Header

Året 2016 närmar sig sitt slut. Det har varit ett år blandat med många tårar och grova stunder av skratt med underbara människor. Att 2016 är slut ska bli skönt och 2017 ska bli ett underbart år, vilket är något man alltid säger innan klockan hunnit slå 00:00 den 31 december. När klockan väl är slagen är det sedan dags att komma på ett nyårslöfte, efter den berömda nyårs-kyssen, vilket majoriteten av folk inte får så stay strong girls, you dont need a guy, Men iallafall, med nyårslöftet i tanken, istället för att lova sig själv att börja träna, äta nyttigt osv tycker jag att vi alla ska skaffa hållbaralöften. Vara snälla mot andra, börja prata med nytt folk, skänka en summa till välgörenhet, För lets be real, löften om träning och diet håller väldigt sällan. 


New year, New you... so make it a good one. 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Begreppet jämställdhet innebär att bl.a kvinnor och män har samma rättigheter, skyldigheter och möjligheter. Är det så i Sverige?

Vid 24 år har 51% av alla kvinnor påbörjat en högre utbildning. Till skillnad från 36% av männen. Av dem som tar examen är 64% kvinnor.

När vi ändå är inne på ämnet kan vi titta lite på löneskillnaden. Många vet att det är en skillnad mellan könen när det gäller lön. Men att det är 12,5% vet nog inte så många. Det är en minskning från 2015 med 0,7%. Oh happy day! Känner ni jämlikheten flöda? Inte? Kan man säga att Sverige är jämlikt, när löneskillnaden mellan kvinnor och män i landstingen är 22,5%?

”En tes är att makten flyttar från högre utbildning nu när kvinnorna har den, och att andra, mer informella meriteringssystem blir gällande. Att bevara privilegier och makt är en central del av manlighetens historia” - Professor Ulf Mellström, föreståndare vid Centrum för genus vetenskap vid Karlstads universitet. Jag tror att detta kan stämma. De högre jobben i dagens samhälle, eller ja det samhälle som byggts upp, består av män.

Men vad kan man göra åt det? Jag tror att vi måste höja medvetenheten och ställa frågan till arbetsgivarna. Om man pratar om det i ett allmänt samtal, inte som en anklagelse, kan det tas på ett lugn och sansat sätt. Om alla har viljan, kan vi tillsammans få en mer jämlik omgivning. Alla får kämpa lika hårt genom skolan, gymnasiet och universitet för att komma ut i arbetslivet som lika och värdiga människor.

Likes

Comments

Adressen nouw.com/herforher, bara en blogg. Nej, denna adress är skapad i syfte av att sprida våra åsikter om feminism, jämställdhet och aktuella ämnen i samhället. Detta är även en blogg som gör skillnad, där även du kan göra skillnad. Med ett högt nummer av läsare kommer det gå att tjäna pengar på bloggen. Vi hoppas att kunna dra in pengar för att sedan ge till välgörenhet. Flickors utbildning. Du kan alltså hjälpa till som läsare genom att läsa regelbundet.


Bloggen kommer drivas av två tonårstjejer från Stockholm.Likes

Comments