Idag har vi haft högsommarvärme alltså! Vi har haft pool i flera år för Filippa skull men jag är så less på det där med att blåsa upp och så rätt var det är så går det ett hål. Nånstans.. Och så är jag så mycket ensam med lilla fröken när M reser i jobbet så då vill jag ha nåt lättvindigt om jag ska kunna klara av det själv. 

Och det lättvindiga hittade jag på ÖoB. Två äpplen. Som står sig. Väääldigt länge! Ena badar man i, det andra lägger man på som lock så slipper det dyka i flugor och andra flygfän tills det ska badas igen lite senare samma dag. Eller varför inte bada i båda två? Ur med vattnet och så stoppar man i dem i varandra och tar minimal plats. Lätta att spola av och ställa på kant. Och sedan till vintern åker äpplena upp till vinterförvaring på vinden. 

Vill man bada större åker man till stranden men de är tillräckligt stora för att svalka och plaska av sig när man är liten! Nu på rea på ÖoB för ca 150 kr styck tror jag!

kram/MiaBlog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments


Så skönt med lite värme och lite sol och lite lagom sömniga, trötta helgdagar!

kram/Mia


Likes

Comments

Blommorna i den gamla zinkhinken från farmor och farfar är plockade i trädgården, fiffigt va? Mjölkkannorna kommer från svärföräldrarna och är gamla. Och bor man i ett gammalt mejerisamhälle så passar det väl fint?

Vårt lilla (nåja) enkla hus i sin skrud.. Jepp, såhär bor vi minsann, inget sekelskifteshus vid havet men vi stortrivs och det här är vår stil. Enkelt, lättskött, lite lagom gammalt sådär och så alldeles alldeles vårt. Det sista förstås det allra bästa med allt.

Insidan är klar (med några smärre få detaljer) så nu ger vi oss på utsidan. Uppdatering kommer! Inga dyra projekt utan enkelt men fint. 

Gaveln mot gatan har inte mått så bra utan och tog in lite (eller rätt mycket) vatten när vi flyttade hit. När det var som värst fick jag ha en värmefläkt ståendes vid källardörren som blåste på den för att jag skulle kunna få upp den lagom tills att DHL kom och hämtade mina kunders paket. Plus en hink på en stol med plast som fick leda ner regnvattnet rann ner. Men med hjälp av ett par pappor har vi täppt igen varenda spricka  (surt sa räven när man precis köpt hus och en grej man inte räknat med uppenbarade sig) så det sista har varit bara lite droppar när det regnat som häftigast.  Den gamla krånglande ytterdörren är utbytt och det sista som ska göras inom de närmaste veckorna är att vi ska impregnera denna vägg. Alla andra väggar mår bra men denna har varit mest utsatt för väder och vind så nu ska den få samma impregnering som plattformarna ute i Nordsjön har. Fint som snus hoppas vi alltså! Nu väntar vi bara på makens semester och finfint väder.

Makens semester ja, han har ju bytt jobb! Och en så snäll ny arbetsgivare som låter honom börja med att jobba 2 veckor och sedan gå på 4 veckors semester, inte illa! Med nya jobbet fick han flådig tjänstebil så numera har jag och Filippa vår alldeles egna bil. Jo, vi hade bara en bil tidigare, fanns ingen anledning till två tyckte vi eftersom Filippas förskola ligger här i byn, vi har mataffär och jag jobbar hemma. Vi åker liksom typ aldrig nånstans om vardagarna jag och Filippa. Men visst är det lite vuxenpoäng och lite frihet att ha en egen bil!

kram/Mia


Likes

Comments


Å, jag tappade inspirationen lite.. På rätt många sätt och vis. Tycker jag har fotat hela huset och trädgården och visat allaredan men jag får väl ta ett sjuttielfte varv. Ni hojtar väl om ni vill se nåt speciellt?

Ska bli bättre på att tända ljus igen, jag har slappat av med det men visst är det så mysigt!

kram/Mia


Likes

Comments


Ännu en lite lat dag som behövs mellan varven för att orka med de där ibland så hektiska veckodagarna. Och när vädret är dassigt behöver man inte ha dåligt samvete för att stanna inne men nu kom faktiskt solen, värmen och sommaren denna söndag så vi slappade ute!

Kram/Mia

Likes

Comments


God mat hör ju alltid till speciella dagar. Likadant på midsommar. Och vi gjorde som vi brukar, åt sill och potäter. Fast denna gång valde jag en variant som jag såg i tidningen Lantliv som jag tyckte var ett enkelt alternativ. Lätt att göra och lätt att servera.

Gubbröran var som senaste åren Per Morbergs som jag gillar allra bäst och så knyckte jag mammas recept på kladdkaka och testade toppingen med kokt vispgrädde som man blandar i vit choklad och rör tills den smält helt. In i kylen i 4 timmar och så blandar man i creme fraiche och vispar tills blandningen tjocknar. Sedan brer man på toppingen på kladdkakan och dekorerar med färska bär, jag valde jordgubbar.

Så är ju resterna allra bäst såhär en lat midsommardag!

kram/Mia


Likes

Comments


Sjukhuset med stort S som vi besökte igår och fick ett lugnande besked..

Jag hade egentligen inte tänkt gå in på det här offentligt men igår förändrades min situation radikalt. För några veckor sedan besökte jag läkare för vårt problem med upprepade missfall. Jag fick då uppleva den mest märkliga läkarundersökningen någonsin och inte på ett positivt sätt. Bara en sådan sak som att ha lät Martin sköta ultraljudet.. Dessutom fick jag en diagnos som var allt annat än rolig. Läkaren såg en tumör som buktade inåt min livmoder, ett sk myom. En förvisso godartad tumör men sittandes så dumt att det var, enligt honom, svårt att behålla våra foster. Han menade att genom att ta starka mediciner skulle man kanske kunna minska ner tumören och ha större chans till att få barn. Operation fanns inte ens på kartan. Men han missade något.. Flera saker..

Eftersom läkarundersökningen var den värsta jag varit med om fysiskt sett så valde jag att gå nån annanstans. Till en annan läkare. En specialist. Som var den mest underbara ni kan tänka er. Kompetent, trevlig, mjuk och bra på alla sätt och vis. Hon undersökte mig efter en pratstund om våra missfall. Och vad tror ni hon såg? Inget! Det finns ingen tumör. Inget myom. Min livmoder med tillhörigheter ser alldeles utmärkt ut. Allt såg fint ut. Inget märkligt, inget myom! Jag höll på att trilla av stolen, nog för att den första undersökningen var märklig men vem kunde ana detta? Att vår oro i flera veckor var totalt onödig? Att jag hade tur att jag inte började med den starka mediciner. Att den första läkaren glömde nämna att man kan fastna i klimakteriet med den medicinen. Och då kan man ju inte få barn längre.. Att han hade helt fel. Min nya läkare sa att hon hade aldrig ordinerat den medicinen till mig.

Förvisso finns fortfarande inget svar på varför vi fått tre missfall på rad men det är förhoppningsvis inte så allvarligt och svårbehandlat som det myomet jag påstods ha. Om det ens är något fel. Jag fick lämna fler prov än de jag tagit tidigare som vi nu väntar svar på och blev lugnad av att läkaren tror att vi bara haft otur. Att de missfall vi haft varit så olika att det inte finns någon röd tråd. Men att jag får gulsäckshormon för att nästa foster ska sitta säkrare, ska kolla sköldkörteln omgående när jag förhoppningsvis plussar, att vi ska hålla koll på så att jag inte får den infektion som jag och Filippa drabbades av vid hennes förlossning (jag kan ha lätt att drabbas av infektioner) och att nästa graviditet ska kontrolleras noggrannt.

Jag skulle kunna kyssa denna läkares fötter, jag lovar! Vilken skillnad på läkare och läkare! Och gissa om jag tänker hålla fast vid henne?

Kram/Mia

Likes

Comments


Och så blev det midsommar i år också. Med lite regn emellanåt men här hade vi sån tur att det var uppehåll ända fram till eftermiddagen så dansen runt midsommarstången blev av och Filippa hade urkul med sina kompisar som hon hittade vid Gammelgården.

God mat (om man får säga så om sin egentillagade), sött till fikat och efterrätt och så nu på kvällskvisten tänkte vi lyxa till det med lite jordgubbar och ovispad grädde. Maten ja, den tänkte jag återkomma till!

Fortsatt fin midsommar!

Kram/Mia


Likes

Comments


​Hej! Det här är Börje på Marias blogg. Jag och Maria tycker att du borde bli Världsförälder på unicef.se och stötta deras arbete för barns rättigheter. Sen tycker jag ni ska överösa Maria med kommentarer, för att Maria är en fin människa! 

Likes

Comments