Min sista vecka på Åland kom och gick. Det var skönt att knuta ihop alla lösa trådar och ta farväl till de människor som fått mina 5 månader till ljusa sådana. Fastän jag jobbade 8h varje dag på min kära matbutik fick jag ändå en guldkant på min tid här under veckan som passerat. Sangria sunday med en sista utgång med vänner samt en dinner date för att tacka för att fira en fantastisk sommar tillsammans. Vissa personer träffade jag för sista gången troligtvis. Tänk det att jag lärt känna personer för några månader av mitt liv och sedan ingenting. Vi kommer leva våra liv på olika delar av världen och det finns ingen gemensam faktor, inget som kunde göra så att våra vägar skulle mötas. Ålänningarna kommer jag i alla fall hålla kontakten med vilket är skönt, jag kommer alltid återvända hit då min familj är rotad här.

Sangria sunday med s-market

Måste föreviga min sista lunchpaus på min butik. Nu är jobbet över, dags för studierna att börja.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Blev uppmuntrad att börja blogga igen då jag flyttar till Sverige och jag tänkte why not. Det är alltid trevligt att kunna se tillbaka på tider där det skett förändringar och detta är en förändring som heter duga. Jag, Cecilia, skall lämna mitt barndomshem samt fosterland för Sverige och linköping. Börjar på psykologprogrammet vid Linköpings universitet om nästan exakt en vecka.

Kära familjen som kom med flyttlasset.

För 5 månader sedan bytte jag adress från nagu till mariehamn och nu har jag bosatt mig i Linköping. Har nu under två dagar flyttat allt jag äger plus halva Ikea in i min trea tillsammans med Frida och Becca (de är två mumintroll som skall liksom jag börja studera vid Linköpings universitet) till konstruktörsgstan i linköping. Vi hade våra familjer med oss vilket möjligjorde den relativt snabba flytten. Flyttningen har skett med blod och tårar (min familj klarar inte av stress så värst bra fastän alla vill väl) men resultatet blev väl godkänt. Jag är så tacksam över att jag har så fina föräldrar som ställer upp för mig och reser över land och hav för att se till att jag klarar mig. För tillfället sitter jag på Silja galaxy för att åka hem till Mariehamn och jobbet för några dagar men nästa gång jag återvänder till till lägenheten skall jag bjussa på lite bilder. Kändes snopet att lämna lägenheten efter en så kort tid men som sagt återvänder jag om en vecka då studierna påbörjas.

​Miljön runt min lägenhet, nära till naturen, nära till universitetet.

Imorse tog jag en liten promenad för att lära känna området runt min lägenhet. Det var otroligt fint med grönska och vatten. Jag kommer få det bra där, jag känner det på mig, linköping kommer vara bra för mig.

Likes

Comments

I dagens värld är sociala medier som instagram och snapchat otroligt populära. Dessa medier innebär att ta bilder och därmed dokumentera varenda sekund av sitt lïv. Ärligt så protesterar jag mot det sättet att leva. När jag är ute vill jag ha kul pårikigt med mina vänner istället för att kämpa för att ha en snapchatstory som ser ut som att jag har the time of my life. För vi är finast utan filter. Dock önskar jag att jag var lite mera aktiv med fotograferandet då jag nu inte har några bilder alls att visa från mitt awesome veckoslut. Jag behöver inte bilder för snapchat utan bara för att ha minnen att se tillbaka på eller sätta på bloggen. För mig är inte bloggen samma sak som andra diverse sociala medier, bloggen är inte ett skrytforum utan för mig är bloggen mera som en privat dagbok.

Men ja, veckoslutet kom och gick. Syrrorna och jag hade huset för oss själva vilket betyder att vindunken öppnades och musiken kunde spelas. På lördagen drog vi till Arken garden på middag, det är resturang dagar här i Mariehamn så vi passade på att äta där då resturangen marknadsförde sin veganska tre-rätters menu. Till slut blev det portobellohamburgare för min del, var inte tillräckligt hungrig för 3 rätter och spenderade mina pengar på att dela på en flaska vin i stället. Vin och jag är vänner, jag känner redan att jag kommer trivas som en medelålderskvinna( ni vet sådana som sitter med sina väninnor och dricker vin och skvallrar). Efter middagen drog vi vidare och träffade några vänner. Kvällen avslutades som vanligt på arken och jag och Emelie dansade långt in i natten. Såklart ångrade man sina val nästa dag då jag hade 8 h timmar kassa-arbete framför mig men tur så mådde Emelie lika dåligt så vi tog oss igenom passet tillsammans. Förutom arbete så spenderades söndagen med Orange is the new black. Är redan typ klar med hela säsongen, ups, bästa.

Kan inte fatta att det är midsommarafton på fredag. Tiden går så snabbt här i mariehamn att det är helt sjuk. Det är nu endast 8v tills jag börjar på universitetet, det går inte att greppa. Kan inte heller fatta att jag inte kommer spendera midsommaraftonen i Nagu med de personer som jag firat midsommaren med alltid.

Bild nummer 1: Bild från förra lördagen på arken. Tog denna bilden på natten för att bevisa till alla att jag träffat Kian från Ph i arken Mariehamn. Bilden togs med Emelies telefon och hon skicka det på Facebook till mig. Dagen efter var hela scenariot bortglömt och Kian och selfien blev aldrig skickad även fast jag natten före insisterat på att gå och ta en bild med honom. En vecka senare när vi skickar på Facebook märker jag bilden. Gud så pinsamt men ack så roligt. Btw är Kian slemmig som få och skäms att jag gav honom ens en gnutta uppmärksamhet, men äh vad gör man?

Bild nummer 2: Kvinnan vars favoritdag på hela året är midsommarafton, för att citera henne själv, "Jag lever för midsommaren." Det svider extra mycket att inte för spendera din favoritdag med min favorit Elin.

Likes

Comments

Morgonen spenderades med en spontan trip till hummelvik. Jag fungerade som chaufför och fick nöjet att spendera 2,5 h i en bil. Fick tiden att gå med podcasts så farligt var det inte( det var sommarprat med Jonas Gardell samt Alex och Sigge som gällde). Är fortfarande sjuk så innan jobbet tänker jag bara ta det lugnt och försöka bli frisk.

Fördelen med att vara sjuk är att man får gå klädd precis hur man vill.

Tofunudlar och linsbiff. Laddar upp med energi inför jobbet, behöver massor för att klara av en till kvällstur.

Likes

Comments

Vädret tog en helomvändning och solskenet från igår byttes ut till regnskurar idag. Sanningen är den att I couldn't be happier. Natten var rena rama mardrömmen med endast få timmar sömn och vad det kändes som litervis av snor(najs to know, jag vet). Min kropp håller långsamt på att bli sjuk och jag är förbannad! Orkar verkligen inte med att vara sjuk och liggandes, det finns ju så mycket jag vill göra. Det är på grund av detta jag är skadeglad över att vädret är så dåligt för om jag har det dåligt ställt måste ju andra ha det lika dåligt. Sedan har jag 8h timmars arbetsdag ännu att se fram emot idag så även fast jag var frisk så skulle jag ändå måsta stå och uggla vid en kassaapparat istället för att göra allt det där roliga som man gör på sommaren. Så att det regnar är jes men min förkylning är inte.

Även fast jag borde stanna inne under en filt tills mitt arbetspass börjar så tänker jag och syrran dra till simhallen. Mestadels drar vi dit för att hänga vid bubbelpoolen men några metrar skall jag väll bocka av simmandes. Inte bra att träna när man känner sig sjuk men som min syrra sa, "När vi är i bubbelpoolen löser sig nog snoret upp sig."

​För om det är dåligt väder dricker man grönt te och om man dricker grönt te så tar man en bild på det för att visa hur cozy man är.

Likes

Comments

Mycket har hänt sen vi sågs sist, jag och bloggen. Jag har förlorat två viktiga människor i mitt liv. Min allra käraste farmor och min allra käraste morfar. Morfar var en av orsakerna till att jag valde spendera våren och sommaren västerut. Mitt val är något jag aldrig kommer att ångra. Få har möjligheten att spendera så mycket tid med någon man älskar under deras sista tid i livet.

Livet går vidare och det rullar på här i Mariehamn. Har börjat känna lite människor och jobbet har blivit lättare. Nu när syrrorna Emma och Felicia flyttat in känns det som huset här är mitt hem. Är supertaggad för sommaren, taggad för fest, sol och bad. Kanske jag låter självgod men jag tycker att jag verkligen förtjänar att slappna av lite grann. Har varit med om mycket denna vår och nu är det dags för spänningarna att släppa.

Idag har varit för en gångs skull en ledig dag( skall dock igen på jobb imorgon..). Det pratas om att vädret skall bli sämre så jag och Emma bestämde oss att njuta av varenda solstråle. Eftermiddagen spenderades med en långvandring i Geta. Underbar utsikt. En av mina mål för sommaren är definitivt att se mera av Åland. Denna ö är underbar och tål njutas av.

Rubriken kommer som ni gissade från Miley Curys låt The Climb. Vi lyssnade på den på vägen hem i bilen från Geta medan jag mumsade på körsbär. Passade bra då jag nu har ont i mina lår efter att ha bestigit alla de klippor som var en del av vandringsleden. Ett annat mål för sommaren är att komma i bättre form. Har suttit på rumpan hela våren och min kondition ligger i botten. Hey ho, let´s go!

Förresten hat jag tagit studenten också denna vår( om ni inte kunde lista ut det med hjälp av bilderna).

Likes

Comments

Har nu gjort mariehamn till mitt hem. En vecka på paradisön Åland och jag känner mig redan hemmastadd. Har börjat jobbet på S-market och har fått mina rutiner igång. Jobbet är stressigt och förvirrande men hoppas på att det är som alla säger "det blir bättre med tiden". Har nu en ledig dag och spenderar den mysandes på glasbalkongen. Var imorse på en simtur och slutade 1,5 km och kan nu kan jag med gott samvete krypa ner under filten och läsa Brooklyn. Filmadaptionen av boken är förresten underbar, mycket sevärd.

Likes

Comments

Vad har jag haft för mig denna vår då. Jo väldigt mycket och samtidigt väldigt lite. Jag har skrivit 6 stycken studenskrivningar, spenderat 1 månad på paradisön Åland och sett på typ alla oscarnominerade filmer som bara verkat lite intressanta ens.

En vecka har gått sedan jag skrev den sista studenskrivningen och håller på som bäst med att knyta ihop säcken i Finland. Städar mitt rum och sorterar mina kläder i flyttlådor. Jag är nu äntligen påväg bort vilket jag inser med skräckblandad förtjusning. Först flyttar jag i 5månader till mariehamn sedan bär det förhoppningsvis till Sverige. Tänker att jag nu skall börja blogga mera aktivt då jag inte har en skolgång som distraherar. Häng med om ni vill vetja.

Likes

Comments

Första december är dagens datum. Känns helt overkligt om ni frågar mig. Alla verkar redan ha jul-feelis och börjat förbereda inför julafton medan jag är mitt i min höst depression. Okej depression är väl att ta i, men ni fattar min poäng, jag har just kommit in i det monotona. Har spenderat de sista veckorna med att få igång min träning och gå i skola vilket gjort att jag inte är färdig för nästa högtid. Förstå mig inte fel, älskar ledigheten som kommer i samband, men själva känslan fattas inför julen. Känslan som jag älskar.

Förutom att det är första dagen i december månad så är det även min första dag på den sista perioden i gymnasiet för mig. Efter denna period börjar min framtid. Den okända, skrämmande, spännande framtid som jag väntat 18 år för att påbörja. Saker som studentskrivningar, jobb ansökningar inför våren, högskoleprov och antagningsstatistik irrar runt i hjärnan som man blir alldeles matt. Tur har man saker som ledighet, Abi-bal, kryssning och studentdimension att lätta upp ens humör.

Vet ni vad allt detta får mig att bli, totalt oproduktiv. Idag skall jag hem efter skolan varken för att läsa något akademiskt eller för att träna. Två saker som får mig att känna mig duktig och som jag gör något av mitt liv. Nej, jag skall hem för att lägga mig under täcket för att se på ett ytterligare ett avsnitt av Criminal Minds. Spencer Reid väntar på mig och får mig att glömma alla bekymmer. Min dröm-man i alla avseenden.

Typ jag nästa år, i ny skola, nytt land, nya människor. Scary.

Likes

Comments

Har känt mig bloated (uppblåst?) hela dagen och har en huvudvärk dunkandes. Detta är fjärde dagen för mig på min cleanse och alla som har testat säger att illamående borde ha gått över redan dag. Men tyvärr har den inte det. Därför har jag bestämt att göra en ny gameplan. Fån att bara ha ätit frukt och grönsaker i 3 dygn skall jag gå över till min vanliga veganska livstil. Det var ett trevligt försök men när jag ändå lever så nyttigt vanligtvis så har jag inte den motivationen jag borde ha för att klara av det en hel vecka. Ett misslyckande kanske, men en ögonväckare för mig. Jag följer alla sort veganer på sociala medier och har alltid velat testa om deras sätt är bättre än det som jag gör. Nu när jag inte har testat denna cleanse i mera än 3 och ett halvt dygn så borde jag igentligen inte utala mig men fuck that jag behöver min gröt, mina nötter och min quinoa. Srry srry.

Likes

Comments