Första oktober! Höst!

Vårt äppelträd dignar med äpplen Ingrid Marie och jag funderar på vad jag ska göra med dem alla.. Såg tips om äpplechips hos Maries instagram, kanske tänkte testa äppeldricka, min mamma har gjort lite mos (Filippa ääääälskar!) och så har jag gjort äpplemuffins med crumble. Mums!

Måste vara ett riktigt fruktår i år, ser hos grannarna att träden dignar där också!

Fatet är alldeles underbart tycker jag och finns i butiken!

? Mia

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

CommentsEn del har hört av sig och frågat/önskat om lite info och recension av Gorenjekyl/frysen. Och visst ska ni få det - jag är toppennöjd! Vi valde Gorenje framför Smeg (med i princip samma utseende) eftersom priset var det halva, inte så svårt att välja när de var lika snygga och förmodligen lika bra. Vi har dock en tudelad till, den gamla (ska bytas ut på sikt mot en ny) som stod i gamla köket, placerad i källaren för det som vi inte använder lika ofta. Anledningen till att vi valt tvådelad är att vi helt enkelt inte får plats med två hela i vårt lilla kök så istället fick vi mer bänkyta.

Vi planerar även att handla en liten frysbox till källaren för att kunna förvara ännu mer eftersom jag föredrar att ha det mesta hemma och slippa handla flera gånger i veckan. Förhoppningen är att kunna frysa in bär och frukt från trädgården samt att börja baka lite bröd (får bli ett nyårslöfte till nästa år när renoveringen är klar).

Nu är ju inte jag någon som kan kyl och frys direkt så min recension är inget man ska gå på enbart men jag tycker att storleken är lagom (finns andra storleksvarianter), färgen och formen är sååå fin, lätt att öppna och stänga (frysdörren fastnar inte som vissa modeller gärna vill göra om man vill öppna direkt igen), låter inte mycket och lagom med hyllor. Den enda nackdelen jag kan komma på är att jag gärna hade sett att sidofacket längst ned i kylen hade varit rak istället för rundad vilket hade stulit mindre plats i kylen. Men förutom det så har jag faktiskt inget mer negativt att säga!

Jag märker att jag ligger back med bilderna, gardiner och lite mer lampor har tillkommit (och lite annat) sedan jag knäppte av bilderna men kommer ändå visa de äldre bilderna istället för att klicka nya för att ni ska få se skillnaden...

Tips - kolla in priser på nätet, vi tjänade 1500 kr på att ha turen att köpa vår på en rabattkampanj så var ute i god tid och håll ögonen öppna!

? Mia


Likes

Comments

Ytterligare en före-efter-bild, denna gång på det som blev Filippas rum. Hos de tidigare ägarna var det ett vuxenrum så skillnaden är ju stor!

Skön söndag på er vänner!

Psst - om du vill shoppa i butiken har du 10 % rabatt på allt med koden HÖST! Gäller t o m torsdag inklusive reservationer. Maila oss om du vill reservera något inkommande med rabatten.

? MiaLikes

Comments
Just nu är jag så trött så att det känns som jag skulle vilja/kunna sova en vecka.. Zzzz.. Nja, kanske inte riktigt så länge men jag skulle inte säga nej till en rad sovmornar! Vi jobbar rätt intensivt i huset just nu och det känns i kroppen och knoppen.

Då kan jag ibland avundas Filippas liv lite grann - äta, sova, leka - ja, så mycket mer än så behöver hon inte tänka på. Lyxigt, tänk vad bra man har det i den åldern!

? Mia

Likes

CommentsNu är julfliken öppnad i butiken och vi har lite grann redan i lager!

Så ett tips - för er som älskar Ylvas brädor och blompinnar rekommenderar jag er att passa på att köpa det ni vill ha hos oss eftersom hon inte gör dessa längre. Så när de när slut i butiken är de slut!

? Mia

Likes

CommentsDenna tisdag till ära bjuder jag på en före-efter-bild på vårt lilla badrum.

Vi har valt att behålla planlösningen även här såsom i köket och även fortsätta ha badkar vilket jag förmodar kanske är lite mer ovanligt, de flesta gissar jag hade valt att sätta in dusch. Men - jag tycker det är så otroligt praktiskt och skönt med badkar, inte bara för att man själv kan ta ett dopp om andan skulle falla på utan även att stoppa ner en smutsig Filippa eller spola av något lätt och plätt alternativt rent utav tvätta något för hand om man nu skulle behöva det. Filippas bad vägde tyngst och förhoppningen är ju att en dag få ytterligare en batting som också behöver tvagas. Själv är jag rekordsnabb i duschen och därför inget emot att stå i ett badkar och duscha såväl som i en dusch.

Men - återigen - men - vi (läs hantverkarna) har förberett badrummet för att en dag slänga ut badkaret och istället sätta in dusch. Lite framförhållning alltså fram i tiden när barnen är större. Nåt som jag är glad att vi tänkte på när vi ändå rev ut allt till reglarna och började om helt från början!

Toalettrullhållaren är som synes dock inte uppsatt och inte heller hängaren för handdukarna men ska upp inom kort!

 ? Mia


Likes

CommentsDagens tips från mig, ni vet ju att jag tipsar ibland om sidor, sajter, köptips och allt möjligt.. Och denna gång nåt som är lite lätt att glömma..

Vi har ju varit i flytt- och renoveringstagen ganska länge som ni säkert vet, ni som följt med en bit. Och vad tänker man på då - jo, val av tapeter, golv, vitvaror, belysning och gud vet allt. Plus en hel del annat.

Sedan när man väl är klar, eller nej förresten, det är vi ju inte (men närmare i alla fall) - då är det dags att adressändra och herrans vad mycket post det är. Men vänta nu, nåt är i det skedet väldigt lätt att glömma.. Försäkringen! Eller rättare sagt, försäkringarna!

Inte bara på din kamera, ditt nya hus, din bil utan även det dyraste du har.. Glöm inte det, se till att du försäkrar allt och även de käraste du har! Jag har, som några av er kanske minns, varit sjuk och fick ekonomisk hjälp just för att jag hade en bra försäkring. Så jag vet - det är värt att lägga lite tid på att leta efter rätt försäkring!

Jag tycker det är jättesvårt med försäkringar, jag känner mig totalt urdum och okunnig när det kommer till sånt. Mitt tips för denna dag är att göra det liiiite lättare i alla fall och kika in på en sida jag trillade över - insplanet.com - något som kanske kan vara till hjälp!

 ? Mia

Likes

CommentsHuuu, idag är vi vrålförkylda, såå trist! Trösten i det är att Filippa än en gång drabbats betydligen lindrigare än vad vi gjort.

Hursomhelst - från det till en bild från en bit av vår hall i övervåningen. Blev så otroligt nöjd med både tapet och golv i vår hall minus det faktum att ena golvbrädan var lite skadad om än förhoppningsvis fixat. Vi jagade sista rullarna på tapeterna då den var utgående när vi handlade den men fick ihop såpass att det faktiskt blev över. Man ska tur ibland!

Taklampa är numera uppsatt efter att bilden togs medan matta lyser fortfarande med sin frånvaro. Letar fortfarande efter den finaste grå färgen som matchar tapeten förstås.. ;-)

? Mia


Likes

Comments
Bild med tillstånd från leila.se


Leilas nya bok Welcome home finns ute till bevakning och jag ska nog klicka hem den när den kommer i oktober. Vi har inte riktigt samma inredningsstil men tycker det är snyggt hemma hos henne och andra, själv faller jag mer för det lite mer ljusa och vita som ni vet.. Inspiration är det hursomhelst ändock! Det är rätt många böcker jag skulle vilja ha för tillfället men unnar mig inte särskilt mycket nu (eller alls), det har flugit så mycket pengar till huset. Men förvisso kommer det ju kanske nåt med tomten (Martin, antecknar du??)..

Usch, andra förkylningen på tre veckor, fyy sjutton vad trist! Kände en tagg i halsen igår, Filippa drog sig åt näsan ett gäng gånger såpass att jag började fundera och visst kom den, förkylningen numero två för oktober, som ett brev på posten..

Nåväl, vi får väl simma lugnare och äta apelsiner, vitaminer, honung och massor av te så får vi se om den sticker sin kos illa kvickt!

? Mia


Likes

CommentsBild med tillstånd från House Doctor


Idag har vi lejt barnvakt igen och kör ytterligare en hel renoveringsdag utan en 2-åring som rycker en i byxbenen. Nä, vi är inte klara ännu - klar blir man väl dessutom aldrig med ett hus? Är det helrenovering så tar det ju tid även om vi hann vanvettigt mycket nu i sommar och egentligen inte har så jättemycket kvar. Jämförelsevis!

Idag är det bland annat dags för lilla toaletten i källaren att bli klar. Vitmålade ruffa betongväggar, ny toalett, nytt handfat och blandare samt svartvitrutigt golv. Lite piff med fina handdukshängare och så den lilla kammarspegeln i svart som förr fanns i min butik.

Enkelt men ändå lite piffigt, precis som jag vill ha det!

Ser ni det framför er? Bilder kommer snart!

MiaLikes

Comments