5 —piece French wardrobe

Kapselivaatekaappi on kiinnostanut itseäni jo kauan, mutta se ei kuitenkaan tunnu täysin itselle sopivalta vaihtoehdolta muutamastakin syystä ja yksi niistä on se, että se tuntuu hieman liian rajoittavalta omaan makuuni. Oonkin yrittänyt löytää muita ratkaisuja siihen, miten voisin saada omaa kulutustani pienemmäksi niin, että vaatekaappini olisi samaan aikaan käytännöllinen ja tarpeeksi monipuolinen, sellainen johon en kyllästy.

Muutama viikko sitten luin 5 piece French wardrobesta, joka muistuttaakin hieman kapselivaatekaapin ideaa, mutta eroaa siitä kuitenkin muutamalla eri tavalla.
5 uutta vaatetta per sesonki


Nimi 5 piece French wardrobe on vapaasti suomennettuna viiden vaatteen ranskalainen vaatekaappi, joka ei siis tarkoita sitä, että voisi omistaa vain viisi vaatetta vaan tarkoitus on hankkia ainoastaan viisi uutta vaatetta per sesonki, joiden lisäksi voi ostaa basic vaatteita, kuten vaikkapa urheiluvaatteita, toppeja ja t-paitoja, sellaisia, jotka luetaan välttämättömiksi ja käytännöllisiksi.

Muodin maailmassa sesonkeja on siis ainoastaan kaksi kevät/kesä sekä syksy/talvi, mutta mikään ei estä jakamasta sesonkeja neljään osaan, jos kymmenen ostosta vuodessa tuntuu alussa liian pieneltä määrältä.


Ne viisi vaatetta tai asustetta, joita sesongin aikana voi hankkia tulisi olla sellaisia, joita todella rakastat, joihin et kyllästy. Trendejä kannattaa välttää, vaikka niidenkin hankinta on tietysti ok, kunhan vaan itse pitää vaatteesta niin paljon, että uskoo sen olevan itsellä käytössä pitkään. Ennen kaikkea vaatteiden tulisi olla laadukkaita, tarkkaan harkittuja kappaleita, joihin haluat investoida.


Idea on mielestäni todella hyvä mm. siksi, että kun tietää valmiiksi investoivansa ainoastaan viiteen vaatteeseen tai asusteeseen per sesonki, tulee niitä harkittua paljon tarkemmin. Sen sijaan, että hankkisi kasan edullisia vaatteita, joita käyttää vain yhden sesongin ajan, voi hankkia viisi laadukkaampaa vaatetta/asustetta, jotka kestävät käytössä pidempään.


Voisin todellakin kuvitella toteuttavani itse tätä ideaa nimenomaan siksi etten koe sitä liian rajoittavana vaan paremminkin voin hyvin kuvitella toteuttavani tällaista ideaa itsekin.


Ajattelinkin ottaa tämän käyttööni talvisesonki vaatteita ostaessani. Mun mielestä on hyvä määrittää ennalta, kuinka paljon tulee hankkimaan uusia vaatteita, niin pysyy myös paljon paremmin perillä omasta kulutuksen määrästä ja siitä mihin ne omat rahat todella menee.Mitä siis pitäisi pitää mielessä jos haluat toteuttaa 5 piece French wardrobe ideaa?


Voit hankkia 5 vaatetta tai asustetta sesongin aikana


Voit jakaa sesongit kevääseen, kesään, syksyyn ja talveen tai kevääseen/kesään ja syksyyn/talveen eli koko vuoden siis joko neljään tai kahteen osaan


Keskity viiden vaatteen/asusteen kohdalla laatuun ja ajattomuuteen


Muita sallittuja ostoksia ovat kaikki basic vaatteet, jotka lasket käytännöllisiksi ja ns. pakollisiksi osaksi vaatekaappiasi (t-paidat,legginssit, farkut jne.)Ootko sä kuullut tästä ideasta aikaisemmin ja voisitko kuvitella ottavasi tämän itselle käytäntöön?

xx Tiina

Tykkää-merkinnät

Kommentit