Jag är ingen fan av att hålla på och vrida fram och tillbaka klockor men måste ju erkänna att det är härligt med ljuset!

I helgen hade vi barnvakt så jag och maken jobbade med huset och fick gjort en hel del. Lite av det såg ni på instagram där jag heter @hemochlycka

Tajm att fortsätta med dagen här, fin måndag!

? Mia

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments
Före-efter del av köketFöre-efter del av arbetsrummetFöre-efter del av vardagsrummet

Ja, idag är det exakt ett år sedan vi var på visningen för vår hus! Och liiiite har det väl gjorts här hemma eller rättare sagt rätt mycket.. Nu är inte alla nya bilder helt dagsfärska utan det kan ha hänt lite till/flyttats om lite grann därefter men lite hum får ni nog ändå!

? Mia

Likes

Comments


Kan inte rå för att plocka plocka plocka, det är nåt så barnsligt och rart över de gula små!

? Mia

Likes

CommentsJag har plockat bort vintern och fram med våren även inne nu. Ute är de gamla ljungplantorna borta och ersatts av penséer i olika färger (kors i taket, inte bara vitt!) och inne har jag plockat om lite grann, så som den våriga skolplanschen på isskåpet.

Så - nu är jag redo, bort med de isiga kalla ruskiga vindarna och fram för lite mer mjuka, sköna och varmare vindar!

På lördag har jag öppet i gårdsbutiken här i Dingle, kl. 11-13 är du välkommen hit! Se mer info här.

? Mia

Likes

CommentsIdag är det sista dagen med 10 % rabatt på allt i butiken, missa inte!

Jaaa, vad har jag förväntat mig med en make som är fotograf och jag då som fotar stup i kvarten? Maken gav en låtsaskamera till dottern och vips så har jag en följeslagare hack i häl när jag fotar för bloggen eller butiken. Håller jag upp kameran håller dottern upp kameran. Tar jag ner den lite grann tar hon ner sin. Går jag upp på en stol gör hon likaså. Hon kopierar mig till fullo och jag tycker det är urgulligt!

? Mia

Likes

Comments

Vilket härligt väder vi fick igår och det är så skönt att ha trädgård! Filippa ser helt överlycklig ut när hon springer och hoppar fram och tillbaka, upp på altanen, ner igen, bort till sandlådan, upp på gungan och sedan om igen.. Jag hoppas på att vi ska få upp staketet skarpt läge i år, kan inte riktigt slappna av eftersom hon tidigare krupit under den del som är provisorisk grind och hon har mycket spring i benen.

Igår fick vi ta oss en tur och köpa ny brevlåda då den förra - nya sådan som vi satte upp för några veckor sedan (!) - hade gått sönder i blåsten. Bra kvalitét? Njaaa.. Nu sitter en ny uppe - igen - och jag hoppas att den håller några år i alla fall. Och eftersom man kanske inte kan ha ljung uppe året om så slösade jag några tior på penséer när vi ändå var på shoppingtur, främst till ingången av gårdsbutiken.

Bilderna tog jag från mitt instagram - följ mig gärna där också, @hemochlycka

? Mia

Likes

Comments
Små söta ulliga tussar i en gammal dansk mjölkflaska står i köksfönstret.. Och jag blundar lite för det faktum att det börjar närma sig att tvätta fönster.. Undra om maken känner sig lite manad att ta utsidorna så kanske jag månne kan tänka mig att ta insidorna..?

Gissar att jag får lättare hjälp vid köp av en sån där Kärcher fönstervättmaskin - faktum är ju att vi har ett antal fler fönster här än i vår lilla trea.. Nån som har denna maskin och kan rekommendera den?

? Mia

Likes

Comments
Vi har en liten liten hall här hemma. Eller rättare sagt, den ena av dem är det, den andra är väl normal men i källaren. Den här uppe är, om man ska vara riktigt petig, inte en hall egentligen utan ett vindfång som man hade förr. Dörröppningen till höger hade förr en dörr som inte ens satt uppe när vi flyttade hit utan fanns i källaren som förra ägaren plockat ned. Och vi tyckte det var bättre att utnyttja vindfånget som en liten hall istället innan man kommer in i den inre hallen där vi har en garderob för mer kläder och en byrå för ännu ännu mer.

Så jag tycker vi utnyttjar utrymmet så väl vi kan men det är klart, skulle jag vinna massa pengar på Triss så skulle jag nog kanske satsa på en utbyggnad av hallen ändå.. ;-) Men faktum är att eftersom vi har en större hall därnere där jag och Filippa går in och ut när vi ska ut och leka eller till förskolan så räcker detta gott och väl!

 ? Mia

Likes

CommentsAllra sötaste vårblomman så nu tycker jag att vi får lite vårvärme och sol, vi behöver det efter den här dassiga vintern!

? Mia

Likes

Comments