Kevään muoti 2022

Vaikka kevät näyttää vielä kaukaiselta ainakin täällä Keski-Suomessa, oon mielessä jo pitkään ollut inspiroitunut kevät pukeutumisesta.

Erityisesti tietyt värit ja sävyt inspiroi tänä vuonna laadukkaiden materiaalien lisäksi. Maanläheisten sävyjen lisäksi omaan vaatekaappiin houkuttelisi kovasti hankkia vihreää ja vielä tarkemmin ns. Bottegan vihreää sekä tummansinistä eli navy sinistä.

Alla näkyvässä kollaasissa näkyykin muutama vaate jotka ottaisin mieluusti omaan vaatekaappiin ja joiden värimaailma sopii erityisen hyvin yhteen. Navy ja ruskean sävyt yhdistettynä kultaisiin asusteisiin tulee ehdottomasti olemaan ainakin itsellä yksi kevään suosikki väriyhdistelmistä.

Asusteissa saa itsellä näkyä myös väriä, vaikkapa vihreät korvikset tai laukku! Mutta myös runsas ja näyttävämpi kultainen kaulaketju.

Tänä keväänä oon erityisen ihastunut Cos kevään malliston laukkuihin. Laukkujen minimaalinen muotoilu ja neutraalit sävyt miellyttää silmää mutta on myös kaiken lisäksi ajattomia.

Huivin näin Arket verkkokaupassa ja ihastuin varsinkin sen kauniisiin väreihin ja kuvioihin. Silkkihuivilla saa asuun kuin asuun lisää mielenkiintoa, vaihtelevuutta ja luksusta pienellä vaivalla.

Mitä on sun tän kevään toivelistalla?

Xx Tiina

Tykkää-merkinnät

Miten kehittää omaa tyyliä? Tällä vinkillä onnistut

Tein viime kuussa yhden ostoksen johon oon erityisen tyytyväinen muutamastakin syystä.

Kyseessä on siis täälläkin jo kuvissa näkyneet farkut, jotka löysin Jyväskylän Carlings vaateliikkeestä.

On ihan paras tunne kun löydät jonkin vaatteen tai asusteen, jonka tiedät olevan sulla käytössä paljon ja pitkään, vaikka hinta olisikin suurempi kuin mitä normaalisti per vaate.

Toinen syy miksi tämä kyseinen ostos teki mut erityisen iloiseksi on se, että vaivauduin kerrankin etsimään muualtakin kuin aina samoista vaateliikkeistä, joista yleensä etsin vaatteita.

Siitä keksinkin idean tai oikeastaan tavoitteen itselleni seuraaville tuleville kuukausille. Nimittäin tutustua uusiin brändeihin, joista en ole aikaisemmin hankkinut vaatteita tai joista en ole vuosiin hankkinut vaatteita.

On olemassa niin paljon kiinnostavia vaatemerkkejä, joita tiedän olevan ja joiden vaatteita ihailen nettikaupoissa mutta koskaan en hanki edes testattavaksi niistä mitään.

Jokin aika sitten vastaani tuli teksti, jossa käytiin läpi asioita joiden avulla omaa tyyliään voi kehittää ja kirjoitinkin tästä aiheesta myös oman blogipostauksen. Tekstissä puhuttiin uusien vaatemerkkien kokeilun tärkeydestä. Mistä oon täysin samaa mieltä! On niin virkistävää löytää uusia ihania vaatemerkkejä, joiden vaatteet on laadukkaita ja ennen kaikkea omaan tyyliin sopivia.

Tarkoitukseni on siis tulevien kuukausien aikana testailla sellaisten brändien vaatteita joista en vielä itse omista mitään ja tietysti raportoida uusista löydöistä myös teille tänne blogiin ja instagramiin.

Mitkä brändit sitten kiinnostaa ?

Tässä muutama:
Massimo Dutti
Monki
Arket
& Other stories
4th & Reckless
Coss

Ja niinkuin listasta näkyy, kaikki on varmasti useimmille jo ennestään tunnettuja brändejä ainakin nimeltä. Kertokaa muuten oma suosikki brändinne kommenttikentässä!

Toivon, että tän kokeilun jälkeen löydän ainakin yhden uuden suosikki merkin.

Xx Tiina

Tykkää-merkinnät

Näillä 4 vinkillä teet onnistuneita alelöytöjä

4 vinkkia onnistuneisiin aleloytoihin
4 vinkkia onnistuneisiin aleloytoihin
4 vinkkia onnistuneisiin aleloytoihin
4 vinkkia onnistuneisiin aleloytoihin

Alennusmyynnit sanana tuo mieleen lähinnä huonot heräteostokset ainakin itsellä ja syy siihen on puhtaasti siinä, että oon suurimman osan elämästäni tehnyt aleostoksia jotka on oston jälkeen olleet a) erittäin vähässä käytössä tai b) ei ollenkaan käytössä.

Ainakin itse kiinnitin pitkään enemmän huomiota edulliseen hintaan kuin itse vaatteen tarpeellisuuteen tai laatuun.

Tässä mun viisi super hyvää vinkkiä aleostoksille, jotka oon oppinut vuosien varrella. Jos siis haluat jatkossa löytää alennuksesta vaatteita, jotka tulee sulla jatkuvaan käyttöön niin jatka lukemista.


Aloita ostoslistan teko

Aina kun mieleen tulee jokin vaate mille tiedät olevan käyttöä omassa vaatekaapissasi kirjoita se ylös ja tällä listalla olevia vaatteita kannattaakin etsiä myös alennusmyyntien ollessa päällä. Kirjoitin alennusmyynneistä ja ostoslistan teosta blogipostauksen myös viime kesänä ja pääset lukemaan sen täältä.

Kiinnitä erityistä huomiota materiaaliin

Edullinen hinta voi houkuttaa ostamaan alennusmyyntien aikaan myös sellaisia vaatteita, joita ei loppujen lopuksi tule pidettyä, siksi esim. H&M alesta ostaessani kiinnitän ekstra paljon huomiota materiaaliin. Kesäisin puuvilla ja pellava vaatteita tulee käytettyä vuodesta toiseen niiden hengittävän materiaalin ja ajattomuuden vuoksi ja siksi suosinkin juuri näiden tyyppisiä klassisia materiaaleja ja leikkauksia.

Trendit

Tätä tapahtuu itselle harvemmin mutta joskus jokin trendi tuntuu todella omalta jutulta ja haluan hankkia vaikka tietyn värisen vaatteen, jota ei normaalisti itselläni näkisi, ostan tällaisen vaatteen lähes poikkeuksetta jonkinlaisesta alennuksesta. Tämä siksi, että todennäköisesti kyseinen vaate on käytössäni vain kyseisen sesongin ajan ja käyttöikä jää niin myös lyhyemmäksi.

Muista kurkata myös oman budjettisi ylittävän merkin alennusmyynnit

Oletko miettinyt, että haluaisit kokeilla jonkin tietyn merkin vaatteita, mutta niiden hinta on liian korkea omalle budjetillesi? Silloin kannattaa pitää silmällä kyseisen merkin alennusmyyntejä.
Myös itse oon tämän kohdalla vasta aloittelija mutta haluan ehdottomasti tulla tässä paremmaksi ja poistua mukavuusalueeltani H&M - Zara -akselilta ja kehittää näin omaa tyyliäni ja ostos tottumuksiani.

Ihanaa loppuviikkoa,

Xx Tiina

Tykkää-merkinnät