Minns den inte hos farmor men har fått höra var den stod och att den innehöll lite av varje. Jag har den till ett värmeljus och tycker att enkelheten gör den alldeles underbar.

/M

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments


Ja, att våren kom av sig lite vet vi ju. Det har både snöat, haglat, regnat, blåst och gudvetvad. Men det är ju det som kallas aprilväder!

Nu har vi dock snart maj runt knuten och jag hoppas att det ger oss lite varmare temperaturer. Jag klär fortfarande Filippa i overall på mornarna till skolan och där hänger vetintehurmånga varianter på kläder hon kan ha om dagarna. Inte klokt!

Men nåt vi ändå har tillbaka är LJUSET - såå skönt och det är underbart att köket också får en glimt av det som annars lätt hamnar i dunkel om de mörkare årstiderna!

Och med ljuset har jag lust för trädgården som fått både det ena och det andra nytt och snart bär det av till plantskolan igen. Fattar inte riktigt vad som händer.. Har lilla jag blivit trädgårdsfantast? Slukar den lokala plantskolans reklamblad varje vecka och ojar mig vad mycket fint det finns men synd att det inte riktig harmonierar med plånboken...

/M

Likes

Comments


Vad glad man blir när de där blommorna man köpte i fredags står sig så bra! Nu jinxar jag det väl och de stendör under natten men man kan ju hålla en tumme för nån dag till..

/M

Likes

Comments


..nä, nu är det ju egentligen blåsippan man sjunger om men här får vi inte plocka den. Den är fridlyst! Synd att den är så ovanlig här, är ju så vacker! Vi ser den varje år en bit härifrån.

Så vi har istället plockat vitsippor jag och Filippa, en bukett till hennes rum och en till matplatsen. Med några addade maskrosor på initiativ från Filippa, såklart!

/M

Likes

Comments


En sån där söndag när jag tänker göra så lite som möjligt. Särskilt när det snöar ute! Hu!

/M

Likes

Comments


Å vad jag har önskat mig en prunkande trädgård genom åren. Trots att jag inte är trädgårdsfantast. Ni vet, om sommaren, när man bara kan gå ut och klippa av en pion eller två. Eller lite syréner. Jasmin eller schersmin. Eller för all del en ros eller tre. 

Nä, jag kan ju inte det. Den trädgården får jag bara fortsätta drömma om. I alla fall tills allt det där jag tänkt sätta i jord i år börjar prunka. Om det nu gör det.. Jag kan förvisso plocka vårblommor i massor, det är inte illa det. För det har jag!

Så tur är det väl att blommor går att köpa också. Och vissa plocka i naturen alldeles gratis. Rosorna fick jag dock punga ut med några guldtior men det må det vara värt. Helgens marsipanrosa rosor!

/M

Likes

Comments


En sådan där som gärna sätter sig och sitter stenhårt.. Och why not?

/M

Likes

Comments


Foto Martin

Första nyckelpigan för i vår!

Flyg, flyg Jungfru Marie nyckelpiga
 i morgon blir det vackert väder 
och du får nya kläder

 Det var den ramsan jag lärde mig när jag var liten. Men jag såg att det fanns fler. Vilken är din favorit?

Maria Nyckelpiga,
​flyg öster, flög söder,
​flyg hem till dina bröder,
​så får vi mat och kläder.
​Flyg, flyg, flyg 

Sång melodi En sockerbagare
En nyckelpiga jag har i handen
och sen så kryper den uppför armen
och sen så flyger den bort sin kos
och kanske landar den på din nos

/M

Likes

Comments