Lördag morgon och jag sitter och jobbar. Som doktorand har man alltid en deadline som väntar. Nu skriver jag på en artikel som förhoppningsvis ska presenteras under en konferens i Danmark I januari nästa år. Deadline för att skicka in denna artikel är den 7 december och det börjar bli lite svettigt…

Igår hade jag handledarmöte med min bihandledare. En doktorand har ofta två handledare som hjälper och ger feedback på den forskning man bedriver. Det är alltid med skräckblandad förtjusning man träffar sina handledare, det uppstår alltid intressanta diskussioner men också konstruktiv kritik om hur man ska gå vidare i sitt arbete. Man har alltid som önskan att de ska tycka säga “Nu är du klar!”, men som idrottare så vet man att man aldrig kommer bli bättre om någon aldrig påpekar vad du kan göra bättre. Man ska aldrig nöja sig.

Det har varit en ganska händelserik vecka men ett par inbokade intervjuer för att samla in material till min forskning. Inför intervjuer brukar jag alltid bli lite nervös. Jag kommer alltid i alldeles för god tid bara för att jag rädd för att komma för sent. Ofta har jag skickat över intervjufrågorna till den person jag vill intervjua, eller i alla fall vad intervjun kommer att handla om. Väl vid intervjun frågar jag alltid om jag får lov att spela in för att lättare kunna dokumentera för jag har så himla dåligt minne…Under intervjuer får jag alltid hejda mig själv från att ställa för många frågor och komma utanför ämnet. Det är på gott och ont att man är så nyfiken på vad personen jag intervjuer säger och vad han eller hon menar. Det är viktigt att hålla fokus. 

Förutom att jobba sitter jag just nu och funderar på när jag ska klippa Capriss. Han börjar se väldigt fluffig och luddig ut. Ungefär som enhörningen i filmen Dumma mig – ”It´s so fluffy!”. Det sticker ut stora hårtussar från hans öron. Förra året tog det cirka två veckor att klippa färdigt honom. Så kanske det är dags att börja nu för då kanske han ser ordentligt ut till första advent. Sen ska vi även filma en produktvideo på ett täcke till webbutiken Hästhuset. Det ska bli kul!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

I veckan åkte jag och min sambo till Mölle. Mölle är en kustby som ligger nere i Skåne och är vanligtvis väldigt välbesökt, särskilt under sommaren. Nu var det mer som en spökby och det kändes som om vi hade hela Mölle för oss själva. Vi checkade in på Hotell Kullaberg och fick nog det finaste rummet med havsutsikt till vårt förfogande. Kan varmt rekommendera att åka till detta ställe om man gillar fina strandpromenader i bokskogar.

Vi passade även på att göra en längre promenad till Lars Vilks konstverk Nimis som ligger undangömt nedanför de branta sluttningarna bland Kullabergs bokskogar. Helt magiskt var det!

Resan avslutades med en längre lunch på Magasin 36 i Höganäs. Där har de en rolig saluhall med mycket ekologiskt och närproducerad mat. Helt klart ett måste att besöka detta om man åker ner mot Skåne.

Denna helg har tillägnats storstädning av huset. Jag är verkligen urdålig på att städa och att hålla ordning. Anledningen till detta är ju för att det är så himla tråkig att städa men det känns ju alltid bra när det är avklarat. Vår Zappa SV (bild ovan är på Zappa från unghäst-VM i Ermelo förra året) debuterade MsvB:5 idag, drygt 65 procent och en tredjeplacering samt sitt första kval till Prix St Georg😄 Kul!

Nimis👇 Mölle👆

Likes

Comments

Long time no see! Fullt med gårdsarbete och min avhandling. De senaste veckorna har jag haft fullt med att skicka mail till forskare för att samla in data till min avhandling. Till samtliga har jag skickat över några frågor om deras arbete med smarta textilier och hästar. I ett mail fick jag meddelat att den person jag ville intervjua var i Thailand och tränade elefanter (?!). Jag blev så full i skratt när jag läste det för det var ju inte riktigt det svaret jag förväntade mig att få. Träna elefanter, hur coolt är inte det? Nu har jag fått svar från alla och det känns riktigt kul.

Ett halvvägsseminarium har man halvvägs in i sin doktorandtid. Det är ett sätt att få feedback på sitt skrivande och forskning från andra forskare. I slutet av december, innan jul, så kommer jag att stå inför åhörare och prata om min forskning. Jag försöker att inte vara nervös och stressad över det. Dock lättare sagt än gjort…

Det är med skräckblandad förtjusning man ställer sig inför publik. Man både vill och inte vill samtidigt. Jag brukar alltid försöka tänka positivt genom att försöka övertyga mig själv om att jag faktiskt ser fram emot att få ställa mig där framme på scen även om pulsen stiger för varje minut som går. Funkar ändå ganska bra för det mesta…men det är inte så lätt då jag anses vara den mest pessimistiska människa på denna jord.

Häromdagen testade jag att matcha mig och Capriss i marinblått och svart. Det blev så himla fint! De marinblå ridbyxorna med kommer frånHästhuset.se . Riktigt snygga och sköna med bra grepp. De påminner om Animo-ridbyxor, samma lyxiga kvalité och väldigt sköna att bära till ett riktigt kanonpris – endast 699 kr! Nu har jag även tvättat dem och de höll sig fina och krympte inte alls. Så in och kolla på Hästhuset.se nu! Till de här ridbyxorna matchade med marknadens snyggaste schabrak från mitt favoritmärke Equito . Blått, svart och silver – en riktig hit nu vintern närmar sig!

Likes

Comments

Härligt med en lugn lördag (äntligen!). Det har varit en ganska hektisk vecka med tävling, jobb, föreläsning och träning. Idag ska jag träna för andra dagen i rad för Jenny Schreven. Piffad från topp till tå med glittriga nya saker från Equito! På bilden ovan har vi marinblåa benskydd med glitterspännen, glitter-boots, svarta lindor med glitter och marinblått schabrak med silverkant. Man är garanterat mest glittrig med produkter från Equito 😄✨

Nu känns det som jag har tillbaka min gamla Capriss! Pigg och framåt. I somras kände jag att allt inte stod rätt till med honom och efter ett blodprov visade det att han hade en infektion, både från ett fästingbett och något annat. Veterinären ordinerade lättare arbete en tid framöver. Så han har fått ta det lugnt, små turer i skogen och lättare jogging på ridbanan. Men som sagt, nu känns det som vi börjar komma tillbaka. Det är inte alltid man tycker om att se sig själv på film men det är ett väldigt bra verktyg för att kunna se sin utveckling. Nedan finns en film som visar Capriss utveckling från början av januari i år till och nu. Jag ser skillnad! Gör ni?

Årets nervpärs, Breeders i Flyinge, var i tisdags. Vår 6-åriga Zappa SV fick scenskräck och visade inte alls vad han gick för och var alldeles för spänd. Tyvärr var det flera i publiken som prasslade med sina jackor och gick omkring på läktaren under Zappas ritt vilket medförde att Zappa blev än mer spänd och skrämd. Ingen toppendag men han kommer igen! Nu ser vi fram emot Elmia Scandinavian Horse Show om ett par veckor.

I torsdag hade jag föreläsning på jobbet om företagsstrategi. Jag är ganska nöjd med min föreläsning men jag var rejält nervös denna gång eftersom det var på engelska. Efteråt var det en student som kom fram och sa att det var en jättebra föreläsning. Det var kul att höra och bra för självförtroendet!

Fina bilder av Zappa SV. Iklädd luva, pannband och schabrak från Equito. Foto: Equito

Likes

Comments

Tur man har fått en sänghimmel när årets nervpärs närmar sig! Äntligen har vi fått ordning på sovrummet och äntligen har jag fått en alldeles egen sänghimmel! Det har varit lite krångligt att hitta en sänghimmel som skulle kunna passa då vi har sluttande tak men till slut hittade jag den perfekta sänghimmeln på Ellos. Sänggaveln är en gammal dörr som jag hittade i den gamla ladugården hemma på gården. Jag är nöjd med resultatet, vad tycker ni? Funderar på om man skulle spexa till det ännu mer med ljusslingor i sänghimmeln…

Capriss har fått galoppera på ängarna här hemma och ute i skogen. Han är lite klumpig och har fortfarande svårt att hitta både rytm och balans. Jag tänkte därför att det kan vara bra att så småningom låta honom kantra så att han hittar sin egen rytm och balans. Men vi tar det successivt – men visst är det härligt att damma av mina gamla fälttävlanskills igen! Jag är lite ringrostig just nu men de gamla takterna sitter i. Jag har ridit både SM och Nordiska Mästerskapen i fälttävlan😜

Imorgon bär det av till de stora unghäst-tävlingarna, Breeders Trophy, i Flyinge. Vår Zappa SV ska delta bland de 6-åriga hästarna. Håll tummen!

🌟Zappa SV 🌟

Likes

Comments

Igår åkte vi på tremånaders-dräktighetskontroll med vårt avelssto och guldkorn Fandriana MW. Så vi åkte på en liten road-trip ner till Falkenberg med henne och hennes lilla fyramånaders föl Ruben. Ultraljudet visade att hon var dräktig med Vitalis! Jättekul! Lite längre ner i inlägget hittar ni en film på honom. Ruben skötte sig exemplarisk och ville helst bli kliad hela tiden. Det är hans grej.

Väl hemma så skulle vi släppa in resten av huligangänget. Man tror att det är de yngre hästarna som ska ställa till kaos men icke. Etik, 27 år, slet sig på väg in från hagen och drog med sig sin 2,5 åriga kompis Brooklyn. Jag försökte, som man alltid gör, hålla mig kvar i grimskaftet men drogs omkull i en liten sluttning varpå Etik hoppar över mig. Jag hoppar upp snabbare än löparna i ett 100-meters lopp och springer genom en lerig hage, hoppar ut genom staketet, kutar genom trädgården ut framför huset genom en buske och kastar mig efter Brooklyns grimskaft och fångar henne. Herregud, jag hade ett sånt himla adrenalinpåslag att jag trodde först att jag hade slagit i huvudet men det var bara väldigt hög puls. Sen åt jag pizza och drack champagne. Firade att jag levde och att nästa år kommer vi att få ett litet föl😍

Här ser man ultraljudet, det man ser är fölets ryggrad. Fölet är nu ungefär lika stor som en katt.

Här ä en film på Vitalis. Vi hoppas på att bebisen kommer att se ut som honom 😍

För 4 månader sedan. Fandriana och en nyfödd Ruben.

Likes

Comments

Förra veckan var fullspäckad med aktiviteter! Måndag till onsdag var jag på konferens i Göteborg med titeln "Deciphering the New Challenges to Universities: Knowledge Economy and its impact on internal organization, relations to firms, and public policy". Under denna konferens presenterades flera projekt av välkända internationella och nationella forskare som handlade om universitets roll i samhället, innovationsmiljöer och regional utveckling (se mer info här ). Jag var där och presenterade material ur min forskning – innovation och hästar! Jag fick mycket positiv feedback och en forskare kallade min forskning för ”refreshing” inom innovationsforskning och forskning om samarbete mellan universitet och industri – som vanligtvis fokuserar på medicin, bioteknik eller IT.

Smakprov på min presentation och huset som konferensen var i😊

Fredagen och lördagen spenderades också i Göteborg med middag på en restaurang som heter Studio HPKSM . En väldigt trevligt och mysig ställe med god italiensk mat. Deras tiramisu var så god! Lördagen ägnades åt och shopping och fika på en av Göteborgs bästa cafeer, Viktors Kaffe . Om man gillar kaffe, goda smörgåsar och croissanter så är det hit man ska gå.

Min häst Capriss har fått ta det lite lugnt ett tag då han fick en mindre infektion orsakad av ett fästingbett. Jag märkte i augusti att han inte riktigt var sig själv. Så vår veterinär kom ut och tog blodprov och det visade låga värden för en anaplasma-infektion och veterinären ordinerade lugn jogging en tid framöver. Nu har en dryg månad gått och han känns mycket piggare och fräschare. Alla som har häst vet hur bekymmersamt det är när ens häst inte mår bra. Det känns väldigt skönt nu när han börjar må bättre 😍.

Jag och min syster Anna har även fått i uppdrag att vara projektledare för ett dressyrprojekt nästa år. Mer än så avsöljar jag inte än…håll ett öga på bloggen och min Instagram så kommer mer info om detta längre fram😄.

Likes

Comments

För en tid sedan fick jag och min syster Anna en förfrågan om vi ville fotografera hästtäcken för en nystartad hästbutik på nätet. Nu är butiken igång och vi måste säga att bilderna blev helt ok ändå😊 Hästhuset kontaktade oss via Instagram och frågade om vi var intresserade av att samarbeta. Det är kul att höra att andra tycker om bilderna som min syster tar och att jag och Capriss gör ett bra jobb som "modeller"😜. In och kika på www.hasthuset.se! Många fina produkter till riktigt bra priser!

Likes

Comments

God morgon! Här sitter jag och dricker mitt morgonkaffe. Vänner spelas i bakgrunden på Netflix och jag ska strax börja skriva på min avhandling. Vilken kväll det blev igår! Ingen i hästsverige har väl missat att svenska dressyrlaget tog brons igår? Vilka dressyrekipage vi har! Och Peder Fredricsson och All In vann sin första klass. Veckan blir bara bättre och bättre😄 Jag blev smått förälskad i Therese Nilshagens Dante Weltino, vilken häst! Och ännu gladare blev jag när jag fick se en av mina idoler, Cathrine Dufour och hennes Cassidy dansa in på banan. Hon är bara så cool.

EM veckan i Göteborg har man gått och väntat på kan man säga. Just denna vecka kan jag förena nytta med nöje, alltså både jobba och umgås med hästar samtidigt. Chalmers och Saab har montrar på mässområdet och imorgon ska jag bege mig dit för tredje gången denna vecka och göra fältstudier. Fältstudier innebär exempelvis att man observerar och tittar på hur montrarna är uppbyggda, man pratar med folk och ställer frågor, man tar kort och gör anteckningar.

En annan roligt nyhet denna vecka är att jag har gjort min allra första radiointervju. I tisdags morse ringde P4 Radio Sjuhärad och frågade om jag ville ställa upp på en intervju under EM-veckan för att prata om hästar och innovationer. Jag var jättenervös! Mest nervös för att jag skulle få pipig röst och få hjärnsläpp – vilket brukar hända när jag blir nervös men jag tyckte nog att jag skötte mig ganska bra😉 Igår sändes hela intervjun under eftermiddagen. Den som är nyfiken på intervjun hittar den här . Man får spola fram lite i klippet, intervjun med mig är från 2:05:47 - 2:09:45 och 2:15:06-2:18:20.

Ett stort tack riktar jag till reportern Sara Johansson och till P4 Radio Sjuhärad för en fin intervju 😄

Likes

Comments

Denna sommar har jag haft drygt 3 veckor semester. Jag hade gärna varit mer ledig men i år har jag sparat några veckor till hösten. Det är skönt att kunna ta ledigt lite då och då och samla energi, kanske åka och träna en helg eller så. Nu har jag redan avslutat min tredje jobbvecka efter semestern. Tiden går fort...

Man slungas snabbt in i arbetet igen, om innovationer och hästsport. Visste ni att sport och idrott är underutnyttjade område för innovation? Det är väldigt få som talat om innovationspotentialen inom hästnäringen och speciellt inte inom idrottsområden som är kvinnodominerade (läs mer om detta här) . Ett ganska tydligt exempel är så klart ridsporten. Man har faktiskt börjat prata mer och mer om innovation inom ridsporten. Chalmers Sports smarta hinder på Gothenburg Horse Show, Saabs engagemang med Patrik Kittel, diverse innovationspriser och Vinnovas finansiering av några ridsportrelaterade projekt. Vinnova är Sveriges Innovationsmyndighet och deras uppgift är att stärka Sverige som forsknings- och innovationsland. Innovation är bra och det behövs inom ridsporten. Nästa vecka är det ryttar-EM i Göteborg! Någon mer än jag som är taggad som tusan? Ni får inte missa Hästsmarts monter som håller olika föredrag om innovativa satsningar inom ridsport och såklart Chalmers monter. Där kommer jag att hänga i alla fall😊

Likes

Comments