Sockerkaka med vaniljfyllning


Till en nyfunnen vän på jobbet bakade jag denna kaka som är ett kärt barn med många namn men jag väljer att kalla den sockerkaka med vaniljfyllning eftersom det beskriver den bäst. Jag har gjort den flera gånger tidigare men jag lärde mig denna gång att jag inte ska förvara den för länge i kylen då jag upplevde att den blev lite hård.

Sockerkaksbotten:
4 ägg
1 dl kokande vatten
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Vaniljfyllning:
125 gram smör
1 dl mjölk
4 msk vaniljsocker

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa (gott är kokos som alternativ) en rund form. Vispa socker och ägg pösigt. Blanda bakpulvret med mjölet och sikta ner i smeten. Rör om. Häll i vattnet. Blanda och häll smeten i formen.Sätt in kakan i ugnen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter.
Smält smöret till vaniljfyllningen i en kastrull. Häll i mjölken och tillsätt vaniljsockret. Rör hela tiden så att inte mjölken bränns i botten.
Dela kakbotten i två bottnar innan den har hunnit kallna. Häll vaniljsåsen på den undre delen och lägg ihop kakan. Pudra över florsocker och piffa med en blomma eller färska bär!
/M

Gillar

Kommentarer

IP: 142.54.167.194