Känner ni igen möbeln? Farmors gamla sybord (antagligen, hennes symaskin stod i alla fall på det) som stått ute vid matbordet har flyttat in i köket i väntan på Filippas kalas för familjerna på lördag. Barnkalas får vänta nåt eller några år till, hon har inte blivit bjuden själv ännu så då avvaktar vi med det. Men familjerna är ju hyfsat stora nu så det blir allt folk nog ändå!

Hursomhelst brukar vi flytta på detta bord när det vankas kalas för att göra genomflödet in och ut ur kök och matrum lite smidigare och då hamnar bordet i köket som ett avlastningsbord. Och fara med det är väl att jag faktiskt trivs såpass bra med bordet här att jag funderar på om det kanske skulle få stå här sedan också.. Tja, vi får se!

? Mia

Likes

Comments

Ja, förlåt att jag tjatar om amaryllisar men vi ligger liksom lite efter här hemma. Denna blommar nu med sin första blomma. Och sedan väntar en stängel till. Men vad gör det när julen varar ända till påska och blomman är vacker!

? Mia

Likes

CommentsMaileg, butikens numera största leverantör, har återigen skickat oss påfyllning och lite nyheter, kika gärna och missa inte att vi fortfarande har 15 % på allt i hela butiken, även rean. Gäller januari ut!

? Mia

Likes

CommentsPå farmors gamla sybord och hyllan från farfars farfar och farmor ståtar vintern ännu! Passande nog eftersom vi äntligen fått lite snö och dottern äntligen fått åkt lite pulka!

? Mia


Likes

Comments"En hyllning till Sverige när det är som kärvast. Ett tack till kylan, mörkret, blåsten och regnet. Därför att utan våra hårda svenska förhållanden hade vi aldrig tillverkat de bilar vi gör."

Har ni sett nya reklamen för Volvo? Vemodigt vacker..

? Mia

Likes

Comments
Matlagning. Rätt kul faktiskt när man har tid, lust och ork vilket är rätt många förutsättningar som ska klaffa när man är småbarnsförälder och egenföretagare. Och särskilt när jag är såpass mycket ensam som jag är med min dotter eftersom maken pendlar. Och eftersom det är jag som alltid gör maten här hemma blir det lite utan inspiration emellanåt men jag jobbar på att få in maken i köket under 2015 ;-) Jag har inte gett upp hoppet..

Hursomhelst gör jag oftast matlådor så att våra veckodagar ska vara så smidiga och lätta som möjligt. Det är bara det där med variationen då. Fick en fin julklapp med en av favvisarna i köket - hade gärna satt mig ned till en dukad, lagad måltid som någon annan lagar för en gångs skull. Det är liksom inte så ofta. Som Per Morberg gärna fick laga ;-)

Jag gissar att Per har annat än att laga mat till mig så jag får nog vänta förgäves på den dagen och får nog laga den maten själv. Tänkte försöka mig på ett litet försenat nyårslöfte om att testa lite andra rätter under året. Gärna husmanskost!

? Mia


Likes

CommentsEller nä, inte i mängder kanske men i alla fall två. Den jag köpte innan jul blommar äntligen med sin andra stängel men den hade kapsejsat en natt när jag kom upp på morgonen och låt platt åt sidan så då fick det bli en snittare istället. I mormors gamla vas med ljuva blomster på.

Och en till på köksbordet som är lite seg av sig men då har vi blomsterprakt att se fram emot ett tag till, älskar blommor jag inte behöver göra så mycket annat med än att beundra!

? Mia

Likes

Comments

En av mina julklappar. Fin med snacks eller godis i eller som jag har valt att ha den som - ljuslykta!

? Mia

Likes

CommentsOch så blev det måndag igen då. Efter en helg med lite ont i magen för orkanen som ven i knutarna, man vet aldrig vad den ställer till med, så är det en ny arbetsvecka som väntar. Lite skönt det också emellan varven även om det inte är fy skam att vara ledig och softa heller!

Fin måndag!

? Mia

Likes

Comments