Är vi många som bloggar i norra och mellersta Bohuslän med intresse för inredning? Vore kul att veta och något vi tre tjejer funderade över idag hos mig.

Jag fick nämligen finbesök av Jenny och Åse (med Filippas nyvunna kompis lilla Siri) idag, vi tjôtade inredning, husköp, renovering och - just - bloggvärlden.

Så nååå, är ni redo för första advent? Här lyser adventsljusstakarna sedan igår och jag krånglade upp slingan på altanen med en frusterad Filippa vid min sida som allra helst hade velat gunga. Vilket hon också fick såklart när jag väl hade svurit klart över en krånglig sladd eller två..

Imorgon söndag 1 advent är gårdsbutiken öppen i samband med Dingle skyltsöndag! Välkommen till Öståkersvägen 1 mellan kl. 15-17 om du har vägarna förbi!

? Mia

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Häromdagarna har vi tagit renoveringen på trappan. Make och dotter förvisades till svärisarna medan jag och min pappa kavlade upp ärmarna. Och svor lite grann. Eller kanske en hel del. Vet inte om det syns men på trappan fanns en urgammal heltäckningsmatta som i och för sig var lätt att ta bort men under fanns resterna av ytterligare en gammal matta. Och därnäst ett helvetiskt jobbigt gammalt lim som påminde om svart tjära. Eller ja, kanske inte men lite. Fruktansvärt att ta bort hursomhelst.

Med en hel del tid, möda och besvär blev trappan äntligen klar. Minus trappdelen upp till vinden, den delen får nog maken ta, en höjdrädd Mia står INTE på en vinglig stege i denna trapp för att nå nästa trappa, den saken är klar! Men - först tar vi jul och nyår!

? Mia


Likes

CommentsMinns att det för en tid sedan, eller rätt länge sedan, var någon som skrev att hon tyckte att det var bra att jag inte tog bort Filippas "pynt" på bilderna. Det brukar jag nog i och för sig göra för det allra mesta när jag fotar men ibland ser jag dem inte. Som här.

Jag såg inte att hon dekorerat hallen med sina leksaker förrän jag kollade igenom korten. Så snacka om att vara totalblind. Van vid leksaker här och där som jag går och plockar dagarna i ända. Men tur är väl det, vad skulle jag annars ha att göra? ;-)

En liten torsdagsvy över vårt sovrum och här tänkte jag nog placera en hyacint också. Kanske. Eller möjligtvis tazetter.. Har ni adventspyntat ännu? Jag tänkte tvinga upp maken på vinden ikväll efter jobbet. Har onda föraningar om att julpyntet är längst in, längst bak (inte min ordning) men det får han nog komma underfund med själv.. ;-)

Fin torsdag!

? Mia


Likes

Comments
Ja, jag vet, det är mycket med butiken nu. Så otroligt många beställningar som väller in just nu, tusen tack snälla ni för att ni handlar hos mig! Försöker packa så fort och mycket jag bara kan!

Med 2 1/2 vecka till Lucia.. Det var ett tag sedan lillan såg hur såhär.. Ojoj vad tiden går!

Vi har tagit in luciakronan och stjärngossestruten igen från Oskar och Ellen, ljuvliga! Finns nu i butiken!

? Mia

Likes

Comments
Vi har haft turen att ärva möbler, kanske främst från min farmor och farfars sida. Något jag tycker är så otroligt roligt, särskilt med möbler som ju faktiskt fyller en funktion också och inte bara är fina.

En av dessa är detta gamla skåp från min farfars farfar och farfars farmor som vi har mycket ifrån. Ett linneskåp som används just som linneskåp för våra sängkläder. Pryder sin plats i hallen och rymmer massor!

Fin måndag vänner!

? Mia

Likes

CommentsJag fick en så fin present i veckan som gick av By Lassen, familjeföretaget som har rättigheterna till två av Danmarks största arkitekter - Mogens Lassen och Flemming Lassen och vill föra vidare arvet. De två bröderna som fick så många priser och uppmärksamhet för sin design.

Och denna ask är underbar, fick sin plats på hallbyrån och är perfekt att stoppa småplock i som ska vara lättillgängligt men ändå dolt. Tusen tack!

? Mia

Likes

Comments


En liten påminnelse om att gårdsbutiken har öppet idag kl. 11-13 och vi finns på Öståkersvägen 1 i Dingle! Jag bjuder på julgodis! För vägbeskrivning och mer info, läs mer här.

Igår kom det en liten laddning med fina kompisar till de små. Filippa blev omättligt förtjust i Plupp som jag och min bror fick läsa om när vi var små..

Välkommen idag till butiken om ni har vägarna förbi!

? Mia

Likes

CommentsMin lilla enkla gårdsbutik har öppet imorgon lördag 23/11 mellan kl. 11-13 i Dingle på Öståkersvägen 1 (tegelhuset mittemot den röda ladan, ingång i källaren)! Det går bra att parkera på gräset framför äppelträdet samt längs med häcken ned mot stora vägen om du kommer med bil. För mer info såsom vägbeskrivning, se här.

Jag bjuder på julgodis, utanför lyser marschallerna och inne i butiken kan du shoppa till härlig julmusik. Välkomna!

? Mia


Likes

CommentsJa, nu har det även satts upp på väggarna i sovrummet! Och spegel vet jag att man enligt Feng Shui ska undvika i sovrummet men någonstans ville jag ha spegeln från min farfars farfar och farmor och tyckte den blev fin över sekretären från mormor och morfar.

Nu har vi yttepyttelite snö om än bara ett tunt vitt puder, hoppas att det bli mer, jag gillar vintern!

? Mia


Likes

Comments