Ja, så är det då sista dagen på 2015. Jag ska skona er från någon nyårskrönika men vill ge er ett såhär i allra sista minuten bra tips på enkel men smarrig efterrätt. Eller en liten godsak till nyårsdagen för visst ska man unna sig lite då också.

På julafton bjöd jag på denna glass och om jag får säga det själv blev den riktigt bra och är något jag kommer göra flera gånger om. Faktum är att du kan byta ut pepparkakorna mot något annat du gillar, det är bara fantasin som sätter stopp men grundreceptet är riktigt gott. Pepparkakorna i är tiptop men kan tänka mig att det är gott med chokladkex i också. Bara att testa!

Jag hittade receptet i en av mattidningarna och det lyder som följer; 

Krämig pepparkaksglass

Ca 1 liter

5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk, sockrad (397 g)
100–150 g pepparkakor, grovt krossade

Garnering
några grovt krossade pepparkakor

GÖR SÅ HÄR

1. Vispa grädden fluffig i en skål (men inte för hårt).

2. Häll ner den kondenserade mjölken i grädden och blanda noga.

3. Rör ner de krossade pepparkakorna i glassmeten.

4. Häll glassmeten i en limpform, ca 1 ½ liter. Strö lite krossade pepparkakor på ytan. Täck formen med plast och ställ den i frysen i ett par timmar tills den är genomfryst. Ta fram glassen en stund före servering. Servera glassen i strutar eller på tallrik.

Smaklig spis och gott nytt år! 

/M


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments


Missa inte R E A:n i min lilla butik som pågår just nu! Finns något till både liten och stor!

/M


Likes

Comments


Jag ser på bloggar och instagram att nu plockar många ner julen. Inte vi! Har jag bemödat mig att plocka upp så får det i alla fall vara kvar tills över nyår. Kanske till trettonde, vi får se.

Granen barrar inte nämnvärt ännu så den får hänga kvar tills den börjar med det otyget. Dekorationerna på kroken har Filippa gjort i förskolan och grytlapparna gjorde min farmor till mig för många år sedan. De är så små att jag inte vågar använda dem, jag är duktig på att bränna mig i ugnen men de är söta på en krok.

Morrn!

/M


Likes

Comments


När vi gjorde köket här i huset sommaren 2013 och satte upp dessa hyllor över köksbänken visste vi inte riktigt hur vi skulle göra med belysning. Elektrikern fick dock order av oss att göra två uttag över hyllan och så satte vi upp en spot som vi haft tidigare i arbetsrummet. En gammal sak vars klämma har torkat så när man typ tittar på den dröser det gummi. Det är väl i det skedet man tycker att den har gjort sitt men vi har låtit den sitta tills vidare. Och lite ljus har den gett men jag har blivit irriterad om höstarna och vintrarna eftersom den gett så lite ljus över bänken.

Vi har pratat om att sätta in spottar men efter lite prat och lite koll kom vi överens om att detta blir lite enklare och inte så mycket åverkan på de hyllor som jag är så glad i. För en rimlig slant och faktum är att, nu efter uppsättning badar köksbänken i ljus. Lamporna är urfina tycker jag och ett alternativ är att man sätter fast dem i väggen, det finns sådan anordning med lampan om man skulle vilja det. Jag tror dock att ljuset då blir sämre eftersom lamporna då pekar rakt ned istället som för nu. Men det är ju trevligt att ha en valmöjlighet i vilket fall som helst. Ser att jag nog ska peta bort de där fula klisterlapparna med diverse anvisningar inuti lampan.God fortsättning!

/M


Likes

Comments


Vår julafton i lite pics..
Filippa blev salig över Snövitsklänningen och blev nog nöjd över sina julklappar.
​​
Jag glömde bort att fota det juldukade bordet och likaså julmaten. Jag hade slagit på lite större i år och gjort både rödbetssallad, köttbullar, sill, knäckebröd, Jansson, flera sorters kakor till fikat och efterrätt. Men nu är jag trött också, ska slänga mig i soffan en stund innan jag kryper till kojs och hoppas att Filippa sover ut riktigt läääänge.
​​
​ Hoppas ni också hade en fin julafton! 

/M

Likes

Comments


Det blir en enkel dukning här i jul i år. Rödvitrutig duk från Himla som jag köpte förra året och är tänkt ska få hänga med i många år. Och så kort och gott en favoritljusstake jag fyndade på loppis tidigare i höst. En sån där som också är tänkt att få hänga med i livet. Just för att den är så fin.

Nu ska jag ägna mig åt sista piffet och matlagningen innan våra gäster kommer!
God jul!

Likes

Comments


Eller ja, jag försökte faktiskt förra året men det gick åt.. så det hamnade i soptunnan. Nu dekorerade vi först och montera fick maken göra, lugnast för alla parter på det viset.

Och visst blev det tjusigt för att vara dekorerat av en fyraåring?

Likes

Comments


Så står den så grön och grann i stugan. Rent bokstavligt talat. Grön och grann, riktigt fin tycker jag. Filippa firade den genom att ta några halvvarv sjungandes julsånger runtom och kunde knappt vänta tills den stod på plats innan hon fick gå loss med pyntet.

Jag brukar styra upp dekorerandet lite grann i smyg. Hon får egentligen hjärtans gärna placera hur hon vill men jag är lite rädd att grenarna inte pallar trycket av flera hängen på en och samma så jag smyger lite grann för att breda ut det liksom. Men hon märker inget som tur är så då är vi glada och nöjda båda två!


Likes

Comments