..och vi väntar ivrigt..!

I år valde jag att sätta upp den kalender jag skaffade till Filippa när hon bara var en liten plutt och jag minns än idag känslan. Några år senare fick vi den som jag hade som liten som vi satte upp förra året och får komma fram nästa år igen. Ombyte förnöjer alltid!

/M

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments


Det har fått flytta in en blomma i sovrummet som bodde någon annanstans. Lite grönt är skönt även här!

/M

Likes

Comments


Vår gamla smalspåriga järnväg används inte längre förutom till att köra gammal tåg på sommarturer och nu i dessa tider, till att åka till Tomtebo. Finemang tyckte vi och framförallt Filippa!

/M

Likes

Comments


Skåpet pappa gjorde till mig älskar jag! Med glas från släktgården i originalfärg som blev skåpets dörrar.

Inuti samlar jag vackra lådor, ljus och servetter. Lådorna rymmer lite fina teckningar och pyssel från Filippa som jag vill spara och titta på ibland. Ni vet - ibland får jag brev som berättar "jag älskar dig mamma"!

/M

Likes

Comments


Asch, bara lite porslinskärlek såhär på kvällskvisten! Senaste loppisfynden och matchar de jag har redan så fint. Älskar porslin!

De med guldekor matchar så fint en kaffeservis jag hittat med guldkant och så en duk med guldstjärnor. Fint i nyår till exempel!

Den med röd kant tänker jag mig framme på jul, hoppas hitta fler, har någon sedan tidigare. Och när det inte kostar mer än 5-10 kr tallriken är det ju som hittat!

/M

Likes

Comments


Det har sin fördel att ha med sig sin pappa när man går på loppis. Nog för att jag prutar ibland men han gör det alltid. Nästan så öronen skäms och trillar av men det blir ju billigare hihi!

En gång prutade han ner ett skåp som skulle kostat över tusenlappen till nätta trehundra.. Hutlöst prutande kallas det men mer i plånboken till annat! Bordet på bild fick han också ner i pris. Jag har en liten plan för det men vi får se! Än så länge står det i mina föräldrars garage men ska snart få åka hem till mig.

Det minner om köksbordet hos mormor och morfar som också fanns en låda i. I lådan förvarade morfar sin rakapparat. Han rakade sig noggrant varje dag och avslutade proceduren med aftershave som luktade så gott. Aldrig någon skäggstubb någonsin på honom och han var lika noggrann med kammen i håret. Ja, ni hör ju, ett bord som påminner mig om morfar. Nostalgin är där igen, jag är hopplös!

/M

Likes

Comments


Nå..? Ser ni något nytt härinne? Ja, jo, jag har satt upp adventsljusstaken, fy mig! Men kunde inte låta bli när det ännu var snö kvar (borta nu, nästan) och grannarna hade tjuvstartat. Fast det var inte det jag menade.

Ser ni att vi satt in ett nytt fönster? Med SPALTVENTIL! Bara en sån sak, lite ventilation till skillnad från det gamla. Nu finns det tre nya(re) fönster och en ny ytterdörr i huset. Fantastiskt skönt ska det bli i sommar när vi har kvällssol i söderläge och det brassar på och blir upp till 29-30 grader när det gamla fönstret bara gick att öppna en decimeter. Inte så najs att lägga sig i den hettan, fånigt med sovrum i kvällssol men det är ok om man kan öppna fönstret ordentligt i alla fall! Vilket vi inte kunde tidigare.

Men nu så, ett sånt där standardfönster som går att öppna helt på vid gavel och låta den ljumma kvällsluften strömma in.. Härligt! Det otacksamma är bara att ett fönster, som är så dyrt, inte syns så väl att det är bytt. Inte om man inte vet om det eller går närmare och kikar. Medan en ommålning, ett nytt tak eller något annat mer i ögonfallande ger mer uppmärksamhet. Lite otacksamt sådär kan jag tycka, ungefär som när man byter glasögon och inte en själ ser det! Man vill ju kanske få lite uppmuntran liksom, hihi!

/M

Likes

Comments