Min loppisguide (västra o mellersta Sverige)


Jag har tänkt på det länge men inte kommit mig för, det är ändå ett litet projekt att snickra ihop... Men, nu kommer det - mina tips på de loppisar jag tycker är värda att tipsas om! Märk väl då att jag inte tipsar om alla i området, bara de jag tycker är värda att besökas och inte heller har jag såklart besökt alla loppisar i närområdet utan jag kommer fylla på allt eftersom jag hittar nya, detta inlägget kommer alltså uppdateras löpande.

Lättast är att du får klicka på bilden i vänsterspalten på bloggen så kommer du direkt till inlägget och ser när det är uppdaterat. Under bilden kommer jag att skriva när det uppdaterades senast. Men notera alltså - inte alla i området utan de i mitt tycke som är pärlorna där man kan hitta möbler, gamla fina ting och till priser som man inte blir ruinerad av.


Hänger ni med? Titta in på länkarna för respektive loppis för aktuell info så du inte åker om det skulle vara stängt!


BLEKET

Rörekullen
Ett åretomloppis i en lada om 300 kvadrat som är värt att åka till, finns mycket att titta på och mycket gammalt att fynda. Finns även lite möbler. Utökade öppettider på sommaren.

Lions Secondhand
Intill Rörekullen finns även Lions loppis, ett i sig vanligt loppis men besöker du Rörekullen kan du öven besöka detta då det är lätt att ta sig däremellan.


DALS ED

Tingvalla antik & loppis (Tingvalla station, väg 166)
Ett åretomöppet antik/loppis där man faktiskt kan hitta en hel del. Uppdelat i flera byggnader. Midsommar-slutet av augusti öppet varje dag, annars se skyltar el enl ök. Tel: 070-373 79 20, 070-362 18 95.


DINGLE

NY PÅ LISTAN! Bärfendals hembygdsmuseum
Ett litet litet mysigt loppis i två våningar där du främst kan fynda porslin och dekoration.


FALKÖPING

Mittemellan vintagebutik
Underbar retrobutik med handplockade saker, mest småmöbler och ting. Mest funkis/retro men även en del från andra tidsepoker. Här fyndade jag min cykel!

Byrålådan
En helt ok antikloppisbutik med lite av varje, dock inte mycket möbler utan mest saker. Priserna också helt ok så är man i Falköping är det inte fel att ta en titt.


Loppis i Ullene 4
Öppnar runt påsk och har öppet under sommaren hos en familj på en liten gård i deras lada. Fyndläge - här hittar du krus, gamla trälådor, lite möbler och massa annat fint! FAVORIT!


GÖTEBORG

Kvillehyllan , Kvilletorget
Ett bra loppis med mycket retro, porslin, bruksföremål och annat.


HÄLLEVADSHOLM

Café och loppis i Folkets hus
Sommaröppet loppis och liten enkel servering. Mest porslin och prylar men jag har fyndat här så det är värt en titt och äta en våffla!


Loppiset på väg in mot Hällevadsholm (avfart Fjällbacka/Hällevadsholm)
Sommaröppet litet loppis men oj vad mycket fint! Handplockat och prismedvetet men här hittas mycket fint alltifrån gamla trälådor, retroporslin och annat gammalt fint. Mestadels retro -50/60-tal. Öppet sommartid ons-sön, lör-sön i augusti och sön i september. Skylten sitter precis vid vägen som visar om det är öppet eller stängt men oftast fredag-söndag kl 11/12-ca 15/16.


KUNGSHAMN

Väjerns loppis
De skänker pengarna till Barncancerfonden - bara det gör dem värda att besöka! Möbellagret är dock väldigt trångt och svåröverskådligt, det är dessutom lite rörigt i loppislokalen men annars är det stort och här finns det en hel del att gå igenom.


Sommarloppis i Dale 1
Oftast öppet när de är hemma. En lada fylld med massa gamla ting, alltifrån gamla trälådor till kaffekvarnar och zinkhinkar till gamla fina möbler. De har rätt bra koll på prissättningen men är ändå en FAVORIT!


>>> På väg ut mot Väjern finns ett gäng sommarloppis också, några bättre än de andra men där tycker jag man kan stanna när man ser loppisskyltar när du ändå är på väg ut mot Väjern - fyndchansläge alltså!


LIDKÖPING

Sockerbrukets loppis
Ett gammalt sockerbruk i tegel som rymmer massa loppishandlare vid sina bord. Du handlar alltså av flera, inte en. Du kan hitta alltifrån leksaker till krimskrams till porslin och gammalt. Titta in!


LILLA EDET

Antikladan
Bered dig på att det tar tid - det är både stort (1250 kvadrat!) och mycket att titta på. Många rum och uppdelat i tidsålder vilket gör det lättöverskådligt och spännande att se. Mer antikbutik än loppis men till bra priser så här har jag fyndat mycket, skolplanscher och massa gammalt fint. FAVORIT!


MELLERUD

Wandels Handel
Öppet mellan mars-okt. Antikt, gammalt på 700 kvadrat. Finns mycket fint och lite udda, inte så vanligt förekommande saker. Men dyrt. Ändå värt en titt om man vill lägga lite mer på nåt man gillar.


MUNKEDAL

Ordet, Munkeland
Ett loppis där man jobbar med hjälpsändningar till Rumänien, Bulgarien och Moldavien. Ett fint engagemang som gör att dina köp och det du skänker hjälper fattiga i en annan del av Europa. Här har jag också fyndat mycket, både möbler och annat.

Nytt och nött
Ännu ett vanligt förekommande loppis, inte så mycket möbler utan mest smått såsom porslin och bruksföremål. Fyndar inte så ofta här men det kan vara värt att titta in, ibland kan man hitta pärlor.

Klippan secondhand Svenska Kyrkan
Ett litet loppis där jag har hittat några pärlor så värt ett besök när du passerar.


RABBALSHEDE

Loppis i Ön
Öppet från mars till början av september, fre-sön 11-17. Fint utplockat sortiment i litet uthus och lite utanför. Zinkhinkar, porslin, gamla vågar och lite småmöbler etc. Väl värt ett besök! Skyltar visar vägen och öppettiderna.


SOTENÄS

Hunnebostrand

Esters loppis i Bratteby, Hunnebostrand

Mysigt loppis med mycket gamla fynd och lite möbler, mest saker, inte så mycket möbler. Ryms i ett litet gammalt, charmigt torp och i en lada. Har öppet nästan hela året, alla lördagar t om mitten av december.

Hunnebo Loppis & Kuriosa
Ett mellanstort loppis i två våningar så ta en titt när du är här i närheten, det finns allt möjligt från porslin, möbler och kläder!

Vackra udda ting , Valarne Almedal
Hur kan jag ha missat denna sommaröppna pärla? En underbar butik om du gillar inredning och loppis! En blandning av inredning från leverantörer (t ex TineK, Ib Laursen, Maileg och Olsson & Jensen) med udda loppisting och möbler. FAVORIT!


SKARA

Hjälp oss att hjälpa
Ett egentligen helt vanligt loppis men med ovanligt bra ordning i hyllorna med utmärkt vad det är just där. Så har du vägarna förbi tycker jag du kan ta en titt eftersom man hittar snabbt och lätt, letar man porslin finns en hylla för t ex Rörstrand.


STRÖMSTAD

Återbruket
Ett i sig vanligt loppis där jag fyndat både skåp, porslin, Iittala och annat.


Hessland antik & loppis
(sök på FB för uppdaterad info)
Mycket fina gamla ting, både möbler, porslin, bruksföremål och annat. Högre priser då det är mer ett antikloppis men absolut värt ett besök. Öppet sommartid men öppet även advents-helgerna, påsk och pingst.


NY PÅ LISTAN! Nösteröd skola, Nösteröd
Ett loppis i en gammal skola där innehavaren av loppiset även bor så även om de ojämna öppettiderna varierar finns säkert goda möjligheter att få komma förbi. Medvetna priser men handplockat och mycket fina gamla saker, som dekoration, stolar, bord, tråg etc. Kontakta [email protected] / 0735 395576 eller se loppisrallyinfo i Björklövet/Veckovis. Öppet ofta samtidigt som andra närliggande loppis i samarbete med varandra.


TANUM

Återbruket
Också ett i sig vanligt förekommande loppis men här har jag fyndat mycket till och från både möbler och porslin. Tyvärr tar de inte emot möbler för stunden men det kanske ändras.


NY PÅ LISTAN! Heestrands loppis , Svenneby

Loppis i två små uthus med gammalt utplockat, finare ting. Dock i princip inga möbler i skrivandets stund. Värt ett besök!


TORSLANDA

Vännplatsen second hand, Amhult
Ett rätt bra loppis med både möbler, bruksföremål och porslin. Här fyndade jag ofta när vi bodde i Amhult.


TROLLHÄTTAN

NY PÅ LISTAN! Kupan Röda korset second hand
Här finns allt från möbler till porslin, dekoration och kläder. Överskottet från försäljningen går till Röda Korsets hjälpverksamhet både i Sverige och till det internationella hjälparbetet.


UDDEVALLA

Pingstkyrkans secondhand
Stort (1600 kvadrat!) och mycket folk men med vassa armbågar och/eller stort tålamod kan man fynda, framförallt porslin och glas men även bruksvaror, gamla fynd och möbler. Tips - parkera på Lidl och promenera bort då deras egen parkering oftast är full. Bra priser!


Loppiset i källaren under Antik-Harry
Litet men naggande intressant, uppdelat i många rum. Prisvärt och finns faktiskt en del att fynda.


Loppiset i Kuröd
Ett i sig förekommande loppis men här har jag fyndat en hel del porslin och bruksföremål. Inte mycket möbler men ibland öppnar man i lokalen intill där det finns fler möbler, där är det dock inte så mycket som brukar vara av intresse men värt en titt om man ändå är där.


VEDUM

Antik & Loppis i Larv
Också något som du kan räkna med tar tid! Stort och uppdelat i en antikdel och en loppisdel. Mycket möbler och massor av allt! Letar du efter något speciellt kan du säkert hitta det här! Här har jag fyndat mycket! FAVORIT!


VÅRGÅRDA

Lilla Nordgården
Underbart litet loppis med liten kafédel. Mycket fint, handplockat sortiment - möbler, porslin, bruksföremål, leksaker. Dessutom till bra priser! FAVORIT!


VÄNERSBORG

NY PÅ LISTAN; Nytt och Nött
550 kvadrat stort, bra loppis tycker jag! Gick länge och strosade och du kan hitta många gamla pärlor såsom trälådor och andra gamla ting. Prismedvetet men inte vråldyrt så detta loppis ska du inte missa! En ny favorit hos mig då det finns allt möjligt från alla tidsåldrar! FAVORIT!

NY PÅ LISTAN; Erikshjälpen Second hand Vänersborg
Ett stort loppis som drivs i samarbete med Pingstförsamlingen i Vänersborg. Här kan du fynda allt från möbler till porslin och kläder. Allt överskott går till bistånd för barn och ungdomar i Sverige och runt om i världen.Listan kommer uppdateras löpande allt efter jag hittar till nya loppis så det är värt att kika in då och då! Jag tar gärna emot tips!

Så är mitt tips att kolla efter loppisskyltar när du är ute och åker och kolla i Björklövet/Veckovis etc där en del annonserar!

/M

Gillar

Kommentarer

MiHome
MiHome,
bra lista! 😍👌🏼 älskar loppis!
nouw.com/mihome
hemochlycka
hemochlycka,
Tack! Jag också!
nouw.com/hemochlycka
Hemmagjort
Hemmagjort,
Vilka bra tips! Jag har bra koll på loppisar i Göteborg men inte på de som finns utanför. Vännplatsen är en favorit. Jag sk anog ta och göra en lista jag med med recensioner på de vi brukar besöka, vi är ju på loppisar åtminstone två gånger i veckan.
nouw.com/hemmagjort
hemochlycka
hemochlycka,
Å, ja, gör hemskt gärna det! 😊
nouw.com/hemochlycka
Enitalienareisverige
Enitalienareisverige,
Jätte fin lista😃Jag bor tyvärr i Stockholm och där vet jag inte vilka är bästa loppis. Hoppas att kan rekommendera någonting om du vet. Jag älskar loppis❤Du har en jätte fin blogg❤
nouw.com/enitalienareisverige
hemochlycka
hemochlycka,
Tack snälla! Har tyvärr inga tips på Stockholmsloppisar då jag bor så långt därifrån.
nouw.com/hemochlycka
Enitalienareisverige
Enitalienareisverige,
Tack ändå, framför allt för en underbar blogg❤
nouw.com/enitalienareisverige
hemochlycka
hemochlycka,