinnalla olleesta kaulahuivi trendistä, koska oon aina tykännyt pitää kaulahuiveja ja mitä isompi ja muhkeampi huivi on, sen parempi. Ja tänä talvena trendi on juurikin edellä mainittu! Ison kaulahuivin paras ominaisuus on sen monipuolisuus. Saat kiedottua sen halutessasi viitaksi ympärillesi, useamman kerran kaulan ympärille suojaamaan kasvoja tai voit taiteilla itseäsi miellyttävän solmun kaulalle.

5. Kerrasto - Tärkein vaate talvipukeutumisessa, kun haluat pitää itsesi myös lämpimänä, on ehdottomasti kerrasto.


Omistatko sä jo kaiken yllä olevasta listasta?

Ensikertaan,

xx Tiina

Tykkää-merkinnät