Bilder med tillstånd från Dancover

Maken fyllde jämnt i år och fick en rejäl slant av mig och Filippa som han fick spendera på vad han så önskade. Han köpte sig en cykel, möjligtvis något annat också, minns inte riktigt.

Hursomhelst är det min tur att fylla jämnt nästa år. Så jag förväntar mig ju faktiskt samma summa eller något annat tillbaka från mina två, hihi. Och jag har funderat skarpt om det vore en grundplåt till ett växthus.

Sedan vi flyttade till huset och jag startade med trädgården startade mitt trädgårdsintresse. Inte enormt men jag tycker faktiskt det är lite roligt att se det prunka (nåja, det mesta är på tillväxt än) i trädgården. Vi sådde tomater i våras jag och Filippa och lämnade sedan över dem till morfar eftersom vi inte hade något växthus att låta dem växa upp i. Så har Filippa fått tomater allt eftersom de vuxit.

Och även om jag inte skulle odla så där vansinnigt mycket vore det roligt att ha möjligheten. Tomater, gurka, kryddor, physalis, paprika och kanske skulle jag kunna våga mig på en vinranka. Vi skulle få hjälpas åt jag och Filippa. Hon älskar att hjälpa till och det är så mysigt nu när hon är såpass stor!

Och lite förvaring för trädgårdsredskap och annat som skulle kunna få plats. Inget märkvärdigt, inget pråligt, inget växthus med gamla fönster (opraktiskt tycker jag i stormarna här på Dingleslätten, hu för krossade fönster) men gärna ett enkelt litet i polykarbonat för en mindre slant.

Jag har tittat runt, hittat ett alternativ som ni ser ovan, finns i olika storlekar och till bra priser. Och plattor har jag som skulle kunna få bli golv därinne. Enkel förvaring och enkelt till växterna o blommorna. Men ändå fint. När hösten och vintern kommer kan man ställa in annat som ska hysas under den kalla årstiden. Praktiskt! Å ja, vi får väl se. Om inte annat kan man ju drömma och googla runt, det är ju faktiskt alldeles gratis!

OBS - GÅRDSBUTIKEN ÄR EJ ÖPPEN IMORGON LÖRDAG - INSTÄLLT!

/M

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments


Ja visst är det! Grönt är inte så dumt i lagom nyanser. Som grönvitt porslin på ett par tallrikshyllor. Lagom höstigt sådär!

/M

Likes

Comments


Så var hösten här igen och med den piffar jag om lite grann. Bort med det blåblommiga och in med lite enklare milda nyanser. Jag är inte så mycket för murriga färger ens till hösten så jag skippar det. Snart plockar jag undan pelargonerna och hoppas på att få dem överleva vintern. 

Nåt tips om passande blomman på piedestalen? Som överlever att stå sådär i hörnet..

/M

Likes

Comments


Bilder från Bonprix HM och Ellos.


Jag har varit så dålig på att unna mig kläder de senaste åren när Filippa varit liten. Bara det absolut nödvändigaste. Varför? Jag har nog inte riktigt tänkt på annat än att hon växt så fort och behövt kläder. Köpt till maken men jag liksom försummade mig själv. Jag har tagit tag i min garderob nu sedan några månader tillbaka, rensat ut sånt som inte passar, sånt med hål och sånt som är utslitet. Och det var en del pinsamt nog! Så nu har jag börjat fylla på då och då.

Min svarta jacka hade jag med Filippa i magen och jag blev rejält stor det sista så passformen på den numera är väl si och så. Och så har jag ett par så gamla jackor att jag inte har en blekaste om var de är inköpta, har till och med delat dem med mamma till och från. Inget fel i det men gamla som gatan. Då kanske man får lov att unna sig nåt nytt? Jag brukar passa på när jag ser att klädkedjorna har erbjudanden.  Nu är dessa på väg hem till mig för ett par billiga slantar, hoppas de passar! Den ena jackan får jag vänta ett par månader på men jag hoppas det må vara värt väntan!

/M 


Likes

Comments


Hörrni vänner, nu ska ni få tycka till!

​​Nu när hösten nalkas och pelargonerna brukar gå till vila - vad gör ni då? Mina brukar tyna ihop och knappt överleva alls medan jag vet andras blommar som attan och lever nästintill som vanligt. Så - har du nåt tips så tar jag gärna emot!

/M

Likes

Comments


Lekrummet/gästrummet är det rum som inte blivit inrett utan bara fått ta emot det som blivit så. Men nu så ska jag ta tag i det. Det sitter inte en enda sak på de vita väggarna så det är kalt och kallt. 

På loppis fyndade jag ett gammalt skrivbord och på ett annat loppis det fina anteckningsblocket bakom läder/skinn. Jag ska leta efter ett skrivbordsunderlägg och i lådorna ligger pyssel för Filippa. Den halvdöda blomman ska också bytas ut. Den fina lampan köpte jag riktigt billigt och passar in precis tycker jag.

Byrån förälskade jag mig i dess oförstörda utseende. Ingen färg så långt ögat kan se och så ska den förbli. I lådorna gömmer sig massa leksaker så de göms lätt men nås lätt också. 

Loppis är toppen helt enkelt! För en liten slant kan man få gamla gedigna möbler och jag älskar patinan på skrivbordet som hängt med i säkert hundra år. Stolen har jag ärvt från mormor och morfar. Morfar köpte dem på auktion för att lägga dem framför deras dörrar så att inte deras hundar skulle gå ut. Vet inte om det funkade men stolarna är fina tycker jag!

/M

Likes

Comments


Verkar som jag fått nån skit på linsen men jag får kolla på det senare..

Vi har numera vipphortensia och syrenhortensia i trädgården, såå fina! På tillväxt förstås, eftersom vi satt dem i år, men det är så roligt att ha blommor i trädgården efter att det bara varit gräs och tomma rabatter när vi flyttade hit. 

Testade att torka en blomkvist. Blev inte hundra direkt men får duga! Hängde den uppåner, men ska testa en annan variant nästa gång och se om den håller sig bättre!

/M

Likes

Comments


Bara lite bilder från trädgården på framsidan, en del av den. Den rabatt som vi gjorde helt ny från start och som jag kämpat med rätt rejält för att få den som jag vill. Och tycker ni jag är knäpp som satt blompinnar i rabatten beror det på att nästa år, när blommorna förhoppningsvis tar för sig mer, vill jag veta vad som är vad i starten där på våren så att jag kan flytta det som behövs och veta var de passar bäst.

Favoriterna är stjärnflocka och höstanemon här i rabatten. Förutom pionerna förstås!

Och äppelträdet - ja jisses - att säga att vi får mycket äpplen är nog en underdrift! Men vi satsar på att göra must i år också, sååå gott!

/M

Likes

Comments