Är ni medvetna om att det bara är drygt 4 veckor till advent? Var tog den tiden vägen liksom?? Och eftersom jag vill vara ute i god tid vill jag tänka igenom vad jag vill baka och stöka med i advents- och juletid så nu tänkte jag sätta tankenötterna i arbete. Kanske plocka fram jultidningarna - tsss - tidningar hinner jag inte läsa såhär års när jag har som mest att göra med butiken (tack alla fina kunder som handlar hos mig!!) men jag kanske hinner glutta lite nån gång ibland.

Så - sorry ni som ännu inte vill läsa om julen - det kommer nog börja droppa in lite inlägg om jul och advent från och med nu!

? Mia

Likes

Comments

Visst är de underbara! Ny leverantör i butiken med de raraste små kaninflickorna i gult och grått!

? Mia


Likes

Comments


Vet inte om jag nämnde det förra året men då fick vi gigantiska mängder äpplen. Likaså i år visade det sig och vi tog då tillfället i akt - vem vet hur äppleskördarna blir framigenom - att åka till Nöddö musteri och göra alldeles egen äpplemust - ekologisk förstås. Vi tog Filippas mormor och morfar med oss och medan morfar tappade upp musten på flaskor fick jag äran att bomma igen flaskorna med korkar. Häftigt och såå roligt att ha gjort det!

Idag har vi smakat på allra första flaskan och det gick hem även hos yngsta familjemedlemmen som svepte sin slatt på några sekunder. -"Mer!" :-D

Nu har vi stora mängder must som står sig i ett år och vi har fyllt matkällaren full. Om det blir lika mycket nästkommande år kommer vi definitivt göra om det!

? Mia

Likes

CommentsNyheter och påfyllning från Maileg i min butik!

? Mia

Likes

Comments


En liten bild från köket med blanka rader när man inte riktigt får ord till bilden..

Fin kväll på er vänner!

? Mia


Likes

Comments

När Filippa började förskolan började hon också med nåt nytt hemma. Sova i mammas och pappas säng. Nåt helt nytt för oss alla tre eftersom hon sovit i egen säng från dag ett när hon föddes så vi blev bokstavligt tagna på sängen men jag har inte haft hjärta att leda tillbaka henne till sin egen utan tyckt att hon uppenbarligen behövt trygghet.

Men så har vi märkt att hon gjort det till en vana och eftersom den sista tiden bestod av mycket sparkar i sömnen såpass att maken en natt fick en hård spark på munnen och jag en på kinden så kände vi att det var dags att börja sova i sin egna säng igen.

Och i en förhoppning om att göra det lite mysigt och fint så unnade jag henne söta mobiler från butiken och gjorde en budgetlösning med sänghimmel. Himmeln består i två gardinlängder som tillsammans kostade 29 kr. Fästet till väggen (gardinfäste) kostade 15. Inga pengar alls men mycket uppskattat! Tyvärr hjälpte det inte till att få henne att vilja sova i sin egna säng men det löste sig ändå.

Så nu sover vi gott i våra egna sängar och så mycket bättre. Vilken fantastiskt skillnad att få sova utan att värja sig! Slutet gott, allting gott (peppar peppar).

? Mia

Likes

Comments


Nu är det SLUTSPURT på Mid Season Sale i butiken - bara 3 dagar kvar och för att göra det lite smidigt inför julklappsköpen har vi lagt till ännu lite till, med bra priser förstås. Passa på att göra dina julklappsinköp till kanonpriser! Reans sista dag är torsdag så skynda fynda!

? Mia

Likes

CommentsI köket står nu något jag hade tänkt önska mig till jul men fick till bröllopsdagen i slutet av september. En enkel bänk som inte bara numera rymmer kökshanddukar och hushållspapper utan är av mig tänkt som en liten sittplats för den som inte lagar maten men vill vara med och prata lite. Typ min dotter då! ;-)

? Mia

Likes

Comments
TACK snälla ni, ni är så rara och lämnar fina hälsningar..

Jag börjar längta till jul..

Jag tänkte - mina förhoppningar är kanske jag ska säga istället, att rulla mina egna köttbullar á la Jessica Wahlgren som tydligen gör de allra bästa, göra en smarrig Jansson, baka de godaste saffransbullarna och bara mysa loss med min lilla familj. Visst ja, baka pepparkakor med de nya måtten och roliga kakstansaren från Ikea (ska visa senare!). Spendera en hel del tid i köket till lagom stora krav eller inga krav alls rättare sagt. Köpa lagom mycket julklappar och hitta den rätta granen (finns den?). Och så lagom mycket snö, inte regn alls som vi fått nu utan vitt vitt vitt var ögat än kan nå, helst ska maken vara hemma när den faller så jag slipper skotta..

Tja, drömma kan man ju eller i alla fall önska, så får vi se var nånstans vi hamnar men ett utgångsläge är väl aldrig fel?

? Mia

Likes

Comments