Header

December, julens absoluta månad. Fylls med allt vad heter adventsmys, bakning, pepparkakor och glöggmys. December månad är också den månad då gymmen börjar bli allt mer glest befolkade, gruppträningspassen är inte lika fullbokade längre och så vidare. Träningen blir för många lite lidande eller rättare sagt bortglömt i all julstress.

Jag utmanar och ger dig min version av julkalender, nämligen träningskalendern. Träningskalendern är för dig som vill hitta ett smart sätt att komma igång på, för dig som bara vill fortsätta att hålla igång eller för dig som bara vill ha en utmaning antingen själv eller tillsammans med en vän, kollega eller släkting, vad vet jag. Träningskalendern är till för dig, så känn dig fri att anta utmaningen för en hälsosammare julmånad.

Varje dag, från och med 1/12 så öppnas en ny form av utmaning som kan vara allt ifrån A till Ö. För dig som vill utmana dig själv även i form av kost och inte bara träning, håll dig ifrån alla julgodsaker som finns att gotta sig med tills julveckan är framme på riktigt, se över dina kostvanor, finns det någonting du själv vill ändra på? Kanske ska du börja äta mer regelbundet, sluta småäta eller kanske låta dina matlådor innehålla mer grönt? Vad vet jag, det är du som utmanar dig själv! :)

Så vad säger du, är du med?

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Jag skulle vilja påstå att mina drömmar och mina mål gällande min framtid skiljer sig rätt så mycket från andra människor i min ålder. Förmodligen så har folk i min ålder inte riktigt hunnit med att skänka dem tankarna speciellt mycket energi och tankekraft vilket jag gjort sen jag var 16 egentligen. Mitt mål som 16 åring var att få ett jobb som jag trivdes med och det tog mig drygt två månader att uppnå det målet. Det är för mig viktigt att ha ambitioner och drömmar om sin framtid, att veta vad man en dag vill ha, göra eller uppnå.

Jag har tre stora ting när det kommer till drömmar och mål. Tre stora ting som kanske skrämmer dem flesta. Jag väljer att se det som tre stora ambitioner i livet som jag ständigt strävar efter. Min dröm är att en dag få skaffa eller köpa en egen bostad, att en dag få sitta med ett fast jobb som jag verkligen känner att jag trivs med och att en dag få uppleva glädjen och lyckan utav att bli mamma och att en dag få bilda min egen familj tillsammans med någon jag verkligen älskar.

Jag vet att mina drömmar och mål skrämmer många och jag har varit med om att vänner och människor runt omkring försökt tysta ner mig när jag berättat om dessa. ”Men lilla gumman, ha inte så bråttom” eller ”Men herregud, hahahaha, lugna dig för fan”. Ord som rätt ofta kommer ur folks munnar. Den enda frågan jag alltid ställt mig i dessa lägen är om person själv i fråga vet eller har ambitioner med sitt liv, för har man det enligt mig så uttrycker man sig inte så när någon förklarar att det är en ambition i livet. Mognad kommer sent för vissa, tidigt för andra och likaväl ambitioner och drömmar antar jag.

Vem har egentligen råd att hux flux en dag gå och köpa sig en bostad eller över en natt bilda en familj? För mig handlar det om att ha en ambition med sitt liv och om att bygga upp förutsättningar för att kunna uppnå dem ambitionerna man har under livets gång.
Ambitioner är det som är essentiellt för människans lycka enligt mig, att ständigt ha någonting att sträva efter.

Jag vet om mina ambitioner med livet och vad jag har för drömmar, klart och tydligt och jag har en plan för hur jag ska ta mig dit. Frågan är, har du?

Likes

Comments

Vad är det som gör att det funkar att träna med sin partner när man är tillsammans?
Som många säkert vet, alternativt redan förstått vid det här laget så tränar jag så ofta som jag kan tillsammans med Sebastian. Jag har en del kompisar som frågar mig hur det går ihop eller hur vi får träningen att funka utan att fullstänsigt gå varandra på nerverna. Ärligt talat så funkar det, det funkar faktiskt riktigt bra men det betyder absolut inte att vi inte går varandra på nerverna lite då och då för det gör vi, en hel del då vi båda är personer som har rätt starka viljor.

Jag är otroligt glad över att vi har hittat ett mindset tillsammans som funkar för oss när vi tränar tillsammans. För att enkelt förklara vårt sätt att träna på så fungerar det på följande sätt, från och med att vi stämplar in på gymmet så upphör våran relation som pojk och flickvän mer eller mindre. I takt med att träningspasset börjar så hårdnar tonen mot varandra lite mer och för oss funkar den råare tonen för att vi ska kunna prestera bättre, varken han eller jag hade fungerar med en mjuk röst som "hejar på" vid sidan av. Vårt fokus ligger hela tiden på att utvecklas och blir bättre vilket gör att vi också lägger gulligullet åt sidan tills dess att vi tränat klart. Det betyder inte att jag inte åker på en klapp på rumpan och en puss när jag presterat bra.. 😉

Nu har vi precis reppat av ett tungt bröst och bicepspass med lite mage involverat.
Naturligtvis tillsammans med Sebastian idag och det var riktigt kul att träna ihop igen för nu var det ett tag sen. 😊😍

Passet bestod av följande
- Bänkpress
- Sned bänkpress
- Hantelpress platt bänk
- Hantelpress lutad bänk

- Biceps curl, med rep
- Biceps curl, med stång
- Omvänd biceps curl

Likes

Comments

Gourmet PRO som är ifrån Gymgrossistens egna märke Start Nutrition är tillbaka på frukostbordet igen. Var inne på Gymgrossisten i lördags och fyllde på både mitt och mannens förråd med kosttillskott då mitt lilla förråd ekade tomt som bara den. Alla kosttillskott som följde med mig upp till Skövde tog ju naturligtvis slut och efter det så har det inte blivit av att jag sprungit in på Gymgrossisten och handlat.

En skål Gourmet PRO med kokos och hallon tillsammans med två mackor med hallonmarmelad, älskade offseason!
Väskan är packad så nu bär det av mot gymmet tillsammans med Sebastian för att köra igenom både bröst och biceps! 💪

Likes

Comments

Många förstår inte vikten av att poseringsträna även under offseason. Jag anser att det är en fördel att poseringsträna kontinuerligt för att få det att hela tiden bli bättre och bättre, att öva in det i muskelminnet. Jag spenderar min fasta vilodag, söndagar, till att poseringsträna och idag blev det tillsammans med min bästa tjejkompis Julia.

Sitter just nu på bussen tillsammans med Sebastian på väg ut till pappa för att äta lite middag och umgås med honom och hans nya. Ska dessutom lämna hans viktväst som jag lånat tiden innan GMU för att vänja kroppen vid mer belastning. Ska bli så skönt att bli av med den haha! 😂

Likes

Comments

Igår gick jag och Sebastian ut på date tillsammans. Mötte upp honom i stan efter att han slutat jobbet och därifrån påbörjade vi våran kväll tillsammans. Kvällen började med att vi gick och satte oss på en restaurang för att fylla våra magar som gapade efter mat, classic fitness couple, alltid hungriga haha. Vidare ifrån restaurangen till Strike and Co för att bowla, och som jag skrev igår, gud vad kul det var att bowla. Blev typ lika fnittrig som ett barn och att få småtävla mot min stora kärlek är ju bara mer än roligt, speciellt när han börjar nojja över att jag leder, vilken han senare tog igen och vann men ja, det är alltid kul att se honom lite smånervös ett tag I alla fall... 😉 Återigen förstår jag varför han är mitt livs kärlek ❤

Att bjuda ut varandra på dejt, att ha planerat en kväll för bara varandra är för mig någonting jag värderar väldigt mycket. "Vi slutade dejta när vi blev tillsammans" , varför slutar man dejta varandra när man blir tillsammans? För mig handlar en dejt om mer än att lära känna varandra, för mig handlar det om att se varandra, uppskatta varandra och få mer tid till att göra saker tillsammans, eller att ta sig tid till att göra saker man kanke inte göra så ofta i sin vardag.

Jag tror att det är viktigt att fortfarande bjuda ut varandra, att fortfarande gå på dejt med sin partner trots att man är tillsammans. Lite som pantamera, återvinn era första dejter, planera en dejt var, överraska varandra och njut av varandra när vardagen inte är och stör i bakgrunden. I längden så tror jag att det är dem små sakerna i vardagen, att ibland bara stanna upp och verkligen se varandra, ge varandra komplimanger och att stötta varandra som gör att man håller förhållandet eldigt och vid liv. Att ta sig tid till att planera en dejt är ju också ett sätt att ta sig tid till att våra det förhållande man har och vårdar gör man ju inte bara när någonting är dåligt utan vårdar gör man även med det som är det mest romantiska, fantastiska förhållande man någonsin haft.

Planera eran date night, gör det enskilt men planera det också tillsammans. Det behöver inte vara svårare än att bjuda ut någon på bio, överraska genom att ha ordnat en myskväll med både middag och mys i soffan. Känn av vad ni behöver.

Fyra date night tips, budget som lite dyrare alternativ.
- Biobesök.
- Middag och bowling, eller annan aktivitet som faller er I smaken.
- Gå på en föreställning, stand up show eller liknande
- Spa eller en hotellnatt, kanske inkluderat med en trevlig middag.

Hur dejtar ni? och dejtar ni eran partner?

Likes

Comments

Myser kvar en liten stund under täcket här hemma framför nyhetsmorgon. Har plockat med mig lite frukost att äta i sängen och i lugna ro svara på lite mail.

Skriver klar mina sista idéer på min stora idé som jag haft och jobbat med vid sidan av företaget nu det sista. En liten bit kvar eftersom jag alltid går in och ändrar hejvilt haha! 😂 Håller alla tummar för att jag blir klar innan december drar igång!

Lördag är det idag, mysigt på något vis. Ska springa förbi Gymgrossisten och handla lite och senare ikväll så är det biodags. Har velat se den här filmen länge vilket gör det extra roligt nu när vi äntligen ska få se den på bio! 😊

Likes

Comments

Fredagsmys med både mat och bowling tillsammans med min käraste för att fira in helgen. Hade nästan glömt av hur kul det är att bowla 😃

Likes

Comments

Helgen är på väg med stora kliv, folk tar snart helg och så även jag. Tänkte börja runda av mitt här hemma, har suttit med företaget hela morgonen vilket är helt tvärt emot det jag hade planerat för igår kväll men så blir det ibland, ändrade planer är väl någon som tillhör vardagen också. 😃

Det blev närmare bestämt en vilofredag efter hur kroppen känts nu på förmiddagen, fullt mörbultad efter dubbla pass igår. Tycker trots allt ändå att kroppen har börjat anpassa sig mer och mer till min "vanliga" form av träning och inte den form av fysisk aktivitet som använts i försvarsmakten under tiden jag var där. Vad som känns bra är att det gått snabbare än vad jag trott, har inte lagt på mig speciellt mycket heller på grund utav att jag haft en sån hög fysisk aktivitet den senaste tiden. Känner ingen direkt större stress över ännu, jag väger fortfarande mindre än vad jag gjorde inför min första tävling, men mer om det i ett annat inlägg.

Jag känner själv att jag på måndag är redo för att köra igång fullt ut, schemat är klart vilket känns som en lättnad då jag personligen tycker om att ha struktur på min träning och vill gärna kunna följa ett fast schema.

Likes

Comments

Fick verkligen kämpa för att stå på tå ett tag så ser jag avslappnad ut så kan jag säga att skenet bedrar. Benen är möra och kommer bokstavligen att gå av när jag vaknar imorgon bitti, fruktar redan just den känslan haha! 😂

Planen hur förmiddagen kommer se ut imorgon är inte riktigt klar ännu, har inte hunnit längre i tankarna mer än att jag tänker försöka klämma in ett träningspass så att jag är färdigtränad vid 16/17. Efter det så är det daga för dejt night tillsammans med min stora kärlek.

Mer om just det imorgon, prioriteringen nu är mat och dusch. Ska kämpa för att inte sega ihop i duschen för att benen slutat bära..💪

Likes

Comments