Så blev det påsk i år också. Och vi har varit lediga allesammans. Maken har tagit några semesterdagar medan jag och Filippa tog påsklov denna vecka även om jag ändå packar och skickar beställningar jag får till min lilla butik . Halvledig får man i alla fall säga.

Maken och dottern åkte och bytte bil för makens jobb men fastnade på vägen ner till Göteborg i en bilolycka på E6. De fick sitta still i bilen i en timme. Tre blev förda till sjukhus men lindrigt skadade. Sån tur i oturen!

Väl hemma (medan jag hade bakat och donat med maten) riggade Filippa om till påskkärring och kom stolt hem med en korg full med godis och pengar.

Och så avslutade vi skärtorsdagen med silltårta och cupcakebakelser (med fågelbo av marsipan med ägg och kyckling i på toppen, maken fattade inte det så det är väl bäst att förtydliga, haha).

Silltårtan blev riktigt smarrig så jag bjussar på receptet. Cupcakebakelserna gjorde jag en lite hemmagjord blandning av en chokladcupcake och en easter cupcake . Valde bort den med nötter i och gjorde en med choklad istället till och de blev inte heller så dumma, hojta om ni vill ha receptet!


UNDERBARA CLARAS SILLTÅRTA
INGREDIENSER

10 -12 bitar

1 paket Polarbröd Jubileumskaka alt Åkes hönökaka om 4 st halvmånar
500 gram matjessill
5 hårdkokta ägg
3 dl creme fraiche
100 g färskost
1 rödlök
svartpeppar efter behag
ett knippe gräslök

Lägg matjessillen i ett durkslag och låt vätskan rinna av. Koka äggen och låt dem svalna, skiva sedan tunt. Vispa creme fraiche fluffig med en elvisp och rör sedan ner färskosten. Finhacka rödlöken och blanda ner men spara lite till dekoration av silltårtan.

Krama ur vätskan ur matjessillen lite försiktigt och skär den i mindre bitar. Jag brukar faktiskt klippa ner den med en ren sax, har lärt mig av kocken Nigella att göra det enkelt för sig, sparar disk! Rör ner sillen i crème fraiche-röran och smaka av med svartpeppar.

Lägg en hel, rund brödkaka på ett fat. Bred över hälften av sillröran och lägg sedan de skivade äggen i ett jämnt lager ovanpå. Lägg på ett till lager av bröd och bred ut det sista av sillröran. Dekorera tårtan med rödlök och klippt gräslök. Servera genast.

Eftersom denna silltårta är gjord utan gelatin eller annan stabiliserande ingrediens innebär det att den blir lite fuktig om den står länge i kylen. Vill du ändå förbereda så vänta med att breda ut översta lagret till strax innan servering.


Glad påsk!

/M


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments