Fyrklövern i samarbete med Åsas Tomtejul

Bilder med tillstånd från Fyrklövern

Börjar ni längta till jul? Inte? Eller så säger en del av er nu jooo, så klart! Och faktum är att nu går det fortare och fortare mot den allra mörkaste årstiden! Klart man ska längta lite!

Oavsett längtan eller inte så vill jag visa något riktigt vackert.

Fyrklövern har gjort ett samarbete med Åsas Tomtejul, de populära tomtarna i ull - om en fantastiskt fin julservis. På det fina porslinet smyger hela tomtefamiljen fram på sin skogspromenad. Granarna tindrar av snö och glimrande äkta guld. Jo, faktiskt! Detaljerna på porslinet är i 18 K guld! Dekoren bränns i hög temperatur vid tillverkningen som gör att dekoren är mycket tålig och tål diskmaskin (dock ej mikrovågsugn). Glasen diskas för hand.

Tomtarna är snälla, mysiga och lite blyga. De bor långt inne i skogen och det är inte många som har träffat dem. I dekoren på Åsas Tomtejul Vit hittar du hela den charmiga familjen. Mamma Vilma, pappa Valter, gammeltomten Olle och tomtebarnen Viktor, Valle och lilla Viktoria. Tomteflickan Viktoria bär ett hjärta av guld på servisdelarna. Det symboliserar julens hjärtliga budskap.

Åsa Götander ligger bakom Åsas Tomtejul och startade sin Tomtebod i en liten stuga i Örnaholm 1993. Här tillverkas fortfarande de flesta tomtarna i rena naturmaterial som ull, filt och fårskinn från Gotland. Inspirationen hämtar Åsa från de vackra småländska skogarna och tomtarna har blivit mycket populära.

Konstnären Anne Rooslien har illustrerat den vackra dekoren efter Åsa Götanders tomtar. Hon arbetar i olja, akvarell och lera och hämtar sin inspiration från Gotland där hon lever och arbetar sommartid.

Fyrklövern har funnits på den nordiska marknaden sedan 1974 och är ett av Nordens största företag inom porslin, glas och hemdekoration. Bland deras samarbetpartners hittar du bl a Bernadotte International, Lapponia, Orrefors, Goebel och Magnor.

Blev du liksom jag förälskad i servisen och tomtarna? Här kan du börja samla eller köpa hela servisen.

kram/Mia


Gillar

Kommentarer

annmi.eriksson,
Waooo,så vackert & den lilla Hjärtformade skålen är ljuvlig sååå söt ♥ ..
/Kram
frunsblogg.blogspot.se/
hemochlycka
hemochlycka,
Visst är den! kram
nouw.com/hemochlycka
h.lindkvist
,
Visst längtar jag minsann. Älskar julen! Ser att du lagt ut lite jul i butiken och undrar om du även i år tar in Maison Belle christmas med apelsin och kanel, sprayen du brukar sälja? Den är ett måste för mig...

Fyrklövern har för övrigt en fantastisk kvalitet. Har deras servis Gammeldags jul och den har vi dukat med varje jul i över 20 år!

Kram Helen
hemochlycka
hemochlycka,
Jag också!

Nej, tyvärr har vi valt att sluta helt med Maison Belle av olika anledningar.

Låter kanon, hade mer än gärna haft en julservis här hemma men mina skåp ropar nej nej! 😉 kram Mia
nouw.com/hemochlycka