Kannattaako kapseligarderobia luoda pienellä budjetilla?

kapseligarderobi
Follow my blog with BloglovinKapseli garderobin tarkoitus on ostaa muutama sellainen vaate, joita yhdistelemällä löytyisi asu jokaiseen tilaisuuteen. Näiden vaatteiden täytyy olla ajattomia ja niiden tulisi sopia värimaailmaltaan yhteen. Kapseli vaatekaapilla säästää pidemmän päälle niin aikaa, vaivaa kuin rahaakin, kun sulla ne luotto tuotteet, joista saat aina luotua itsellesi asun.

Oon pohtinut viime aikoina omaa kulutustani ja koska kaupoissa pyöriskely on jäänyt multa kokonaan pois muutaman viime kuukauden aikana, oon ollut yllättynyt siitä, kuinka hyvin oon keksinyt kivoja, uusia asukokonaisuuksia nykyisistä vaatteistani, joita ei siis ole kovinkaan paljoa, koska oon vienyt niin PALJON keräykseen vanhoja vaatteitani ja säilyttänyt ainoastaan ne, joita käytän säännöllisesti.

Siksi halusin myös täällä blogin puolella pohtia otsikossa mainittua aihetta, koska itselläni edelleenkin suurin osa vaatteista on pikamuotia.

Tarkoitukseni on pikkuhiljaa luoda kapselityylinen valikoima myös itselleni ja pohdinnassani onkin, kannattaako mun enää turvautua ollenkaan pikamuotiin vai ostanko ainoastaan kestäviä laatutuotteita?

Miksi pikamuotivaatteet eivät toimi yhtä hyvin kapselivaatekaappi ajattelussa

Pienellä budjetilla saa helposti kapseli vaatekaapin kasaan, koska pikamuotiliikeet myy myös klassisia vaatteita, jotka kestää aikaa muotoilunsa puolesta. Itselläni on monta bleiseriä ja mekkoa ostettuna juurikin näistä kaupoista, jotka on olleet mulla käytössä useamman vuoden ajan. Nämä vaatteet on kuitenkin tyyliltään sellaisia, joita saatan käyttää kerran kuukaudessa tai harvemmin tai ne on mulla päällä vain lyhyitä aikoja päivästä, jonka vuoksi ne on myös materiaalinkin puolesta kuin uusia.

Kapselikonseptin pointti on kuitenkin ostaa ajattomia vaatekappaleita, jotka todella kestävät aikaa. Niiden tarkoitus on kestää viikoittaista ja jopa päivittäistä käyttöä vuosien ajan. Siksi yritän kiinnittää itse erityisesti huomiota juuri materiaali valintoihin ja luoda hieman uutta ajatusmaailmaa omaan päähäni ja kysyä itseltäni ennen ostopäätöstä:

onko vaate todella tarpeellinen?

sopiiko se jo olemassa olevien vaatteideni kanssa yhteen?

onko tämä vaate, joka ei mene pois muodista?
Kun vertaillaan pikamuotia ja laadukkaampia merkkivaatteita tulee eteen väistämättä myös kysymys eettisyydestä, mutta tässä postauksessa en paneudu siihen, koska tästä kirjoituksesta tulisi todella pitkä.

Mutta yhteenvetona ja lyhyesti voisin todeta, että jotta koko kapselivaatekonseptin tarkoitus toteutuu, olisi aina hyvä panostaa laatuun ei määrään.

Aivan ihanaa ja lämmintä valmistujais viikonloppua,


Xx Tiina

Tykkää-merkinnät

Klassinen tyyli, tylsäkö?


klassinen tyyli
Follow my blog with Bloglovin
Myönnän heti alkuun olleeni joskus se tyyppi, joka ei voinut sietää klassista tyyliä. Olisin vielä muutama vuosi sitten kuvaillut tyyliä tylsäksi ja persoonattomaksi, blaa tyyliksi.

Oon perehtynyt vuosien varrella tähän tyylilajiin enemmän lähinnä siksi, että kiinnostuin capsule wardrobe -ajatuksesta. Haluan luoda itselleni kestävän vaatekokoelman, jota voin käyttää vuodesta toiseen. Lisäksi myös ilmastonmuutos laittoi mut miettimään, miten voin säästää luontoa omalta osaltani ja tällainen kapseli vaatekokoelma onkin siihen mielestäni täydellinen ratkaisu. Tästä syystä siis olen tutustunut pikkuhiljaa enemmän klassiseen tyylilajiin muodin saralla ja huomaan sen edustavan täysin sitä omaa tyylilajia.

Ehkä mun käsitys klassisesta tyylistä oli aikaisemmin jotenkin vanhanaikainen, jolloin aina sanan "klassinen" kuultuani tuli ainoastaan mieleeni Chanelin tweed jakku yhdistettynä kotelohameeseen, haha.

Nyt pidän sitä enemmänkin yhtenä tyylilajina, jonka jotkut taitaa paremmin kuin toiset niinkuin muissakin tyyleissä.

Miten sitten näyttää hyvältä klassisessa asussa?

Mun mielestä onnistuakseen näyttämään hyvältä juuri tässä tyylilajissa, pitää löytyä tyylitajua (tai hyvä stylisti), jotta asut näyttää hyvältä ja mielenkiintoisilta.

Mutta ehkä tärkeintä kaikista on, että vaatteet istuvat päällesi! En voi korostaan tarpeeksi sitä, kuinka ison eron tämä seikka tekee. On niin tärkeää, että kantaja tuntee olonsa mukavaksi vaatteissaan, koska se huokuu olemuksestasi myös muille. Kun viihdyt vaatteissasi näytät myös hyvältä muille.

Lisäksi myös klassisessa tyylissä pitää tuoda omaa persoonaa esiin ja kun onnistut tässä, onnistut todennäköisemmin myös koko asussa.

Yksi hyvä esimerkki klassisen tyylin taitajista on tyyli-ikoniksi noussut Rosie Huntington-Whiteley, joka omaa täydellisen, siis TÄYDELLISEN klassisen tyylin. Rosie on super taitava yhdistämään todella yksinkertaisia, klassisia vaatekappaleita, mutta kuitenkin modernilla, tähän päivään päivitetyillä versioilla niistä. Jos et seuraa häntä vielä Instagramissa ja muoti kiinnostaa niin hän on ihan must seurattava!

Eli vastaus otsikon kysymykseen on yksinkertaisesti, että klassinen tyyli on kaikkea muuta kuin tylsä.

Mitä ajatuksia sulle syntyy kun mietit klassista tyyliä?

Ensi kertaan,


xx Tiina

Tykkää-merkinnät

Kesän 2020 trendit

Follow my blog with BloglovinTiedättekö sen tunteen kun oot kirjoittanut blogipostauksen loppuun ja lisäilet vielä kuvia lopuksi tekstiin kello puoli 2 yöllä ja hups painatkin väärää nappia ja koko teksti katoaa taivaan tuuliin ja joudut aloittamaan alusta. Argh, voin kertoa, että mielessä kävi muutama kirosana mutta ei auta muu kuin aloittaa alusta ja toivoa että muistan mainita kaikki samat asiat myös toisella rundilla.

Mun mielestä kesä on parasta aikaa pukeutumisen saralla, koska saadaan pukeutua todella monipuolisesti pitkiin housuihin, neuleisiin ja takkeihin mutta voidaan myös välillä kaivaa ne helle vaatteetkin kaapista päälle.

Muutama juttu on kiinnittänyt erityisesti oman mielenkiintoni tämän kesän trendeissä ja halusin jakaa ne myös täällä blogin puolella.


Kesän 2020 tärkeimmät trendit

Kirkas pinkki - tämän halusin mainita erillisenä kohtana, koska pinkit ylisuuret mekot on vienyt mun sydämen tänä kesänä. Lisäksi näin kevään muotinäytöksissä ylisuuria pinkkejä bleisereitä, joihin rakastuin myös tulisesti. Täytyy ehkä tehdä tälle pakkomielteelle jotakin!


kesan 2020 trendit
kesan 2020 trendit

Pastellisävyt - Huomioni on erityisesti kiinnittänyt pastellinsävyiset neuleet. Kesällä on ihana pukea päälle vaikkapa mekon kaveriksi viileään iltaan söpö neule ja mikä sen ihanampi valinta kuin jokin pastellinsävyinen yksilö.

Puhvihihat - niin mekoissa kuin paidoissakin. Haaveilen itse valkoisesta puhvihihaisesta paidasta, jonka yhdistän mama jeansien kanssa.


kesän 2020 trendit
kesän 2020 trendit

Ylisuuret mekot - kaikissa mitoissa, rypytettynä, röyhelöisenä, kukkakuosilla, kuviokuosilla tai ihan vaan mustana tai valkeana. Rakastan ylisuuria mekkoja ja tämä trendi on ehdottomasti lähinnä sydäntäni tällä kaudella.

Strappy heels
- varvassandaali tyyliset korkkarit ja nauhalliset korkkarit on tänä kesänä must hankinta.


kesan 2020 trendit

Baggy jeans - Tämä trendi on ollut jo jonkin aikaa pinnalla mutta kesään tää sopii erityisesti, koska leveät housut on samalla myös ilmavat. Itsellä hankintalistalla on jotkin vaalean sävyiset tai ruskeat korkeavyötäröiset kangashousut.

Paksut kultakorut
- Paksut kultasormukset ja paksut kultaiset kaulaketjut.

Laukuissa mielestäni aika sama trendi jatkuu kuin viime kesänäkin eli paljon söpöjä materiaaleja ja muotoja.


kesän 2020 trendit
kesän 2020 trendit
kesan 2020 trendit

Kaikki kuvat löysin Pinterestistä.


Mitkä on sun suosikki trendit tulevana kesänä?


xx Tiina

Tykkää-merkinnät