Lite nyheter till de små i min lilla butik! På lördag är gårdsbutiken här i Dingle öppen kl. 11-13, missa inte det! Vägbeskrivning hittar du här.

kram/Mia


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Bilderna har jag lånat av maken.

Ja, alltså, jag har aldrig varit superintresserad av trädgård. Inte nu heller egentligen, lite lagom sådär, man vill ju omge sig med lite väldoftande blommor och buskar ändå men jag har varken tid eller lust att bo i trädgården för att hinna med allt. Så jag satsar på perenner och lättskött. Tråkigt? Nä, inte alls, det finns ju massor att välja på! Och faktum är att jag totalfastnade därinne på plantskolan och suckade och ojade mig över allt vackert så nog finns det en liten trädgårdsmästare även i mig. Långt därinne.

Så, eftersom vår trädgård inte har så mycket, tog vi en sväng till plantskolan idag. Jag hade egentligen tänkt åka själv men den yngsta i familjen protesterade högljutt när jag meddelade det så ok, det fick bli en tur för oss alla tre. Och först var det jättekul, långa gångar man kunde springa järnet i så man blev alldeles andfådd. Sånt där som vi vuxna inte begriper oss på att det kan vara så fantastiskt kul att springa sådär när man är 4 år. Men såklart var hon inte i vägen och stannade för folk som passerade. 

Sedan blev det långrandigt. Mamma fastnade totalt och suktade efter både det ena å det andra. Så det tog liksom lite för lång tid. Ville åka hem. Trutade med munnen. Tur att mamma har en mobil med lite roliga appar att låna ut några minuter. Och att besöket avslutades med en glass.

Om det blev några blommor? Å joo då, vagnen blev knökafull - det gäller att passa på när perenner säljs ut till 50 %!

kram/Mia


Likes

Comments


Jag tror det knappt själv men här håller jag på att plantera om pelargoner på löpande band. Inte för att jag har några gröna fingrar men man kan ju testa! När de blir så väldigt rangliga eller växer snett, eller när jag råkat bryta av en bit så har jag börjat stoppa dem i ny jord och håller en tumme eller två!

kram/Mia

Likes

Comments


Precis vid kassan på vårt lilla Ica stod en korg full med dessa för en dryg guldtia. Och eftersom jag är en stor gottegris drogs ögonen per automatik till denna och det faktum att jag behöver bryta av det där osöta med nåt nyttigt. Som detta! Smarrigt värre faktiskt och påsen var dryg. Nu ska jag kolla upp fler alternativ och hoppas att det där chokladsuget kunde lägga sig lite..

Dagens tips alltså - fiffiga att ha i handväskan eller i köksskåpet när suget sätter in!

kram/Mia


Likes

Comments


I helgen var jag på loppis och tokfyndade. Tycker jag själv i alla fall. Mest nöjd är jag med bebissängen. Jag hoppas ju innerligt på att få använda den till en liten bebis här i huset så småningom men tills vidare tar den hand om ett gäng Mailegkaniner i gårdsbutiken. I riktigt gott skick faktiskt förutom att handtagen hade lossat men jag hade aldrig vågat lyfta i dem ändå med en liten i. Så det gör ju inget.

Ett tidningsställ i ungefär samma materiel och så lite Rörstrandporslin. För det sistnämnda har jag ju inget av sedan tidigare. Alls. Eller?

kram/Mia


Likes

Comments


Jag är så kär i vacker keramik så det finns inte. Igår kom dessa burkar från TineK samt dessutom två vackra kviltar från Ib Laursen idag till min lilla butik och jag tycker de är såå fina! Klassiskt blåvita toner som man aldrig tröttnar på och så användbara överallt!

kram/Mia


Likes

Comments


Helgen, ja, långhelg blev det faktiskt, var jag och Filippa hos hennes mormor och morfar. Lite plask i havet, mycket sol och lite loppisfynd! Det sistnämnda återkommer jag till!

Kram/Mia

Likes

Comments


Bara lite köksglimtar när orden inte riktigt faller på plats! Fin söndag vänner!

kram/Mia


Likes

Comments


Bara lite ommöblering på lilla hyllan från farfars farmor och farfars farfar! Så nu får jag nog leta lite nya vackra fat att varva med, kostar ju bara typ en guldtia eller max två på loppis!

kram/Mia


Likes

Comments


Jag vågar knappt skriva det men ser ni? Hortensian jag fick av min kompis lever fortfarande! Fantastiskt av lilla mig! Den får dricka hur mycket den vill en stund på en djup tallrik varje dag och det verkar den gilla så det tänker jag fortsätta med.

Trägen vinner!

kram/Mia


Likes

Comments