Jo, gräset ska klippas. Igen. Och dörren ska målas på kanten där. Igen. Jag har bara glömt. (Den som svällde av allt regnande i vinter och fick filas ned en aning. Igen. Samma sak som från året dessförinnan.)

Men så kom sommaren. Ojoj vad den kom. Med besked.

Barfotabarn. Sommarklänning. Blommor i håret. Vi petar i jorden. Sparkar boll. Köpt blommor och petat ner. Plockar blommor. Och varenda bukett ska unga fröken ha på sitt rum. Jojomänsan, visst är det en riktig blomsterflicka jag har.

/M

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments


Efter att ha väntat superlänge på påfyllning av de populära mobilerna så har vi äntligen fått in den grå och rosa igen! Det är jättemånga som förbokat och dessa skickas ut idag men det finns ett gäng till försäljning i butiken!

Svanarna kommer under juni månad om allt går som det ska!

/M

Likes

Comments


Lite bilder från Filippas rum. Här håller jag på med en liten minimakeover. Inte mycket men lite omrockad av möbler och saker vi redan har och så har jag fyndat ett litet väggskåp som ska upp på väggen efter målning. Målning ja. När jag suckade djupt över blotta tanken över att måla (har målat åtskilliga lager på/i hus och möbler senaste åren) så förbarmade sig Filippas morfar. Skönt!

Ja, vi får se hur ommöbleringen blir, fortsättning följer!

/M

Likes

Comments


Det har varit lite dassigt väder här på västkusten i helgen men det har inte hindrat vårt äppelträd att fullkomligen explodera i full blom. Och ni skulle höra ljudet av alla humlor, getingar och bin (eller vilka det nu är) - det surrar som bara den, har aldrig hört nåt liknande! Hoppas det betyder en stor äppelskörd i år!

/M

Likes

Comments


En av mina födelsedagspresenter var den fina ljusstaken från Tove Adman som jag suktat efter i mååånga år. Äntligen är den min och jag skulle gärna kunna tänka mig en till så att den får sällskap! ;-)

/M

Likes

Comments


Bilderna är tagna vid två olika tillfällen med två uppsättningar gardiner. Ser ni skillnaden? Jag gillar det här med att rensa alltså. Och fiffigt är det ju om någon annan kan få glädje av det jag inte längre vill ha eller behöver! 

Jag fyndade på rea ett par nya längder med band längst upp och la ut de andra på min bloppis. På @hemochlyckabloppis på instagram så säljer jag nämligen det jag vill bli av med och gardinerna på nedre bild hann jag knappt lägga ut förrän de var sålda och pengarna satt på mitt konto! Smidigt och käckt! Jag har också ett litet loppisbord i min gårdsbutik, här är det lite fler saker än på bloppisen!

Kvällsljuset är väl underbart tycker jag! När solen håller på att gå ner och det inte är den där starka solen längre utan de sista ljumma strålarna som letar sig in i rummet. Jag önskar mig lite mer värme igen och såg på löpsedeln att det kanske kan vara på väg om inte alltför lång tid? Inte FÖR varmt men lagom svenskt sisådär! ;-)

/M

Likes

Comments


Jag fick äran genom Buzzador att testa några nyheter från Kinder - Kinder Maxi Mini, Kinder Bueno Mini och Kinder Schoko-Bons. Tre påsar med chokladbitar av den välkända Kinderchokladen. 

Och jo, jag anade att de skulle gå åt. Mycket smarriga allihop men Schoko-Bons var makens och dotterns favoriter medan Bueno Mini min!

Bueno Mini
Bitar av lätt krispigt kex och krämig mjölk- och hasselnötsfyllning, med ett tunt överdrag av smakfull mjölkchoklad

Maxi Mini
Chokladbitar med en härligt kombination av mjölkchoklad och mjuk mjölkfyllning

Schoko-Bons
Chokladbitar med en mjuk mjölkfyllning och krispiga bitar av hasselnötter i ett täcke av smakfull mjölkchoklad

Chokladälskare liksom vi? Då måste du testa!

​​/M


Likes

Comments


På stranden plockade vi lite körsbärsblom (tror jag?), älskar de där ljuva sommarblomstren som vi nu kan plocka. Förgätmigej, körsbär, äppel, pioner och syrén (ja, så mycket har jag tyvärr inte än så jag kan plocka in men jag bäddar för det), lupiner - ja, massor! Och alldeles gratis!

Brickan fyndade jag på loppis förra helgen för 5 kronor (!) och vasen för 10 kr tidigare under våren. Älskar loppisfynd! 

Vi hittade också lite vrakved på stranden och vips så blev det lite sommar inne! Vilket kan behövas nu när det kyliga, klassiska midsommarvädret tydligen är här för att stanna ett tag..

/M

Likes

Comments

Igår åkte vi en sväng till stranden jag och Filippa för att insupa lite havsdoft och plocka lite snäckor och stenar. Bästa stranden! Nära, sand, gräs, bryggor, bänkar, lekplats och kiosk. Allt man behöver! Och snäckor i massor förstås.

/M

Likes

Comments


Imorgon lördag 14/5 är lilla gårdsbutiken öppen kl. 11-13! Adressen är Öståkersvägen 1 i Dingle och jag har 15 % majrabatt på allt! Nytt är att jag har ett litet loppisbord (rabatten gäller ej loppisvarorna)!

Välkommen!

/M

Likes

Comments