Bild lånad från vastsverige.com

26-27 september kl. 11-16 kan du besöka slöjdare och konsthantverkare från Orust, Tjörn, Kungälv och Stenungsund i ateljéer och verkstäder eller gemensamma slöjdlokaler och butiker. Samtidigt firas hösten på flera platser med skördefest och matfest och du kan smaka, lukta och köpa hem vad som skördats.

Här hittar du deltagarna, däribland min svärmor i Hålta utanför Kungälv.

kram/Mia


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

I am your parent you are my child
I am your quiet place, you are my wild
I am your calm face, you are my giggle
I am your wait, you are my wiggle
I am your audience, you are my clown
I am your London Bridge, you are my falling down
I am your Carrot Sticks, you are my licorice
I am your dandelion, you are my first wish
I am your water wings, you are my deep
I am your open arms, you are my running leap
I am your way home, you are my new path
I am your dry towel, you are my wet bath
I am your dinner you are my chocolate cake
I am your bedtime, you are my wide awake
I am your finish line, you are my race
I am your praying hands, you are my saving grace
I am your favourite book, you are my new lines
I am your nightlight, you are my sunshine
I am your lullaby, you are my peek-a-boo
I am your kiss goodnight, you are my I love you

 Author: Maryann K Cusimano


Denna lade jag upp även på insta idag och jag lägger ut den här också för att jag tycker den är så fin. Tror jag ska skriva ut den och hänga upp på väggen, ni vet, den där skrytväggen vi har i trappan!

Fin kväll!

kram/Mia


Likes

Comments

Bilder med tillstånd från Fyrklövern

Börjar ni längta till jul? Inte? Eller så säger en del av er nu jooo, så klart! Och faktum är att nu går det fortare och fortare mot den allra mörkaste årstiden! Klart man ska längta lite!

Oavsett längtan eller inte så vill jag visa något riktigt vackert.

Fyrklövern har gjort ett samarbete med Åsas Tomtejul, de populära tomtarna i ull - om en fantastiskt fin julservis. På det fina porslinet smyger hela tomtefamiljen fram på sin skogspromenad. Granarna tindrar av snö och glimrande äkta guld. Jo, faktiskt! Detaljerna på porslinet är i 18 K guld! Dekoren bränns i hög temperatur vid tillverkningen som gör att dekoren är mycket tålig och tål diskmaskin (dock ej mikrovågsugn). Glasen diskas för hand.

Tomtarna är snälla, mysiga och lite blyga. De bor långt inne i skogen och det är inte många som har träffat dem. I dekoren på Åsas Tomtejul Vit hittar du hela den charmiga familjen. Mamma Vilma, pappa Valter, gammeltomten Olle och tomtebarnen Viktor, Valle och lilla Viktoria. Tomteflickan Viktoria bär ett hjärta av guld på servisdelarna. Det symboliserar julens hjärtliga budskap.

Åsa Götander ligger bakom Åsas Tomtejul och startade sin Tomtebod i en liten stuga i Örnaholm 1993. Här tillverkas fortfarande de flesta tomtarna i rena naturmaterial som ull, filt och fårskinn från Gotland. Inspirationen hämtar Åsa från de vackra småländska skogarna och tomtarna har blivit mycket populära.

Konstnären Anne Rooslien har illustrerat den vackra dekoren efter Åsa Götanders tomtar. Hon arbetar i olja, akvarell och lera och hämtar sin inspiration från Gotland där hon lever och arbetar sommartid.

Fyrklövern har funnits på den nordiska marknaden sedan 1974 och är ett av Nordens största företag inom porslin, glas och hemdekoration. Bland deras samarbetpartners hittar du bl a Bernadotte International, Lapponia, Orrefors, Goebel och Magnor.

Blev du liksom jag förälskad i servisen och tomtarna? Här kan du börja samla eller köpa hela servisen.

kram/Mia


Likes

Comments


Kämpa för barn på flykt

30 miljoner barn befinner sig nu just nu på flykt i Europa och övriga världen. Som alltid i katastrofer är det barnen som drabbas hårdast. UNICEF finns på plats med katastrofinsatser både i de konfliktdrabbade länderna, i flyktinglägren och på flyktvägen. Men, behoven är fortsatt stora. Rädda barns liv, ge en gåva på unicef.se eller sms:a LIV till 72900 för att skänka 100 kronor. Du kan också swisha en gåva till barn på flykt, nummer 123-024 00 36 (rekommenderad summa: 100 kr).


I samarbete med Unicef, som bloggare för varenda unge och världsförälder

kram/Maria


Likes

Comments


Det var länge sedan jag la upp musikvideos men här kommer en låt som jag gärna lyssnar på just nu.

Fin kväll!

kram/Mia​​


Likes

Comments


Fler än vi som tittar på Bolibompa på det här viset? Nä, tänkte väl det.. ;-)

Namnsdagsbarn (Ida) med blommor i håret dagen till ära!

kram/Mia


Likes

Comments


Pelargonen däruppe mår inte så bra och jag räknar med att det går bara käpprätt åt ett visst håll så jag tänkte så småningom stoppa i nåt annat i krukan. Nåt annat än myrsine som jag hade tänkt mig som ni kan tipsa om? Som inte tycker att direkt solljus är sådär livsviktigt?

kram/Mia


Likes

Comments


Så otroligt mjuka och sköna plagg som kommer från Geggamoja. Höstens nyheter, nu i min lilla butik! Nu har jag HÖSTRABATT september månad ut med 10 % på allt, dras automatiskt i kassan!

kram/Mia


Likes

Comments


Vad konstigt det kändes att skriva 2030, det känns ju så långt bort, långt fram men det är ju inte så värst långt dit om man tänker efter.

- Ska du bli mannekäng? frågade mormor Filippa när hon bytte kläder för tredje gången på 10 minuter. Filippa tittade upp lite förvånad och frågade mormor vad det var. Mormor drog en snabb förklaring och barnbarnet lyssnade uppmärksamt men jag tror inte hon sa så mycket. Tänkte på framtidens yrkesval kanske? Och gå i mormors fotspår som var mannekäng en kort tid i sin ungdom. För matcha och posera kan väl tjejen eller vad säger ni?

kram/Mia


Likes

Comments